Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor subwoofer!!

widoo

Postări Recomandate

Am nevoie de niste sfaturi.Ce difuzor trebuie folosit intr-un subwoofer activ pentru a avea un sunet puternic intr-o camera de apartament goala de 22metri patrati??Mi s-a spus ca ar fi bun un dif de masina ca JBL GTO1202D, eu ma gandeam la un HP-15S.Eu, in primul rand vreau sa am sunet foarte puternic, iar HP-ul este mai bun decat JBL,cred ca ar fi varianta buna.Nu stiu ce tip de incinta va trebui folosit (BR sau BP, care s-ar auzi mai bine si mai tare), amplificator, litrajul incintei.Eu vreau sa mi-l construiasca cineva care se pricepe.Cat m-ar costa cu tot cu manopera?Astept de la voi pareri sau alte variante de difuzoare. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

8

• Sharky

7

• widoo

6

• adi_0106

3

Top autori în acest subiect

Vizitator neinvins

poi din gama HP .. HP15W sau HP18W. Daca nu ai bani, desi nu recomanda aproape nime d aici, SAL de 18" .. suna destul de puternic .. toate variantele de mai sus .. personal recomand HP18W!.. pt cutie si filtru .,.. scoate programu ala WINISD si face ala tata treaba .. u numa completezi spatii goale ..spor la treaba

Link spre comentariu

Pt niste sfaturi poti accesa acest link ;)Intr-o astfel de camera ar merge bine un subwoofer de 15", hai si de 18"...Recomand HP-18W, este proeictat pt subwoofer, spre deosebire de HP-15W.Sau de ce nu, poti sa iei in calcul si celelalte optiuni precedente ( cel Sal s.a. )Pt o cutie mica ( 120-130 L ) ar merge WN-18S. LA HP-18W cutia minima este de 130L, iar cutia maxima este de 190 L.

Link spre comentariu

din pacate nici unul din cele doua nu este disponibil ...ar fi o idee sa faci un BR cu 2 HP-15W in izobaric in incinta de vreo 120 de litriar trebui sa coboare mai mult decat suficient :yawinkle:

Link spre comentariu

Am un sub de 600W amplificat care are ca difuzor: http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3274

Deci e de 18" si chiar nu se aude bine in camera si mi s-a spus ca nici un alt difuzor de 18" nu s-ar auzi bine intr-o camera de apartament.Deci dif de 18" nu merge in camera de 22mp.

De aceea m-am gandit sa folosesc unul de 15".De ce sa pun intr-o incinta 2 HP-15W-uri?Nu pot pune doar un HP-15S?

Link spre comentariu
Vizitator neinvins

ce vorbesti ... vezi poza mea? is 2 SAL-uri de 18"la mine in camera .. una peste alta ca nu am loc sa le pun altfel .. spatiu ii relativ mai mare .. da nu cu mult .. 30mp .. vibreaza peretii nu numa mie in apartament .. da si in vecini cand dau in ele 150W .. nush care`i problema la tine .. dar te asigur ca 2 X 18" in camera suna BINE

Link spre comentariu

Vezi tu...domule neinvins...<> este un cuvant subiectiv...daca tie iti place cum suna, nu inseamna ca si lui ii place cum suna ;)In principiu nu prea conteaza marimea unui difuzor...conteaza cantitatea de aer pe care o misca, cate distorsiuni are...si nu in ultimul rand dimensiunile camerei...Un difuzor de 18" poate sa sune mai bine intr-o camera mica decat unul de 10", chiar daca tie ti se va aprea ca cel de 10" suna mai tare decat celalalt...vezi, de aici => ca cel de 18" are distorsiuni mai putine, sunetul este mai corect, dar cu toate acestea tie nu iti da senzatia de sunet "tare".Oricum deja o dau in balari, dar trebuie sa luati si acest lucru in evidenta.Eu prin bine inteleg corect, deci cu alte cuvinte un raspuns neted, group delay minim, defazaje minime etc.

Link spre comentariu

Pai asta e ca el se aude bine,dar nu se aude tare! Mai tare se aude la vecinii mei, care mi-au si venit la usa. Eu vreau sa se auda tare la mine in camera, nu la vecini. La dif de 18" frecventele joase se formeaza abia cu vreo 2,3 etaje sub mine.Deci ce difuzor ar fi bun pentru camera goala 22metri patrati??

Link spre comentariu
Vizitator neinvins

#1 daca mai imi spune cineva "DOMN" .. fac urat .. am 17 ani .. ce dreq#2 ai dreptate snake .. mie imi place cum suna .... ii clar sunetu, fara distorsiuni si nu se "infunda" bassu .. #3 .. sunetul e foarte puternic .. tot vibreaza .. inclusi stomacul meu

Link spre comentariu

Pai asta e ca el se aude bine,dar nu se aude tare! Mai tare se aude la vecinii mei, care mi-au si venit la usa. Eu vreau sa se auda tare la mine in camera, nu la vecini. La dif de 18" frecventele joase se formeaza abia cu vreo 2,3 etaje sub mine.Deci ce difuzor ar fi bun pentru camera goala 22metri patrati??

In principiu problema este din cuaza camerei, care este prea mici, dar, de ce sa nu recunoastem, si din cauza difuzorului, care ar trebuie sa fie( si si este ) mai puternic fata de celelalte asa zise "hi-fi". Sr prin puternic nu ma refer la puterea la care rezista, ci la puterea "motorului", adica la parametrul BL...In fine, atunci incearca un fiduzor de 10-12" si vezi ce iese.Hai sa-ti mai dau si un exemplu: luam un folded honr, din acleea care se folosesc la sonorizaile mari si ff mari, unde suentul trebuie sa ajunga departe, si un bassreflex cu un dif de 8"?Care credeti ca se va auzi mai tare ?Va zic eu, cel de 8", chiar daca hornul va va muta pantalonii de pe dumneavoastra, voua tot vi se va parea ca cel de 8" suna mai tare...nu credeti, atunci icnercati :d@neinvins: era un fel de expresie...dar ma bucur ca sunt si alti tineri care vor sa invete cate ceva... :goodman:
Link spre comentariu

Pai cel de 8" se va auzi mai tare.Exact problema asta o am eu in camera.Am un sub cu un dif de 18" care mai tare se aude la vecini.Deci imi trebuie un dif care sa mi se auda la mine in camera cel mai tare si mai putin la vecini.Mai am doua boxe cu HP15 si kickbass am de la ele. Vreau si un bass cam ca cel care se aude din masini care sa completeze kickbass-ul.Deci daca mi-as lua un sub de masina ar fi bun pentru camera?

Link spre comentariu

Diful ala de 18" banuiesc ca suna cum trebuie, bas scurt si puternic, ca si cum se aude din niste casti bune, pe langa asta ar trebui sa il si simti.La vecini ajung niste reflexii si niste coloratii date de pereti care impreuna cu distanta mare de la care asculti lungesc basul si il transforma intr-o bubuiala infundata.daca vrei bas lung si bleg ca si cum ar suna din masina care iti vajaie la ureche cumpara chinezarii de 3 lei si vei fi multumit, sau ia niste plug-inuri pt winamp si rezolvi usor problema.Spune-ne si noua ce incinta ai folosit pt diful de 18"completare la intrebarea lui snake :weedman: Oare un tweeter de 110dB/1w nu s-ar auzi mai tare ca diful de 18"?Oare daca are 110dB si o iesire de 1" nu o sa scoata mai mult bas intr-o camera mica? :supz: :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări