Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Cu Kituri Puls Audio Clasa D

Vizitator fanyice

Postări Recomandate

Vizitator fanyice

Salutare tuturor.  Deschid acest topic pentru a-i multumi lui Iacob Ionut pentru cadoul oferit de ziua mea si mai exact 2 module de amplificare in clasa D Puls Audio. Dupa montaj , bineinteles , a urmat proba sonora unde am ramas uimit de calitatea sunetului,  un sunet dinamic si placut , fara distorsiuni. Alimentate la o tensiune de +/-40vcc , fara radiatoare pe finali ,decat o bucata de profil ,,L" (repet, fara radiatoare de racire!!!)  am sesizat ca, pe 8 , 4 chiar si 2 ohm ,disipatia termica e foarte mica. Nu am avut eu o cutie mai buna pentru ele asa ca am folosit ce am avut.

Iata ce a iesit:Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator fanyice

Nu o sa ramana asa. O sa comand o cutie pentru amplificatoare de aluminiu, si de ce nu, poate si un transformator toroidal. Momentan a fost montat de proba , am folosit ce aveam prin casa.

Link spre comentariu
Vizitator fanyice

Update. Dupa cum am spus ca nu o sa ramana asa, am mai modificat un pic la el sa arate mai frumos :)

Posted Image

Posted Image

Editat de fanyice
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Foarte frumos!

Este cumva proiectul ala de care au ris unii la inceput?

L-ai optimizat frumos!

La ce alimentare s-au obtinut acesti 700+W/2 ohm?

Distorsiunile arata superb pentru o clasaD.

Cumva miezuri -2, micrometals?

Link spre comentariu

Este posibil ca la folosirea RM10 (doar daca este miez TDK original cu intrefier DOAR central), sa ai distorsiuni ceva mai mici (nu cu mult), dar si radiatie EMI mai mare.

Eu tot spun ca miezul -2 de la Micrometals este IDEAL pentru aceste aplicatii.

Poti face un test in care sa pui ca bobina de iesire, miez galben din surse SMPS de PC, cu care multi colegi tot incearca sa experimenteze (cam fara mare succes), si sa ii tragi un test?

Sint curios ce distorsiuni se obtin cu el, si daca lucreaza corect sau se incalzeste excesiv.

A, si eventual sa confirmi sau infirmi, ca se va incinge foarte rau miezul (am spus de nenumarate ori ca -26 nu este suitabil acestor tipuri de aplicatii).

Multumesc.

Link spre comentariu

Am testat si eu miezuri galbene material -26(galben cu alb) din sursele de PC care se satureaza imediat cu consecinte devastatoare asupra etajului final......mosfeti sar in sus imediat ,din cauza ca aceste ferite sunt concepute pentru frecvente mici (50-150Khz,depinde si din ce materiale sunt facute).Distorsiunile sunt foarte mari pe aceste materiale,din testele facute de mine cele mai fiabile sunt micrometalurile cu terminatia -2 (T106-2/T130-2/T157-2/T200-2) dar si feritele 3F3,N87 RM10,RM12 si RM14 dar cu un intrefier pe piciorul central de minim 1mm (0,5mm pe fiecare picior).Distorsiunile pe acest material N87 sunt un pic mai mici ca pe materialul -2 de la micrometals deoarece saturatia este mai liniara.Eu in viitorul apropiat voi folosii bobine dedicate clasa d de la CoilCraft,care sunt ferite material N87 cu gap variabil in functie de valoarea bobinei si sunt bobinate cu PLATBANDA de cupru :)

Editat de Ionut Iacob
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări