Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent Tranzistor A1328Y

Postări Recomandate

Am gasit intr-un amplificator un tranzistor final in scurt.

Tranzistorul este A1328Y

Amplificatorul este o chinezarie, alimentat la 2x20V si cred ca are vreo 20-30W, maxim 50.

Acest tranzistor costa 110 ron, mai mult decat chinezaria.

Intrebare: ce alte tranzistoare, mai "potrivite" din punct de vedere al pretului, as putea pune in loc?

Pun o poza cu amplificatorul. Tranzistorul in scurt e cel lipsa :rade: .

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

E chiar original, dar asta nu justifică aşa un preţ, o fi vreo confuzie la mijloc. Y e clasa de amplificare 120-240 (teoretic).

El şi complementarul (dacă e folosit, din poză nu se vede), poate fi orice BD243/244C, sau în extrem MJ15030/15031, etc.

Ar fi de preferat să-i pui totuşi trz în capsulă TO3, că tot sînt acolo radiatoarele, deci ar putea fi MJ15003/15004, 15022/15023, 15024/15025, etc.

Link spre comentariu

Cele doua tranzistoare nu sunt complementare.

Unul e A1328Y 3K (cel ars) si unul e A1328Y 2E (cel care in poza e pe radiator)

Complementarele sunt  alea mici negre dintre radiatoare (C945 si C733)

Ma documentez cu 2SA1328, dar vad ca pe asta nu-l prea gasesc prin Iasi.

Editat de rimache
Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri.

Nu este frica de a incerca lucruri noi. Mai mult e frica de a pune tranzistori care sa crape peste cateva zile.

Nu prea imi pot permite sa fac multe teste pentru ca statia asta trebuie sa o duc la cineva la tara. O repar pe banii mei (deh, obligatii...) si nici nu prea vreau sa ma fac de ras. Cine ajunge de doua ori pe an pe la tara si este asteaptat de un vecin cu ceva defect ca "vecinul se pricepe" stie perfect despre ce vorbesc...

Eu speram sa rezolv problema cu cativa zeci de lei. Nici nu am crezut ca un tranzistor din asta poate costa atat. (si nu-i nici o confuzie). Pe langa asta mai trebuie sa cumpar si un difuzor de 10 inch care e ars. In superficialitatea mea am crezut ca am de schimbat doar vreun integrat final audio si gata.

LATER EDIT: Pun si o poza cu "bijuteria" Are si leduri albastre la tweetere :dsgfds

Posted Image

Editat de rimache
Link spre comentariu

Cred ca cel mai important este de spus vecinului de la tara, ca scula asta nu este pt nunti, botezuri, sau alte petreceri unde sa o dea la maxim. Altfel va veni cu ea inapoi, cu exact aceleasi defecte.

Poate nu ar fi rau de pus un difuzor (daca tot trebuie inlocuit) de impedanta mai mare (dubla). In felul asta finalul va mege mai putin solicitat. Puterea va fi ceva mai mica, dar probabil nu se va sesiza asta, mai ales dupa 1-2 (9) pahare, cand de altfel vine si cheful de a se da muzica la maxim.  

Link spre comentariu

Am cumparat azi doua BD 912

daca  tot  nu  vreti  sa  procedati  cum  va  invata  alte  persoane  ,  macar  postati  o  poza  lizibila  cu  aceste  tranzistoare ,  nu  de  altceva...dar  macar  sa  va  spunem  daca  va  veti  face  de  ris  sau  nu  la  vecinu` ... :secret

anyway...cine  n-asculta ,  isi  merita  soarta  !

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări