gigiones Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Va rog mult, un ajutor in gasirea unui echivalent al diodei mentionate si marcate in schema atasata.. ar fi buna si una originala dar nu cred ca se mai gaseste !? Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/CEMI/mXxxzwy.pdf Probabil că 1N4148 ar merge. Link spre comentariu
gigiones Postat Mai 8, 2014 Autor Partajează Postat Mai 8, 2014 multumesc, am dat si eu peste ea...insa parca am asa o retinere fara sa-mi explic motivul ! In final am sa incerc, dar poate pana gasesc tranzistorii finali necesari, mai da cineva cu ochiul si isi exprima punctul de vedere !? Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Si eu cred ca UDAR, nu vad motivul retinerii. Link spre comentariu
gigiones Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) departe de mine gandul de a va contrazice, insa nefiind familiarizat cu modul de lucru al polonezilor referitor la simbolurile folosite la marcarea acestor diode...vedeti Legenda schemei....ma duce gandul ca nu este tocmai o simpla dioda de comutatie. Asta in explicatia din legenda , ca in schema pare o simpla dioda de comutatie !!!??? Am schimbat-o pe cea arsa precum si pe celelalte 3 identice, care se aflau pe modulele ce se prind de radiator, punand 1n4148, si dupa ce gasesc si celelalte tranzistoare o sa vedem ce iese ! Editat Mai 9, 2014 de gigiones Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 ”modul de lucru al polonezilor referitor la simbolurile folosite la marcarea acestor diode...vedeti Legenda schemei..” Nu înțeleg ce vrei să spui . În legendă sunt niște poze , nu simboluri. Diode cu aspect asemănător am mai văzut , cred, și în producția fostului DDR. Iar în ce privește specificațiile diodei este clar o diodă de comutație / semnal mic. Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 6, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2014 si care ar fi diferenta intre BAP794 (1N4148) si BAP795 (???) ?, sunt montate pe aceeasi placuta !? Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 6, 2014 Partajează Postat Iunie 6, 2014 Nu am zis că BAP794=1N4148 , am zis doar că ar merge în locul oricăreia . Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (editat) si care ar fi diferenta intre BAP794 (1N4148) si BAP795 (???) ? Tensiunea... BAP794: UR=25V BAP795: UR=50V Amindoua au IF=80mA si sint diode de comutatie. Ti-am mai raspuns la aceeasi intrebare acum citeva luni, in alt topic, unde ti-am spus sa inlocuiesti BAP794 cu 1N4148 (nu am spus ca sint echivalente doar ca 1N4148 are parametri superiori). Editat Iunie 7, 2014 de remus68 Link spre comentariu
gigiones Postat Iunie 7, 2014 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2014 se spune ca : asa cum pui intrebarea , asa ti se raspunde ! in discutie libera altfel stau problemele... am inteles ca: -amandoua sunt diode de comutatie (diferenta fiind doar la UR ) ; -bap794 nu este echivalenta dar poate fi inlocuita cu 1n4148; -bap795 este asemanatoare cu bap794 si poate fi inlocuita cu ...X (in mod practic, banuiesc ca tot cu 1n4148) !!! si atunci in circuit dupa inlocuire, ambele isi fac treaba asa cum a gandit polonezul la proiectare !? ...pentru ca in mod practic functioneaza cu siguranta. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 (in mod practic, banuiesc ca tot cu 1n4148) !!! Desigur. Poti compara cu datele de catalog ale diodei 1N4148. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 7, 2014 Partajează Postat Iunie 7, 2014 ”in circuit dupa inlocuire, ambele isi fac treaba asa cum a gandit polonezul la proiectare !?” Cred că întrebarea asta e retorică .... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum