miron1947 Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) vad ca mufa letconului se potriveste cu mufa statiei.Tot asa important este sa se potriveasca si la pini ca functii si mai ales la polaritatea termocupluluice putere si tensiune trebuie sa comand acel letconTensiunea de 27V este in gol(fara sarcina), deci in sarcina mai scade si mai depinde si tensiunea momentana a retelei, oricum cand atinge temperatura selectata nu mai este alimentat, deci unul cu tensiunea de lucru de 24V este adecvat, ca putere, depinde de ce putere are transformatorul, pentru a nu-l suprasolicita in curent, asa "la ochi" unul de cca.30W-48W ar fi indicat. Din pacate, nu pot sa detasez fata statiei de partea de montaj. Incepeti prin demontarea butonului potentiometrului, probabil sub el o sa gasiti o piulita care-l fixeaza de panou.Cat despre mufa, din ce vad eu, are doua clipsuri care fixeaza un inel pe partea frontala a panoului. Editat Mai 11, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 (editat) vad ca mufa letconului se potriveste cu mufa statiei. Se pare ca nu, la Dvs. pinii sunt tot 5 dar dispusi la alte unghiuri http://en.wikipedia.org/wiki/File:DIN-5c_Diagram.svg decat la mufa DIN http://en.wikipedia.org/wiki/File:DIN-5_Diagram.svg audio, deci la cel sugerat de mine daca-l achizitionati, trebuie preluat cablul cu mufa a celui aferent statiei asa cum scria D-l dan cod. Editat Mai 12, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
Vizitator free_bird Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Am reusit sa eliberez panoul frontal al statiei de partea de circuit, asta prin dezlipirea mufei (alta solutie nu era). In timul acestei operatii s-a desprins si pinul uinui condensator, o sa-l rezolv cand ma apuc de lipituri. Am achizitionat letconul care este alimentat la 24V/48 W, cu 5 pini dispusi in semicerc (singurul model ce l-am putut gasi in oras). Am incercat sa iau de la acelasi magazin si mufa mama dar, aceasta nu exista. Asa ca, am cumparat o pereche de mufe mama/tata pentru a o inlocui pe cea de la letcon si inclusiv pe cea de pe panoul statiei. Revin cu rugamintea la dumnevoastra daca ma puteti indruma asupra conexiunilor ce urmeaza a fi facute, inclusiv daca trebuie sa inlocuiesc ceva pe placa cu circuite. Va multumesc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 (editat) Ce scrie pe O2, dar Q1 este BT137? Editat Mai 15, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Daca se poate si o poza cu acest condensator asezat vertical, sa pot vedea ce componente sunt sub el. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 (editat) Am prelevat schema , atasez si placa ambele fete poate mai verifica si alti colegi daca este bine. Valorile nu le-am pus ca nu le cunosc, dar pot fi masurate de propietar atat rezistentele cat si tensiunile prezente la terminalele diodelor zener. Editat Mai 16, 2014 de miron1947 Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 N-am mai inclus R12 care a conexiuni doar la mufa. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Prezenta lui R4 si a diodei zener Z4 ma face sa cred ca letconul original avea ca senzor termistor, nu termocuplu. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 23, 2014 Partajează Postat Mai 23, 2014 Schema originala cu valori(cu senzor termistor) si varianta pentru termocuplu Link spre comentariu
Vizitator free_bird Postat Mai 23, 2014 Partajează Postat Mai 23, 2014 (editat) Gata cu statia, este functionala. Multumesc tuturor care m-au sfatuit si sprijinit pentru acest demers, dar mai ales d-lui miron1947 care m-a indrumat pe tot acest parcurs. Precum am spus de la inceputul postului, sunt incepator in acest domeniu nevand cunostintele necesare pentru a face diverse conexiuni pentru a afla anumite defecte, cauze posibile..., dar cu sfaturile si diversele masuratori facute sub asistenta dansului am reusit sa finalizez acest mic proiect. Va multumesc mult inca o data pentru ajutorul acordat. Editat Mai 23, 2014 de free_bird Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum