Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplif de putere fara transformator, modificare ipa400

RazviTm

Postări Recomandate

Am o ideie traznita rau de tot si ma manca rausa fac partea de preamplificare dintr-un ipa si sa comand cu ea niste finali alimentati la alta tensiune decat cea care alimenteaza etajul de comanda a finalilorIdeea mea este sa folosesc niste mos-uri care lucreaza la 600V sau mai sus, si sa-i alimentez direct de la priza prin punte redresoare si filtrare cu condensatoare, teoretic nu esti limitat de transformator ca nu mai exista transformator, astept raspunsuri traznite la idei traznite, dar sa aiba si sens, ziceti de ce se poate si de ce nu se poate ce vreau eu sa fac, si chesti de gen cum as putea reduce zgomotu de fond care apare din cauza tensiunii mari de alimentare sau ce curent de mers in gol ar trebui sa am la finali, avand in vedere ca pica tensiune mare pe ei...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

1

• ionut20

1

• George(sb)

1

• RazviTm

1

Top autori în acest subiect

teoretic merge, practic NUcu AV in NICI UN CAZ NU MERGE, pt ca ai PRSS-ul f prost , si o sa ai bazzzzzzzzzz de la retea permanent, deci nu e bun....si ca scapi de asa ceva e mai greu,ori pui mai multe filtre LC pasive in serie, sau faci un fel de stabilizare sau ceva (ca un fel de multiplicare de capacitate) problema cu 220 pe iesire, faza adica dupa parerea mea nu e chiar asa de mare, adica ,conteaza ca ai la iesire 220 dar daca nu ai cumva,si nu trebuie sa ai 220 pe cutie, si ai doar pe iesirea (spekon) atunci nu prea e risc asa mare,mai ales ca mufele nu le bagi dupa ce i-ai dat drumul la amplif...p.s. (sorteh) nu am murit (inca)

Link spre comentariu

ma baieti voi aveti cu totii dreptate.practic treaba asta nu se poate face (de fapt montajul nu va fi util ca un amp calumea)dar mai cercetati pentru ca , niciodata nu se stie? :supz: nici computerul nu a fost inventat asa "pur est simple"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări