Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent Dioda Bap794

Postări Recomandate

Va rog mult, un ajutor in gasirea unui echivalent al diodei mentionate si marcate in schema atasata..

ar fi buna si una originala dar nu cred ca se mai gaseste !?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gigiones

5

• UDAR

4

• remus68

2

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

multumesc, am dat si eu peste ea...insa parca am asa o retinere fara sa-mi explic motivul ! In final am sa incerc, dar poate pana gasesc tranzistorii finali necesari, mai da cineva cu ochiul si isi exprima punctul de vedere !?

Link spre comentariu

departe de mine gandul de a va contrazice, insa nefiind familiarizat cu modul de lucru al polonezilor referitor la simbolurile folosite la marcarea acestor diode...vedeti Legenda schemei....ma duce gandul ca nu este tocmai o simpla dioda de comutatie. Asta in explicatia din legenda , ca in schema pare o simpla dioda de comutatie !!!???

Am schimbat-o pe cea arsa precum si pe celelalte 3 identice, care se aflau pe modulele ce se prind de radiator, punand 1n4148, si dupa ce gasesc si celelalte tranzistoare o sa vedem ce iese !

Editat de gigiones
Link spre comentariu

”modul de lucru al polonezilor referitor la simbolurile folosite la marcarea acestor diode...vedeti Legenda schemei..” Nu înțeleg ce vrei să spui . În legendă sunt niște poze , nu simboluri. Diode cu aspect asemănător am mai văzut , cred, și în producția fostului DDR. Iar în ce privește specificațiile diodei este clar o diodă de comutație / semnal mic. 

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

si care ar fi diferenta intre BAP794 (1N4148) si BAP795 (???) ?

Tensiunea... 

BAP794: UR=25V

BAP795: UR=50V

Amindoua au IF=80mA si sint diode de comutatie.

Ti-am mai raspuns la aceeasi intrebare acum citeva luni, in alt topic, unde ti-am spus sa inlocuiesti BAP794 cu 1N4148 (nu am spus ca sint echivalente doar ca 1N4148 are parametri superiori).

Editat de remus68
Link spre comentariu

se spune ca : asa cum pui intrebarea , asa ti se raspunde ! in discutie libera altfel stau problemele...

am inteles ca:

-amandoua sunt diode de comutatie (diferenta fiind doar la UR ) ;

-bap794 nu este echivalenta dar poate fi inlocuita cu 1n4148;

-bap795 este asemanatoare cu bap794 si poate fi inlocuita cu ...X (in mod practic, banuiesc ca tot cu 1n4148) !!!

si atunci in circuit dupa inlocuire, ambele isi fac treaba asa cum a gandit polonezul la proiectare !? ...pentru ca in mod practic functioneaza cu siguranta.

Link spre comentariu

”in circuit dupa inlocuire, ambele isi fac treaba asa cum a gandit polonezul la proiectare !?”

Cred că întrebarea asta e retorică ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări