Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire Invertor Auto

Vizitator GriGore91

Postări Recomandate

Vizitator GriGore91

Buna ziua,

in primul rand scuze in caz ca s-a mai discutat, dar n-am gasit folosind functia de search sau in caz ca postez in sectiunea nepotrivita.

Intrebarea mea, un invertor auto alimentat de la 2 acumulatori  de 6 V 420 Ah in serie, va putea alimenta la randul sau un TV care are o putere de 50W ? in cazul in care va functiona, consumul electric va fi cel al televizorului de 50W sau cel al invertorului (500W puterea nominala) ?

Multumesc anticipat de lamuriri,

O zi buna,

Grigore

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator

Invertorul trebuie privit ca un generator. Puterea de 500w inseamna maximul de ce poate el fara a-i fi afectata functionarea. Cand el vede o sarcina adaptata, adica proiectata pt tensiunea generatorului, va da puterea ceruta de consumator. Adica 50w in cazul televizorului.

Link spre comentariu

consumul electric va fi cel al televizorului de 50W sau celal invertorului (500W puterea nominala) ?

Mai exact, consumul este egal cu 50 W/η, unde "η" reprezintărandamentul invertorului. Valoarea sa uzuală (e valabil pentruinvertoarele de tipul celui deţinut de dvs.) este de 0,8... 0,9.Deci (în situaţia descrisă) puterea reală maximă consumată va fide circa 55,5 W... 62,5 W.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări