Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Leduri Legate In Serie

player4

Postări Recomandate

Am modificat de curand un amplificator clasic si nu stiu cum sa abordez scaderea in intensitate a ledurilor indicatoare legate in serie ,  la comutarea intre 2/3/4leduri .

In functie de combinatia functiilor, voi avea mereu aprinse intre 2 si 4 leduri . Ledurile sunt pe 12v si necesita aprox 20ma

Ledurile vor ramane legate in serie pt. ca asa este pcb-ul si nu vreau sa-l modific.

Vreo idee mai simplista?

Un generator de curent constant ar fi o idee buna?

Multumesc anticipat pt. sfaturi!

Editat de player4
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• player4

4

• Ticu

2

• ChRS

1

• tavi 84

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

...nu stiu cum sa abordez scaderea in intensitate a ledurilor indicatoare legate in serie ,  la comutarea intre 2/3/4leduri .

Poti sa atasezi o schita sa vedem ce inseamna comutarea asta? Ai deja in circuit o rezistenta in serie?

Link spre comentariu

Posted Image

sigur ca am incercat si  cu rezistente serie de diferite valori> rezultatul e acelasi..

Editat de player4
Link spre comentariu

Inteleg ca de fapt exista si un 4-lea led inseriat, care nu a fost figurat in desen, si care nu mai poate fi scurtcircuitat de un comutator ?

Presupun ca "sus" se aplica +12V, iar  partea de "jos" e legata la masa si ai doar acces la aceste capete ale circuitului.

Daca presupunerile sunt adevarate, tensiunea pe un singur led va fi 3, 4, 6 sau 12 v, dupa cum ai 0, 1, 2 sau 3 scurtcircuite.

Asta daca toate ledurile au aceiasi culoare (tensiunea pe ele depinde de culoare).

Atunci o sursa de curent constant ar fi o solutie.

Sigur ledurile sunt de 12V, adica fiecare led are rezistenta serie incorporata, pe care nu ai desenat-o? Fiindca atunci apar limitari suplimentare ale curentului.

Link spre comentariu

am analizat mai bine problema, si voi face cateva circuite paralele, astfel:

1.Ledul indicator de power On in serie cu ledurile indicator input pe un circuit ---aici vor fi mereu doar 2 leduri aprinse (la input am 6 leduri, insa numai unul va sta aprins, in functie de intrare )

2. ledul indicator direct in

3. ledul indicator muting

Editat de player4
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări