Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider care caraie

Vizitator alexgeogabriel

Postări Recomandate

Vizitator alexgeogabriel

Am un Whirpool de vreo 7 ani, in ultimele 3-4 luni a fost scos din priza. De o saptamna al-am pus din nou in functiune, dupa aproximativ 3-4 zile a inceput sa caraie, m-am uitat in spatele la motorul negru si acela nu scoate zgomotul. Se aude ca si cand s-ar chinui sa impinga freonul, ca un ventilator care nu sta la locul lui. Am observat ca daca misc frigiderul, se reduce zgomotul, de aici si deductia mea ca ar fi vorba de un ventilator. Am atasat si sunetul reprodus.

Editat de alexgeogabriel
Link spre comentariu

Nu cred ca e ventilatorul, posibil sa fie releul de start defect (nu face contact) dar in clip nu se aude releul termic lucrand (adica o mica pocnitura si motorul se opreste).

Link spre comentariu

Acel zgomot poate fi si de la rafturile goale, intra in rezonanta cu acele grilaje ale rafturilor. Eu credeam ca te referi la acel zgomot al motorului. Incerca si schimba-i putin locul si sa fie pus bine la orizontala (reglajul corect al picioruselor).

Eu nu am auzit nici-un carait! Dupa ce-l umpli isi revine.

Editat de gica70
Link spre comentariu
Vizitator alexgeogabriel

Pe langa zgomotul motorului, cel propriu-zis, se aude un hrum, hrum, hrum. E posibil sa fie si ce zici tu, insa, acum sunt toate etajerele pline.

Link spre comentariu

Asa se aude si la mine, este sunetul freonului care circula prin conducte, se auzea si inainte sa il opresti dar cred ca nu ai dat importanta..

Link spre comentariu

Acum 2 ani cand a luat cumnata-mea un Whirpool, i-a atras atentia vanzatorul ca daca se aud zgomote sau scartaituri nu este un defect... S-au auzit intr-adevar o vreme, apoi foarte rar. Se pare ca are un element mobil cam zgomotos.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator danciu marian

Aceeasi prloblema am si eu cu un beko normal bolboroseşte in.partea de sus uite nr meu daca vrei sa schimbam citeva vb despre cum in ce fel ,face eu .l am facut putin sa nu mai faca nu imi place sa stau sa tastes ma omoara miini 0724 603615La mîini

Link spre comentariu

Asa se aude si la mine, este sunetul freonului care circula prin conducte, se auzea si inainte sa il opresti dar cred ca nu ai dat importanta..

Ce zgomot poate sa faca un gaz?

Link spre comentariu

Dar lichid?

am postat simultan.... dar chiar si gazul poate face zgomot, e demonstrat de trompete si de toate celelalte  instrumentele de suflat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Vorbim de lucruri diferite!trompetele au niste lamele care produc sunet cand aerul trece cu o anumita viteza pestew ele!in sachimb freonul este un simplu gaz care circula prin coductele frigiderului si marez gomot nu poate face!poate auzi un mic zgomot produs de racirea congelatorului!

Link spre comentariu

Vorbim de lucruri diferite!trompetele au niste lamele care produc sunet cand aerul trece cu o anumita viteza pestew ele!in sachimb freonul este un simplu gaz care circula prin coductele frigiderului si marez gomot nu poate face!poate auzi un mic zgomot produs de racirea congelatorului!

Tu il sti sub forma de gaz, in conducte este intr-o mare parte un lichid, de asta exista si compresorul. Prin trecerea din stare lichida in gazos se face racirea, apoi gazul este racit, si intra iar in compresor unde devine lichid si se repeta operatiunea.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Chiar nu aveti ce discuta.? :rade: Aceste piriituri ,scincete fisieli sau cum se mai aud ,ele se datoreaza vaporizarii freonului ,orice instalatie frigorifica o face ,depinde de felul cum a fost facuta una mai silentioasa decit alta .Daca vaporizarea este bine facuta de exemplu la unele  frigidere no,frost vaporizarea este antifonata cu o pasta bituminoasa  

pentru a atenua zgomotul

Aceste zgomote se aud mai tare de obicei la combinele care face vaporizarea din congelator , la cele cu electrovalva daca ascultati cu atentie in partea stinga spate a copartimentului frigider se aude vaporizarea ca un fisiit .

Sunt fel de fel de zgomote ,frigotehnistii stiu unde sa le asculte si chiar sa le interpreteze dupa zgomot unele defecte .

Dar dupa cum vad pe acest forum incearca si amatorii acestei meserii sa dea cu presupusul .Dupa 20 de ani de meserie inca mai intimpin probleme , pentru aceasta meserie credeti-ma ,chiar conteaza si teoria si practica invatata la scoala nu mai spun de siretlicurile invatate de la greii frigotehnisti .

Pe vremea mea la scoala se mai invata si zgomotele compresorului. Acum nu mai stiu daca se mai face frigotehnie prin scoli ,multi care am intilnit si se numeau frigotehnisti au invatat cite ceva de la vechii meseriasi dar fara teorie .

Daca stiiau sa sudeze si aveau freon ''gata meserie''.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări