Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"undeva In Est"

ANDRASONI LUCIAN

Postări Recomandate

Isi mai amnteste cineva de CALIN NEMES? In acest film are un rol mic, dar putea sa aiba un viitor mare...,din pacate i-a "deranjat" pe multi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ANDRASONI LUCIAN

5

• zal

1

• allexx1968

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna

Eu imi amintesc.Era cunoscut in Cluj pe vremea "decanatului".

S-a ales praful de amandoi.La "Conti" a si murit.Sa-l ierte Cel de Sus.

Spor

Alex

Editat de allexx1968
Link spre comentariu

Calin nu a murit atunci, Lucian Matis a murit atunci(dupa unde a "primit glontul, a fost clar lunetist~oare de unde o fi tras?) si inca vreo 17 oameni , la "Conti" , la fabrica de bere si la Astoria.El a fost impuscat, dar a asupravietuit(Capitanul care comanda soldatii, Carp Dando, este bine merci ) A murit in 8 iulie 1993, in conditii destul de suspecte. Oficial s-a spus ca a fost sinucidere, eu personal , cred ca a fost "sinucis"..., i-a "deranjat" cam pe multi si nu era omul care sa faca un asemenea gest.Au mai fost si alte variante, dar oricum este destul de tardiv si candva, va iesi la suprafata adevarul.

Link spre comentariu

Trebuie sa fac niste rectificari, pt corectitudine:

"Grupul lui Nemeş

Pe 21 Decembrie 1989, în jurul orei 15:30, mai mulţi clujeni se adunaseră în Piaţa Libertăţii (cum se numit Piaţa Unirii). Printre aceştia se afla şi un grup de tineri actori, profesori şi alţi intelectuali, rămaşi în istorie sub numele de "grupul lui Călin Nemeş". Şirul de soldaţi veniţi să restabilească ordinea în centru, conduşi de căpitanul Carp Dando, a tras fără avertisment în cei adunaţi în piaţa. La Cluj au murit 30 de oameni în 21 Decembrie, o parte dintre ei în Piaţa Libertăţii, alţii în preajma Fabricii de Bere şi alţii în piaţa Mărăşti, precum şi la hotelul Astoria."

Personajul din fotografie este Gavrila Ladiu, atunci scenograf si decorator la Casa de Cultura a Studentilor,unul din grupul de prieteni ai lui Calin.El apare in alte fotografii aparute prima data in "Paris Match", fiind facute de Razvan Rotta.

"Cine a tras in noi?...in 22?"...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări