Vizitator balog Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 Cheatia cu puterea la acel amplificator este mult exagerat. De cind sunt in domeniu am constatat ca aceleasi firme ba exagereaza, ba se apropie de realitate. Ei studiaza piata si vad cit de prosti sau destepti sunt cumparatorii si care dintre ei au bani si baga in asa ceva, si ce prefera. Dupa o analiza de piata aleg si strategia de marketing. Anul acest de exemplu am constatat o tendinta a firmelor de renume de a exagera sau a face notatii sa inpresioneze gen 5x120W care in realitate inseamna puterea totala de iesire 120W si nu 600w.Aceste firme exagereaza numai la produsele de uz destinat consumatorilor finali care nu cunosc prea multe in domeniu. La echipamente profesionale (sonorizari) nu isi permit asemenea lucru ca 'isi dau cu firma in cap'.Cum majoritatea cumparatorilor sunt pe linga vor alege renumele firmei si putere cit mai mare, chiar daca nu este adevarata, si atuncea firma ce sa faca, sa ramina corecta si leftera, sau sa exagereze si sa aiba vinzare. In ziua de astazi fiecare se descurca cum poate si prosteste pe cine poate. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 29, 2005 Partajează Postat Iunie 29, 2005 de aceea a fost inventat standardul PMPO :lol: Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 De aceea exista NeXuS_3 ... lamureste-ma si pe mine! PMPO de la ce vine?! PEAK MUSICAL POWER OUT sau ce?! :roll: :roll: :roll: Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 Standardul PMPO a fost inventat pentru a se asigura ca un difuzor la un impuls de putere va rezista si nu se va arde ca o siguranta. Acest lucru este destul de important.Insa unele firme profita de acest standard pentru as face vinzare la produse.Nici standardul RMS are variatii de putere asa cum spunea cineva mai sus.Astfel:Un semnal sinusoidal are o valoare RMS de cele mai multe ori dubla, tripla ..fata de valoarea RMS al unui semnal audio (exprimare a mea gresita dar facuta ca sa intelegeti citusi de cit)Concluzi valoarea RMS a puterii de iesire depinde foarte mult de programul audio. putind varia de la puterea RMS nominala pina spre zero.In cazul amplificatoarelor puterea RMS este maxima in cazul basului asta daca se masoara pe interval scurt de timp.Nu vreau sa intru in detalii.. Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 30, 2005 Partajează Postat Iunie 30, 2005 eu sunt de parere ca ar fi chiar indicat a se intra in detalii refiretor la acest subiect. :wink: Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 1, 2005 Partajează Postat Iulie 1, 2005 1.daca finalu audio disipa 300W si SMPS-ul inca 300 inseamna ca disipam cam 600W deci e posibil, cu ventilatie fortata si in conditiile in care in masina merge aerul conditionat :shock: nu aerul de la Nova, ci unu de masina americana ( offtopic: la un Cadillac am vazut climatronic setabil pana la 10 grade celsius :twisted: ala s-ar descurca)2.in afara de masinile de clasa mica, in tarile serioase, masinile serioase au alternatoare mai decente (ex: Dodge Intrepid-160A continuous) si baterii cu curent de impuls mult mai mare decat cele gen Rombat (ex: Varta de 70Ah scoate curent peste 500A , nedistructiv, a masurat un prieten )3.condensatoare de 4F sunt,dar nu ni-i permitem si deci nu se aduc. sunt condensatori cu incarcare controlata electronic, nu se incarca direct in paralel cu bateria pentru ca s-ar distruge si au un limitator inteligent, care daca vede ca pica tensiunea de alimentare scade curentul de incarcare.4.puterea e in impuls nu sinus, nu cred ca veti asculta bas sinus pur; nu vad ce rost ar avea un bzzzzzzzzz brrrrrrrrrrrr.5.eu nu mi-as monta asa ceva pe masina, din simplu instinct de conservare. Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 1, 2005 Partajează Postat Iulie 1, 2005 Spectrul audio nu are impulsuri de sunet ci numai armonice asemanatoare cu sinusoide(prin imbinari diverse). Vizualizeaza si tu semnalul audio cu un osciloscop. Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 2, 2005 Partajează Postat Iulie 2, 2005 Spectrul audio nu are impulsuri de sunet ci numai armonice asemanatoare cu sinusoide(prin imbinari diverse). Vizualizeaza si tu semnalul audio cu un osciloscop.ma refeream nu in sensul exact impuls gen delta, ci la semnale sinus dar cu perioada scurta si factorul de repetitie mic ( nu ii zic factor de umplere , ca o sa zici iar ca nu stiu ce spun) , dar dpdv al puterii , e un semnal care lasa timp la condensatorii din SMPS si la cei de buffer de pe alimentare sa se incarce, ca sa se pastreze dinamica auditiei...un fel de PMPO, dar nu ala de 10-20-30 de ori cat rms-ul , ci unu definit ca la carte...adica puterea maxima pe perioada scurta fara deteriorarea etajului final. Link spre comentariu
luc Postat Iulie 8, 2005 Partajează Postat Iulie 8, 2005 e foarte sigur ca jbl are acest amplificator cu acea putere,nu e mult 10kw,si un randament de 90%,disiparea e mica1kw,hasi trebuie un radiator cam cat toata masina si masina sa mearga cu 200km/ora prin groenlanda Link spre comentariu
Vizitator balog Postat Iulie 8, 2005 Partajează Postat Iulie 8, 2005 :D Pai nu-i nici o problema masina e din tabla (poate fi folosita pe post de radiator. :D Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 9, 2005 Partajează Postat Iulie 9, 2005 hai sa cumparam unu si sa il testam , cat costa? Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 13, 2005 Partajează Postat Iulie 13, 2005 mda, e cat LOGAN-ul..cred ca aleg alternativa... :shock: Link spre comentariu
Vizitator KillerOPS Postat Septembrie 19, 2005 Partajează Postat Septembrie 19, 2005 mah, eu unu cred ca ajunge la puterea aia, insa doar in conditzii speciale (a se citi alimentare sanatoasa). Daca lucreaza in comutatzie nu ar fi o problema mare un 10kw. Si statzi linistitzi ca nu ii "pentru acasa" ci pentru "a te da mare" sau "a concura"Am vazut cum suna unu de 2200w (tot jbl), si ... no comment. Boxa contzinea 2 difuzoare ground zero si daca nu era tzinuta o lua la vale nasol de tot. Nu-i de gluma cu chestii d-astea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum