Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare Statie/letcon De Lipit Fahrenheit 28002

Vizitator free_bird

Postări Recomandate

vad ca mufa letconului se potriveste cu mufa statiei.Tot asa important este sa se potriveasca si la pini ca functii si mai ales la polaritatea termocuplului

ce putere si tensiune trebuie sa comand acel letconTensiunea de 27V este in gol(fara sarcina), deci in sarcina mai scade si mai depinde si tensiunea momentana a retelei, oricum cand atinge temperatura selectata nu mai este alimentat, deci unul cu tensiunea de lucru de 24V este adecvat, ca putere, depinde de ce putere are transformatorul, pentru a nu-l suprasolicita in curent, asa "la ochi" unul de cca.30W-48W ar fi indicat.

Din pacate, nu pot sa detasez fata statiei de partea de montaj.

Incepeti prin demontarea butonului potentiometrului, probabil sub el o sa gasiti o piulita care-l fixeaza de panou.Cat despre mufa, din ce vad eu, are doua clipsuri Posted Image care fixeaza un inel pe partea frontala a panoului.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

12

• dan cod

3

• gica70

2

• manolo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

vad ca mufa letconului se potriveste cu mufa statiei.

Se pare ca nu, la Dvs. pinii sunt tot 5 Posted Image dar dispusi la alte unghiuri http://en.wikipedia.org/wiki/File:DIN-5c_Diagram.svg decat la mufa DIN http://en.wikipedia.org/wiki/File:DIN-5_Diagram.svg audio, deci la cel sugerat de mine daca-l achizitionati, trebuie preluat cablul cu mufa a celui aferent statiei asa cum scria D-l dan cod.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Vizitator free_bird

Am reusit sa eliberez panoul frontal al statiei de partea de circuit, asta prin dezlipirea mufei (alta solutie nu era). In timul acestei operatii s-a desprins si pinul uinui condensator, o sa-l rezolv cand ma apuc de lipituri.

Am achizitionat letconul care este alimentat la 24V/48 W, cu 5 pini dispusi in semicerc (singurul model ce l-am putut gasi in oras). Am incercat sa iau de la acelasi magazin si mufa mama dar, aceasta nu exista. Asa ca, am cumparat o pereche de mufe mama/tata pentru a o inlocui pe cea de la letcon si inclusiv pe cea de pe panoul statiei.

Revin cu rugamintea la dumnevoastra daca ma puteti indruma asupra conexiunilor ce urmeaza a fi facute, inclusiv daca trebuie sa inlocuiesc ceva pe placa cu circuite.

Va multumesc.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am prelevat schema Posted Image, atasez si placa Posted Image ambele fete  Posted Imagepoate mai verifica si alti colegi daca este bine.

Valorile nu le-am pus ca nu le cunosc, dar pot fi masurate de propietar atat rezistentele cat si tensiunile prezente la terminalele diodelor zener.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Vizitator free_bird

Gata cu statia, este functionala.

Multumesc tuturor care m-au sfatuit si sprijinit pentru acest demers, dar mai ales d-lui miron1947 care m-a indrumat pe tot acest parcurs.

Precum am spus de la inceputul postului, sunt incepator in acest domeniu nevand cunostintele necesare pentru a face diverse conexiuni pentru a afla anumite defecte, cauze posibile..., dar cu sfaturile si diversele masuratori facute sub asistenta dansului am reusit sa finalizez acest mic proiect.

Va multumesc mult inca o data pentru ajutorul acordat.

Editat de free_bird
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări