Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce Rezistente Trebuie Pentru 3 Smd-Uri Legate In Paralel?

Vizitator claudiu b

Postări Recomandate

Vizitator claudiu b

salutare,

nu sunt un foarte mare cunoscator , deci am 3 smd-uri la 3v  si sunt legate in paralel. nu mai am acces sa le modific in serie. am acces doar la capatul firului unde trebuie sa leg alimentarea.

am si un alimentator de 3.6 v, acum problema e ca am inteles ca trebuie legata o rezistenta dar nu mai am cum pe fiercare ramura de + a ledului ci am acces doar la ramura principala de + de pe toate 3 ledurile.

ma poate ajuta cineva cu un raspuns ce rezistenta (de cat) ar trebuii sa pun pe acel plus? si daca pot folosi alimentatorul de 3.6 v?( e de telefon mobil)

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti pune o rezistenta de 47-100 ohmi, prin tatonare astfel incat curentul total sa nu depaseasca circa 60 mA.De altfel poti masura acest curent indirect prin masurarea tensiunii la bornele rezistentei de limitare (in sarcina).Acea tensiune o imparti la valoarea rezistentei si afli curentul.Ar fi bine sa folosesti un alimentator cu transfomator, cele in comutatie nu rezista la utilizarea continua mult timp

Editat de validae
Link spre comentariu

Clientul nostru - stapanul nostru, deci zici ca nu poti sa le pui in serie, nu le poti pune rezistente individuale...HiHi!

Deci: nu fi lenes si fa exact una din solutiile care zici ca "nu se pot" pentru ca ele sunt corecte.

Traf SMPS de telefon merge foarte bine, am eu asa ceva de ani buni si merge zilnic, daca e de firma no problem!

Atentie insa ca 3,6 e nerealist (si ciudat) ar trebui sa fie ceva peste 4,2V tensiunea incarcat full pe bat. litiu. Majoritatea alimentatoarelor de tipul asta zic ~ 4,5V, insa in gol sau pe sarcina de max 60mA (3 leduri) vor da mult mai mult, chiar peste 7 V, deci trebuie sa masori.

1. stabilesti (... catalog, experienta...) curentul prin LED / Leduri dar cu schema MODIFICATA cum ti-am spus

2. masori tensiunea traf la exact curentul stabilit

3. masori tensiunea pe LED la exact curentul stabilit

4. calculezi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări