Toni Marginean Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Recomand vizitarea pesterii cu apa situata in satul Bulz, jud. Cluj, din bazinul inferior al Văii Iadului. Pestera reprezintă exurgența apelor din Peștera-ponor Sâncuta și din Depresiunea carstică Ponoare ce alcatuiesc unul dintre cele mai impresionante sisteme carstice din Muntii Pădurea Craiului. Insasi satul Bulz este deosebit el fiind alcatuit din 15 cătune. Alte obiective turistice din zona sunt rezervatiile naturale Vârful Buteasa (2,0 ha) si Pestera cu apa din Valea Lesului (0,1ha). 1 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Muntii Apuseni sint fantastici.Pacat ca nu sint promovati asa cum ar trebui. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 Sunt peste tot locuri frumoase in Romania trebuie doar sa le sti. Ar fi interesant daca colegii nostri de forum le-ar face cunoscute pe cele din zona lor. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Dacă ar fi promovaţi, s-ar umple zona de cocalari şi de gunoaie. Prefer să văd că sînt curaţi şi călcaţi mai puţin, ca multe alte zone ascunse din ţară, unele incredibil de sălbatice. 5 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 Dacă ar fi promovaţi, s-ar umple zona de cocalari şi de gunoaie. Prefer să văd că sînt curaţi şi călcaţi mai puţin, ca multe alte zone ascunse din ţară, unele incredibil de sălbatice. Aveti si dvs. dreptate! Eu ma bucur sa admir cele mai salbatice locuri cand merg la vanatoare. Nu o data au trecut animale pe langa mine animalele iar eu fiind fermecat de peisaj nu le-am observat! Uneori se opreau si ele in fata mea la cativa metri si, mai ales caprioarele, ma intrebau din priviri ce caut pe acolo! Link spre comentariu
ratza Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Sînt fan al locurilor mai puţin ştiute, dar trebuie să mă gîndesc de multe ori dacă scriu despre locurile respective sau nu. Ideea e că aşa cum am aflat eu despre locurile prin care merg, la fel pot face şi alţii. Majoritatea preferă totuşi comoditatea, mersul cu maşina şi un grătar lîngă, lucruri pe care şi eu le practic din cînd în cînd, fiindcă nu-mi pot căra familia într-un marş de 10-12 ore de mers pe jos pentru a vedea nişte peisaje absolut uluitoare. Legat de animale: ca turist, m-am întîlnit pînă acum cu o haită de lupi care urmărea ceva, altfel nu mai scriam acum, o turmă de mistreţi cu godaci la circa 100m sub potecă, capră neagră la 6 metri (în Piatra Craiului, acum vreo doi ani), cîţiva cocoşi de munte (în Apuseni şi în Căpăţînii), un rîs şi o viperă cu corn pe care era să pun mîna. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 Ca sa fiu in ton cu locatiile colegului nostru Ratza: Primul contact mai serios cu muntele l-am avut in liceu in statiunea Paltinis unde am stat o saptamana la cabana Scolii Nationale de Gaz din Medias. Ca si drumetie recomand traseul facut pe jos din statiunea Caciulata peste Olt pana la releul de televiziune. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) Asa e, aveti dreptate. Grija fata de natura a unor conationali,lasa de dorit.Poate ca e de preferat sa nu stie foarte multa lume de locurile frumoase.Cu cit stie mai putina lume de ele, cu atit vor rezista mai mult timp,nealterate.Eu am fost vinator peste 20 de ani si am vazut multe locuri frumoase.Dupa '89 multe din locurile frumoase au disparut tocmai pentru ca oricine vroia sa fie vinator se putea face fara nici o problema.Multi,asa zisi "vinatori"au crezut ca daca au devenit vinatori pot sa vineze tot ce le pica in catare,fara nici o remuscare.De aceea multe locuri care inainte erau pline de vinat sa fie acum pustii.Se cunosc cazuri cind au fost vinati cerbi doar pentru trofeu,lesul ramninind acolo unde a fost impuscat,scroafe de mistret impuscate cu toate ca avea imprejur purcei,caprioare cu iezi impuscate,si cite si cite aletele.Am ales sa ma las de vinatoare, acum mai bine de 17 ani, tocmai pentru a nu fi aratat cu degetul de iubitorii de natura.Prefer sa vad natura si fara pusca in spate. Editat Mai 9, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Cunosc foarte bine zona Bulz,Munteni Remeti, Stana De Vale (sotia mea este de loc din Munteni),Este o zona superba, care in mare parte nu a "beneficiat" de "binefacerile" civilizatiei cu mici si bere si cu pet-uri aruncate peste tot.Se mai intampa si pe acolo, dar sunt cazuri izolate.Localnicii sunt deosebit de ospitalieri si deoarece zona nu a fost cooperativizata sunt relativ instariti.In vremea lui Ceasca s-au facut multe investitii hidrotehnice si de regularizare a raului "Valea Iadului" sau "Valea Iedei", apar ambele in diverse harti~`acest rau strabate toata aceasta zona pana la varsarea in Crisul Repede.Multi localnici, cand se refera la acest rau, ii zic "Cris".Peisajele sunt deosebite,aerul foarte curat, ozonat, sanatate curata, ar putea fi o "Elvetie a Romaniei".Pestera Cu Apa de la Bulz( prezenta in toate cartile de speologie), nu este accesibila publicului larg, deoarece la putina distanta de la intrare este un "sifon" si trebuie echipament special.Drumul de la Remeti spre Stana De Vale(unde este "Izvorul Minunilor"), din pacate nu este prea bun, insa este practicabil.Nu ratati aceasta zona, nu o sa regretati! 1 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 12, 2014 Autor Partajează Postat Mai 12, 2014 Cunosc foarte bine zona Bulz,Munteni Remeti, Stana De Vale (sotia mea este de loc din Munteni),Este o zona superba, care in mare parte nu a "beneficiat" de "binefacerile" civilizatiei cu mici si bere si cu pet-uri aruncate peste tot.Se mai intampa si pe acolo, dar sunt cazuri izolate.Localnicii sunt deosebit de ospitalieri si deoarece zona nu a fost cooperativizata sunt relativ instariti.In vremea lui Ceasca s-au facut multe investitii hidrotehnice si de regularizare a raului "Valea Iadului" sau "Valea Iedei", apar ambele in diverse harti~`acest rau strabate toata aceasta zona pana la varsarea in Crisul Repede.Multi localnici, cand se refera la acest rau, ii zic "Cris".Peisajele sunt deosebite,aerul foarte curat, ozonat, sanatate curata, ar putea fi o "Elvetie a Romaniei".Pestera Cu Apa de la Bulz( prezenta in toate cartile de speologie), nu este accesibila publicului larg, deoarece la putina distanta de la intrare este un "sifon" si trebuie echipament special.Drumul de la Remeti spre Stana De Vale(unde este "Izvorul Minunilor"), din pacate nu este prea bun, insa este practicabil.Nu ratati aceasta zona, nu o sa regretati! Din cate stiu in zona s-au filmat cateva filme istorice de referinta - Dacii, Columna. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Asa cred si eu prea multa promovare strica . pentruca conationalii nostri nu isi iau gunoiul in rucsac, ci il arunca aiurea pe ori unde. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum