Vizitator SAndrei Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Salutare tuturor, Am nevoie de ajutor pentru la un proiect, am de facut un EMS (electrical muscle stimulation). Mi s-a pus la dispozitie o placa demonstrativa PICDEM 2 Plus cu PIC18F4520 si depanator/programator ICD2. Nu am mai lucrat cu microcontrolere PIC si am nevoie de indrumare. Imi poate spune cineva cum sa incep, ce sa urmaresc sau daca e cineva din Bucuresti care poate oferii meditatii, contracost bineinteles. Am atasat poza placutei si schema bloc. Link spre comentariu
mars01 Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) Salut! Placa de dezvoltare o folosesti pentru control. De fapt in schema bloc trebuie sa ai asa ceva: - placa de dezvoltare in care incarci codul de control; - display-ul de pe placa de dezvoltare pe care vizualizezi date, efectuezi setari; - tastatura / switch-uri pentru interactiune / setari; - o sursa de curent constant care sa ofere un curent constant in domeniul de stimulare (sursa de curent constant este "industry standard" din cate stiu eu); - o parte de readback (citesti curentul in circuit ca si masura de protectie pentru a te asigura ca nu depasesti curentul setat - beneficiu, faci si masurare de impedanta); - un convertor de la serial la USB pentru conectare la PC si colectare/raportare date; Din cate stiu impedanta pentru o interfata electrod - piele este pana in 5Kohmi. Afli din documentatie curentul maxim de stimulare si cu legea lui Ohm iti rezulta "compliance voltage" adica tensiunea maxima pe care trebuie sa o poata furniza sursa de curent constant. Daca stimularea se face bipolar (curent AC) atunci iti recomand sa folosesti o sursa de curent constant Howland. Asa ca ai de proiectat si HW si SW. Bafta la proiect! LE: - evident ai nevoie si de un convertor analog digital cu care sa controlezi sursa de control constant. Practic acest DAC se poate controla pe SPI de catre placa de dezvoltare iar tensiunea rezultata este introdusa intr-un opamp care va controla sursa de curent constant. Asta este o descriere in mare, cuvinte cheie ca sa stii de unde sa apuci problema de coada Editat Mai 13, 2014 de mars01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum