Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

condensatoare romanesti din filtre pasive

daniro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniro

3

• MiniTehnicus

2

• LUCI

1

• Silviu26

1

Top autori în acest subiect

Vizitator neinvins

poi .. aproape orice condensator de la 3.3uF pana la 1uF pus pe un dif de inalte cu o rezistenta intre ele ii bun .. adica .. nu prea are ce sa se intample .. io bag la intamplare condensatori .. de firmne diferite .. si nu pot zice ca am avut vreo problema vreodata.nush .. is buni .. dc nu?! :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator neinvins

hmm .. poi da, dar cat de uzati trebuie sa fie ca sa fie uscati?? am citit undeva .. ca pentru un condensator sa se usuce (dilelectricul ala) trebuie sa tot incarce/descarce cativa ani non stop sau perioada cumulata echivalenta .. este posibil.dar la un condensator care costa intre 15 si 4 mii lei vechi .. pt boxe (3,3-1uF) nu se merita sa il recuperezi sau sa te risti sa il folosesti`

Link spre comentariu

Nu ati inteles la ce ma refeream. Voiam sa stiu care categorie dintre condesatoarele romanesti sunt bune? Ca cele electrolitice cu carcasa din metal stiu ca-s jalnice. Majoritatea uscate in prezent. In filtrele de la incintele acustice romanesti sunt folosite condesatore cu invelisul din plastic de culoare gri, galbena, rosie, verde etc. Sunt cumva din categoria cea buna? Sa stiu daca pot sa ma mai bazez pe ele sau sa le schimb.

Link spre comentariu
Vizitator neinvins

nush .. se poate sa fi folosit si deastia romanesti .. nush .. dar da, deaia in carcasa d platic is buni pt incinte acustice .. eu am cam "primit" o punga de conzi .. cu capacitati intre 3,3 si 1uF .. majoritatea RIFA.parca din suedia ii firma .. nush xact .. dar jos palaria pt ei ..nici unul nu m-a dezamagin vreodata (carcase d plastic albastre rosii verzi .. etc ..)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Condensatorii electrolitici sunt polarizati si carcasa de aluminiu.In general de slaba calitate, pana acum sau uscat.A doua categorie este de condensatori nepolarizati cu valoarede 1 - 1,5 - 2,2 -3,3 - 4,7uF care se pot folosi foarte bine, singuramentiune este a nu depasi tensiunile inscrise pe ei.Concluzie: condensatorii nepolarizati romanesti ( tip PMP) suntfoarte buni si se preteaza la filtrele din boxe.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări