Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare AUTO de 1000W - Adevar sau Fals?

Vizitator Kimnotyze

Postări Recomandate

bai nu stiu ce sa spun, dar stiu sigur ca la concertul patricia kass, de acum cativa ani buni, au fost 5kw curati, si se auzea in toata piata constitutiei ....deci si nu nu cred ca exista amplif de masina de 7kw sau 10kw, deja 1kw este super muuult, daca nu ma credeti pune-ti ampermetrul pe casurile de 4*50w (sony, panasonic, etc etc ) si dati-le la maxim, consuma 16A ? nu cred. si inca ceva ... puteri asa de mari ...parca se scoteau decat cu lampi sau cu opampuri unu peste altu ...si oricum cred ca un amplif 7kw reali nu ar intra in masina

tehnologia a mai evoluat de cand te-ai interesat tu ultima datate anunt ca se poate :yawinkle: faptul ca s-a facut sonorizare cu 5Kw la un concert nu mi se pare anormalcu boxe cu o sensibilitate mare nu e o problemaatentie ca difuzoarele de masina au spl la 1W f mic , si de aceea se folosesc puteri enorme
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LUCI

6

• adrian_pintea

5

• ReLLaXX

5

• Mircea Bartic

5

• 3 săptămâni mai târziu...

Cam asa arata cablajul de putere intr-o masina cu un sistem de sunet ce vrea sa foloseasca peste 10 Kw. Vorbim de 16 trasee de 0 AWG, care urmeaza sa fie 32 pe viitor. Distributia in spate si la acumulatori se face de pe platbanda de cupru. Un Fiat Panda... Prietenii stiu de ce. :)

Exista alternatoare de 350Ah, acumulatori de 4000A in scurt, condensatoare de 100F si altele de genul. Se pot obtine puteri de ordinul zecilor de kilowati in masina, cu cheltuielile direct proportionale. Si se practica si in Romania la cel mai serios nivel. Tot aici merita specificat si faptul ca amplifurile auto grele lucreaza la 16V+, obtinuti din blocuri de acumulatori deep-cycle de 2V. Se poate dezvolta mult subiectul.

PS: Un condensator de 6F accesibil costa aprox 200 USD. Pana in prezent cel mai mare pe care am pus mana a fost unul de 50F. Se gasesc si la noi, dar de la un anumit nivel incolo e de preferat sa investesti intr-un acumulator deep-cycle.

Intreba cineva unde pui bateriile intr-un Matiz. O idee ce urmeaza sa fie pusa in practica este aceea unui rack extern, sub masina, ce urmeaza sa duca 8 acumulatori. Solutii exista, dar de obicei cele extreme aduc masina in imposibilitatea de a mai circula pe strada. Si totusi, se poate si se face.

Nu cred ca exemplul cu amplificatoarele JBL e cel mai bun. Nu sunt varf de lance in domeniu.

http://ampguts.realmofexcursion.com/

Poate gasiti ceva interesant pe aici. Intre timp va puteti gandi la necesarul unui sistem care face 180db+ in habitaclu, cu difuzoare ce au SPL-ul sub 93db la 1w/m. Si nu era JBL in masina. :toimonster:

Link spre comentariu

Si totusi...se stie ca majoritatea amplifurile sunt in clasa AB...care are un randament de vreo 50% deci daca consuma din 12V 1000W el teoretic va scoate doar 500w, practic si mai putinSi inca ceva putere unui amplificator nu se masoara dupa ce sigurante are pe el...sau ce scrie fabricantu in oferta de vanzare...ci se foloseste un generator de semnal sinusoidal cu amplitudinea 1V la frecventa de 1khz si la iesirea amplifului se pune o rezistenta de 4 ohmi,rezistenta din aia de laborator cum sunt prin facultati in laboratoare ( nu bobina, nu difuzor)..se monteaza un osciloscop si se masoara amplitudinea sinusoidei ( tensiunea pt cei care nu stiu) la pragul in care apar distorsiunile in sinusoida, daca pui un difuzor si masori asa...nu va fii o masuratoare corecta pt ca fiind o bobina vor aparea tensiuni de autoinductie si vei masura defapt o tensiune mai mare ...si se calculeaza cu formula: P=((U*U)/2*radical 2)/R ...si va veti convinge ca nu scoate nici 500 sau cat zic ei...Cine vrea sa ma contrazica...sa faca experimentul intai si apoi mai vedem

Link spre comentariu

Adi....corect cu clasa AB. Dar da-mi un motiv sa folosesc AB in loc de amp-uri in clasa D cand am nevoie doar de putere bruta. :supz: Cum merge cu proiectul de diploma? :smt006

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In curand o sa am spre vanzare amplificatoare finite de masina in clasa T la 200+200+1000W(2.1), cu alimentare la 12V la un pred de 2 ori mai mic decat altele similare din comert.Se cauta distribuitori in toata tara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări