Vizitator fanyice Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Salutare tuturor. Deschid acest topic pentru a-i multumi lui Iacob Ionut pentru cadoul oferit de ziua mea si mai exact 2 module de amplificare in clasa D Puls Audio. Dupa montaj , bineinteles , a urmat proba sonora unde am ramas uimit de calitatea sunetului, un sunet dinamic si placut , fara distorsiuni. Alimentate la o tensiune de +/-40vcc , fara radiatoare pe finali ,decat o bucata de profil ,,L" (repet, fara radiatoare de racire!!!) am sesizat ca, pe 8 , 4 chiar si 2 ohm ,disipatia termica e foarte mica. Nu am avut eu o cutie mai buna pentru ele asa ca am folosit ce am avut. Iata ce a iesit: Link spre comentariu
Letcon Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Poti sa-l aranjezi mai bine,ar fi pacat sa ramana firele alea imprastiate si condensatorii sa zboare prin cutie. Link spre comentariu
Vizitator fanyice Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Nu o sa ramana asa. O sa comand o cutie pentru amplificatoare de aluminiu, si de ce nu, poate si un transformator toroidal. Momentan a fost montat de proba , am folosit ce aveam prin casa. Link spre comentariu
Vizitator fanyice Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) Update. Dupa cum am spus ca nu o sa ramana asa, am mai modificat un pic la el sa arate mai frumos Editat Mai 17, 2014 de fanyice Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Ce putere are acest amplificator? Link spre comentariu
Vizitator fanyice Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Alimentat la 2x42cc cum e al meu , dezvolta o putere de 2x200/4ohm respectiv 2x100/8ohm Link spre comentariu
Ionut Iacob Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Buna ziua,amplificatorul are o putere de pana la 1200W RMS 2 ohm cu alimentare de +/-80Vcc ,cei care doresc mai multe detalii despre acesta ma pot contacta pe privat. Link spre comentariu
Ionut Iacob Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Buna ziua,amplificatorul are o putere de pana la 1200W RMS 2 ohm cu alimentare de +/-80Vcc ,cei care doresc mai multe detalii despre acesta ma pot contacta pe privat. Amplificatorul poate fi alimentat la +/- 40Vcc +/- 60Vcc +/-80Vcc Link spre comentariu
Ionut Iacob Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Lucrurile au evoluat......astept comentarii! Nu raspund la provocari si "invidiosenii si prosteli pur romanesti",si nu dau scheme. Putere nominala pe o sarcina de 2 ohm Distorsiuni la puterea nominala Disipatie termica pe mosfet la putere nominala (total ar fi cam 19W) Frecventa de oscilatie Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Foarte frumos! Este cumva proiectul ala de care au ris unii la inceput? L-ai optimizat frumos! La ce alimentare s-au obtinut acesti 700+W/2 ohm? Distorsiunile arata superb pentru o clasaD. Cumva miezuri -2, micrometals? Link spre comentariu
Ionut Iacob Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Este exact acel proiect la care lucrez de 5 ani,tensiunea de alimentare este +/-70V micrometals T106-2 si RM10 cu gap de 1.5-2mm pot spune ca filtru pe iesire are 6 conzi polipropilena paralel si o bobina de 10uH Editat Februarie 10, 2015 de Ionut Iacob Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Este posibil ca la folosirea RM10 (doar daca este miez TDK original cu intrefier DOAR central), sa ai distorsiuni ceva mai mici (nu cu mult), dar si radiatie EMI mai mare. Eu tot spun ca miezul -2 de la Micrometals este IDEAL pentru aceste aplicatii. Poti face un test in care sa pui ca bobina de iesire, miez galben din surse SMPS de PC, cu care multi colegi tot incearca sa experimenteze (cam fara mare succes), si sa ii tragi un test? Sint curios ce distorsiuni se obtin cu el, si daca lucreaza corect sau se incalzeste excesiv. A, si eventual sa confirmi sau infirmi, ca se va incinge foarte rau miezul (am spus de nenumarate ori ca -26 nu este suitabil acestor tipuri de aplicatii). Multumesc. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Se incinge rau -26, acela galben cu alb, la tensiuni mari, iese total din discutie. Exista metode de a-l face sa lucreze intr-o asemenea aplicatie (taierea de intrefieruri in el) dar munca nu justifica rezultatul. Miezurile -2 sunt la un pret accesibil. Editat Februarie 10, 2015 de Th3_uN1Qu3 Link spre comentariu
Ionut Iacob Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 (editat) Am testat si eu miezuri galbene material -26(galben cu alb) din sursele de PC care se satureaza imediat cu consecinte devastatoare asupra etajului final......mosfeti sar in sus imediat ,din cauza ca aceste ferite sunt concepute pentru frecvente mici (50-150Khz,depinde si din ce materiale sunt facute).Distorsiunile sunt foarte mari pe aceste materiale,din testele facute de mine cele mai fiabile sunt micrometalurile cu terminatia -2 (T106-2/T130-2/T157-2/T200-2) dar si feritele 3F3,N87 RM10,RM12 si RM14 dar cu un intrefier pe piciorul central de minim 1mm (0,5mm pe fiecare picior).Distorsiunile pe acest material N87 sunt un pic mai mici ca pe materialul -2 de la micrometals deoarece saturatia este mai liniara.Eu in viitorul apropiat voi folosii bobine dedicate clasa d de la CoilCraft,care sunt ferite material N87 cu gap variabil in functie de valoarea bobinei si sunt bobinate cu PLATBANDA de cupru Editat Februarie 10, 2015 de Ionut Iacob Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2015 Partajează Postat Februarie 10, 2015 Deci miezurile -26 NU sint ok pentru clasaD si se incing. Multumesc de confirmare. Poate citesc si altii care m-au tot contrazis, cu aceste miezuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum