aTaelectronics Postat Noiembrie 15, 2006 Partajează Postat Noiembrie 15, 2006 Salut - am o mare intrebare:La servici pe calculatorul din birou in mod normal n-am conexiune internet, numai email. Insa daca ma conectez printr-un server proxy am acces internet. Intrebarea mea ar fi urmatorul : Se poate detecta usor de catre admin sau de oricine, daca sunt conectat la net?? Ca teoretic nu avem voie de asa ceva si alea 12 ore noaptea e fff mult.... Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 15, 2006 Partajează Postat Noiembrie 15, 2006 Daca este instalat un program de spionaj (nu cred ca este) atunci acela poate inregistra tot ce se face pe calculator. Poate sa logeze fiecare apasare de buton de pe tastatura. eu asa am aflat cateva passworduri de email pt a intra in contul respectiv. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Da se poate detecta foarte usor. Adminu poate vedea ce conexiuni iti ies tie de pe calculator :partyman: Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 16, 2006 Partajează Postat Noiembrie 16, 2006 Daca este instalat un program de spionaj (nu cred ca este) atunci acela poate inregistra tot ce se face pe calculator. Poate sa logeze fiecare apasare de buton de pe tastatura. eu asa am aflat cateva passworduri de email pt a intra in contul respectiv.nici nu ştiu cei de la noi din ţară că poţi da în judecată firma pentru că foloseşte aşa ceva pe calculatoarele angajaţilor!!! oricum, dacă adminul chiar ştie să-şi facă meseria, n-o să aibă probleme în a te dibui... vezi dacă te poţi "înţelege" cu el :partyman: :snakeman: Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Salut.Daca poti foloseste si tu un free proxy de pe net.Admin-ul va vedea o singura conexiune daca e bine setat browser-ul.Daca foloseste sniffer pe proxy/server,care este ilegal din cate cunosc,treaba se complica.Foloseste si un program de criptare a legaturii.Alta idee ar fi,daca ai acasa calculator legat la internet,sa-l folosesti ca proxy,facand si criptarea conexiunii.Daca schimi parola o data la o saptamana si folosesti numai "ciudatenii" ii va fi aproape imposibil sa-ti urmareasca traficul(daca are obiceiul sa citeasca mail-urile altora).Daca intreaba de ce ai trafic incriptat ii spui ca esti cam paranoic cu securitatea parolei la mail.Daca vrei sa nu ai probleme daca vede conexiune continua,seteaza pentru inceput browser-ul sa dea refresh la pagina de mail cat mai des.Aduna-ti de acasa "armele"(google te ajuta),transfera-le pe mail iar la munca le descarci.Poate aberez,dar imaginatia si inventivitatea omului e nelimitata.Daca te ajuta cumva,atunci:Succes.PS:daca casuta de mail are spatiu de stocare de 1 GB atunci nu te opreste nimeni sa incarci in casuta un film pe care sa il descarci la munca apoi dupa ce l-ai vazut sa-l stergi de pe harddisk-ul calculatorului de la munca. Link spre comentariu
ph3e4r Postat Noiembrie 18, 2006 Partajează Postat Noiembrie 18, 2006 Adminu iti va vedea o singura conexiune dar asta nu inseamna ca nu va sti ca tu esti pe net. Daca nu stie cei cu conexiunea ai o taie si adio net. Practic tu la servici esti pe calcu patronului nu al tau si faptul ca ei te spioneaza nu e ceva ilegal practic e calculatorul lui are voie sa faca ce vrea cu el. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 19, 2006 Partajează Postat Noiembrie 19, 2006 da??poate în romanica, afară s-a lăsat şi cu falimente pe chestia asta!! :goodman: Link spre comentariu
Vizitator bogdan_o Postat Decembrie 13, 2006 Partajează Postat Decembrie 13, 2006 Atat timp cat tu te conectezi la proxy se va putea vedea foarte usor ce ai facut tu pe net. Asta nu insemna neaparat ca iti va citi mail-urile, dar va vedea, de exemplu, ca ai accesat yahoo. Chiar daca te conectezi la un proxy extern tot se va vedea ca ai intrat pe net. Deci nu ai cum sa scapi "nedetectat". Solutia cu criptarea ar merge, dar asta insemna sa faci un tunel intre calculatorul tau de la serviciu si cel de acasa. Ca sa faci tunel ar trebui sa ai la ambele capete ip-uri routabile. Poate acasa ai, dar la serviciul e greu de crezut. Poti sa faci port forwarding pentru calculatorul de la serviciu dar asta insemna sa ai acces la setarile router-ului, ceea ce ma indoiesc.Si ca sa raspund si la intrebarea legata de legalitate, ca am trecut prin asta. Atat timp cat ii pui pe utilizatori sa semneze anumite angajamente si le aduci la cunostinta faptul ca traficul si activitatea lor e monitorizata, totul e perfect legal. Pana la urma esti la serviciu. Acum nu o sa stea nimeni sa te ia la intrebari daca ti-ai citit si tu mail-urile sau daca ai stat 15 minute pe revista presei. Dar trebuie cumva trasi la raspundere si cei care sar calul si numai asta fac toata ziua, unde mai pui ca mai sunt si cei care stau pe site-uri xxx. Daca vrei poze/filme sexy stai acasa, nu pe banii firmei. Totusi, nu sunt legale keylog-erele si nici obtinerea/folosirea/distribuirea de informatii cu caracter personal legate de utilizatori. Deci totul are o limita pentru ca fiecare are dreptul la intimitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum