Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hirtie Imprimanta

frici

Postări Recomandate

Buna.As vrea sa va intreb concret ce hirtie se foloseste ptr. imprimare cablaj , ptr toner/transfer  ,ptr a putea fi calcat cu fierul de calcat .mersi mult.

Link spre comentariu

Imprimanta trebuie sa fie laser. Eu am scris ca imprimanta mea nu "comenteaza" la hartia de la reclame sau coala teflonata, probabil ai citit ca nu "conteaza".

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Exista o folie semitransparenta de mylar ,mata pe o parte, care este rezistanta la temperatura si de pe care tonerul se transfera usor pe cablaj. cu hirtie e mai dificil. Deasemenea mai exista si folie de mylar lucioasa pe ambele fete dar la asta uneori nu adera tonerul cum trebuie. fierul de calcat trebuie sa aibe termostat si temperatura se regleaza pentru rezultat optim. nu mai tin minte cit am pus dar parca in jur de 120gr. presiune pe fier trebuie sa fie contanta altfel nu ies treasee frumoase. se poate obtine traseu de 0,35 cu atentie .mai jos nu mai este sigur depinde de abilitati si noroc.

mai este si o folie press-pall speciala pentru transfer termic dar este scumpa.

Link spre comentariu

Folia press'n'peel blue este ,poate, scumpă ( Eu o cumpăr cu 12 lei coala A4 ). Nu am dat însă absolut nici un rateu cu ea. Se desprinde fără probleme după transfer fără frecare sau alte operații, lasă trasee cu margini netede, lasă planele de masă pline ( depinde și de imprimantă ) . E drept, la planele de masă am mai avut câte un punctișor alb uneori - rar , pe care l-am umplut cu un marker ”permanent”. Nu am fost stresat de temperatura fierului - la început undeva pe la mijloc , câteva zeci de secunde ca să se ”lipească” , apoi la maxim sau aproape. 

Părerea mea - la regimul meu de a face când și când cîte o plăcuță - merită. Ca să fac totuși o economie și ca să nu apelez la artificii de genul tăiat și lipit cu scotch ( nu știi ce se întâmplă în imprimantă ) , ”panelizez” două - trei - patru cablaje pe o coală și le tipăresc odată. De transferat , când am nevoie . După două luni n-am avut nici o problemă.

Evident, ca la orice metodă, curățarea cablajului este vitală. Apa nu trebuie să facă ochiuri la spălare , trebuie să acopere uniform placa , atunci e OK.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu am folosit si folie PNP albastră și am încercat diverse tipuri de hârtie. Folia PNP e foarte bună (dacă nu e prea veche) dar extrem de scumpă, comparabilă cu procesul cu fotorezist. Cele mai bune rezultate le-am obținut cu suportul de la tapet autocolant (trasee de 12 mil, cleareance de 16 mil). Costa vreo 20 lei metrul pătrat și se transferă perfect pe cablaj. Practic după călcare se desprinde singură, fără nici o urmă de toner (dacă cablajul e curățat bine). Rezultate bune am obținut și cu suportul de la autocolant oracal dar  e așa lucios că unele imprimante nu fixează tonerul pe el și se mânjește la ieșirea din imprimantă. La toate imprimantele la care am acces e o problemă cu planurile de masă, nu vor să depună toner uniform pe suprafețe mari negre.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu folosesc cu succes hirtie pe care sunt lipite etichetele . exista foaie a4 autocolanta .dupa ce dezlipesti eticheta ramine o hirtie cerata , foarte buna pentru toner transfer. atentie la imprimanta laser. unele imprimante au o tehnologie diferita de transfer a tonerului si chiar daca nu se vede cu ochiul liber imaginea nu este .....omogena . 

Link spre comentariu

salutare,

o solutie foarte buna si ieftina este " folia transparenta pentru video-proiector A4 " (nu stiu daca e corect 100% , dar eu asa cer de fiecare data ) , 1 leu / coala A4 , iese la fel de bine ca si folia press'n'peel  blue , doar ca este de 12 ori mai ieftina ,  se ia folia foarte usor jos de pe placa de cablaj , practic cade singura , se pot scoate trasee foarte suptiri ...

ATENTIE , cumparati doar de la centre de copiere/tipografii sau librarii ca sa fiti siguri ca e folie pt video-proiector care rezista la caldura.

am tot experimentat si eu diverse harti si metode , si hartie de reviste si hartie de calc ,de toate , diverse folii ,chiar am ars un cuptor la o imprimanta cu ceva folie tot tranparenta care nu a rezistat la caldura , sa topit in imprimanta si .... salut... :aut: ,

asa prin metoda asta iese sigur , te poti baza pe o coala  sa scoti un cablaj (binenteles cu putina experienta ) , incercati de 2-3 ori si vedeti rezultate foarte bune,

se introduce in imprimanta doar cate o folie ,

se scoate cablajul pe folie, (la 1 leu , bucata , eu nu ma stresez sa acumulez cablaje sau daca gresesc , :rade: , ]  , dati cu calcatorul setat spre maxim (depinde de calcator), aprox. 2-3min , imediat dupa ce ati scos placa de sub calcator , bagati cablajul cu folia calda/fierbinte  in apa RECE , se dezlipeste folia singura si raman traseele pe cablaj in totalitate , iar folia goala , iese perfect , elegant si super ieftin....

eu am facut cablaj aproape cat o coala A4 , si a iesit perfect,

fiind ieftina imi permit sa fac silk -screen , dezavantajul e ca e negru de la toner, dar da destul de bine.... 

se poate face si cablaj dublu placat ,  se suprapun foliile , dupa ce sunt fixate una pesta alata perfect (e usor de vazut chiar si la lumina slaba fiind folia trasparenta) , intre folii se introduce placa de cupru dublu-placat  si aceasi poveste cu fierul si apa rece , garantat iese in proportie de 99% , dupa ceva teste si experimente , iar daca nu se transfera bine  (de cele mai multe ori , din graba nu se curata bine suprafata de cablaj) se poate retusa cu un marker permanent  ,

dar parca sa mai discutat despre acest subiect pe forum, si cred am mai scris despre folia de video-proiector , 

sper sa intelegeti ceva din ce am scris.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări