Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temperaturi Transformator

Vizitator Marius-Valerius

Postări Recomandate

Si la mine se incalzea un technics cu transformator OFC cu toate ca am maxim 210 V in retea, am rezolvat-o cu doua radiatoare din aluminiu. In schimb altul tot technics cu trafo normal (nu OFC) sta rece...posibil sa fie si de impedanta boxelor ca la cel cu trafo OFC am pe 4 r si la celalalt pe 8 r.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dacă fenomenul se petrece în gol, fără semnal aplicat la intrarea amplifului şi numai trafo se încinge sînt doar trei explicaţii, fie e realizat economic, fie e supravoltat din reţea, fie consumul în gol e prea mare, dar asta e ceva tipic ptr clasa A, ori toate denumirile comerciale promovate de japonezi în acei ani şi asociate cu clasa A sînt nişte glume.

Impedanţa boxelor, sarcina pe care debitează ampliful, are efect la volum mare, cînd şi consumul creşte pînă la maximul suportat de tot ansamblul trafo-amplif.

Majoritatea amplifurilor japoneze erau proiectate ptr 8 Ohmi şi doar la volum mai mic ptr 4 Ohmi. În rest e doar fizică.

De fiecare dată cînd se lansează cîte o ''invenţie'', gen OFC, e împinsă la limite, apoi se renunţă sau e degradată, căile bătătorite sînt sfinte.

.............

Dacă se încinge doar radiatorul în gol, care întotdeauna e subdimesionat, e vinovat curentul de mers în gol prea mare ptr acei sărmani trz, ori integrat... ce or fi folosit acolo.

Editat de zal
Link spre comentariu

La mine doar trafo se incalzea chiar daca ascultam la volum mic, radiatorul sta rece. Am inteles ca asta ar fi o problema comuna pentru aceste transformatoare OFC si am preferat sa-i montez doua radiatoare din aluminiu de 2 mm grosime, nu sunt prea inalte sa aiba loc, dar sunt mari ca suprafata. Pun si o poza, de cand am facut modificarea nu mai am treaba cu transformatorul, sta rece .

.Posted Image

Link spre comentariu

Eu mă refeream la cosele primarului, multe trafo au acolo prize şi ptr alte tensiuni dar nu sînt folosite, doar la modelele ''universale'', cele cu schimbător de tensiune ptr reţea.

La ăsta se văd 5 cose, pini, sau cum vrei să le spui, două sînt sigur cu siguranţa termică şi un capăt al primarului, rămîn trei ptr diferite tensiuni, de exemplu 120, 220, 240V. De regulă, la Technics, sînt doar 3 cose cînd primarul e ptr o singură tensiune.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări