XAN77 Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Sună bine, poate ai putea face un alt topic, acesta fiind dedicat 7107. Grabă nu e. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 24, 2014 Partajează Postat Iunie 24, 2014 Da , varianta bună e un alt topic , dar e încă prematur . La ritmul la care pot să lucrez mai devreme de sfârșitul lui iulie - începutul lui august nu cred că voi avea ceva pe placă. Mai trebuie comandate niște piese după ce mă decid - comutatoarele analogice , rezistențele de 0,1% ... Postez acum doar o arhivă cu niște drafturi de scheme - mai e mult până departe . Dacă vor fi discuții și întrebări , atunci poate ne vom muta pe un alt subiect ca să nu mai poluăm pe aici - cer scuze cu această ocazie pentru offtopic. 0.4_Bench Multimeter.zip Link spre comentariu
Mihai Popa Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Salut, Am gasit, printre hartiile mele vechi, schema voltmetrului cu 7107 de la Cord Elect. Pentru cine mai este interesat... Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Dane, ai abandonat? Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 18, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Din păcate deocamdată da.Desi as vrea sa fac unul. Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 (editat) Eu mi-am facut un voltmetru si un ampermetru pt. sursa care urmeaza sa o fac, dupa schemele de aici: http://www.rmitaly.com/index.php/en/products/obsoleti/item/940-lps-130-d Editat Ianuarie 18, 2015 de danpin Link spre comentariu
almarghi Postat Ianuarie 26, 2015 Partajează Postat Ianuarie 26, 2015 http://www.elforum.info/topic/99699-multimetru/ Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 salutare! deci pana la urma, are cineva o schema de voltmetru (de panou, asta ma intereseaza pe mine; dar nu musai de panou) cu 7107 cu autoscalare? mai demult, vazusem o schema, in tehnium parca, iar schema nu era f complicata, adica 7107 plus ceva 4066 parca, nu-mi mai amintesc nici unde am vazut-o, nici cu ce era exact. Link spre comentariu
Dan57 Postat August 5, 2016 Partajează Postat August 5, 2016 salutare! deci pana la urma, are cineva o schema de voltmetru (de panou, asta ma intereseaza pe mine; dar nu musai de panou) cu 7107 cu autoscalare? mai demult, vazusem o schema, in tehnium parca, iar schema nu era f complicata, adica 7107 plus ceva 4066 parca, nu-mi mai amintesc nici unde am vazut-o, nici cu ce era exact. Te uita putin mai sus la adresa pusa de danpin. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 pai si care e partea de autoscalare? poate nu am inteles eu bine schema (recunosc, am studiat-o fugitiv). acel 555 e folosit pt generarea tensiunii negative necesare alimentarii lui 7107. dar autoscalare..nema. Link spre comentariu
gsabac Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) Am construit un adaptor universal pentru transformarea unui voltmetru numeric de 200,0mV in multimetru Vcc, Vca, Acc, Aca, Ohmi si Diode dupa schema urmatoare: Acest multimetru homemade, finalizat, dispune de urmatoarele posibilitati: - masurarea tensiunilor continue sau alternative (pentru tensiuni mici, gama extinsa pina la 10KHz); - masurarea curentilor continui si alternativi (gama extinsa pina la 10KHz); - masurarea diodelor cu limitarea tensiunii de masura la 2V, pentru protectia diodelor; - masurarea rezistentelor; - alimentarea din baterii sau din reteaua de 220V~ cu alimentator. Date tehnice generale: Numarul de digiti (virgula fixa)..................................3 1/2 ( se poate pune si 3 3/4 sau 4 digiti); Afisor cu leduri ..................................................................................................15mm. Impedanta de intrare...............................................................................................100KOHmi/V; Tensiuni (5 trepte)................................................................................................200mV...2000V; Curenti (6 trepte)...............................................................................................20uA...20A; Indicatori luminosi ............................................................................VA, OHmi, CC, CA, DIODE; Protectie la supratensiune pe OHmi, nu si pe amperi si scalele mici de tensiune; Curentii pentru masurat diode (1mA/200 OHmi...10nA/2M);Poza de prezentare. Totul este in virgula fixa. Cu un comutator 2x12 se poate deplasa si punctul zecimal. Poza urmatoare arata sunturile realizate de mine pentru multimetru, comutatorii si partial circuitul. Suntul de 20A este montat direct pe borne iar celelalte direct pe comutator.Desigur nu se poate compara un multimetru mai performant in unele privinte, dar si acesta are capabilitati greu de intrecut, de exemplu pe scala de 200V CC sa CA are 10MOhmi iar pe 2000V are 100MOhmi si poate masura rezistente pina la 200MOhmi. @gsabac Editat Ianuarie 5, 2017 de gsabac 1 Link spre comentariu
ducu Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 (editat) On 5/5/2014 at 7:21 PM, dan cod said: Are cineva o schema de asa ceva?.Eventual cablajul proiectat?Sau cu altceva ce se poate face diy si cu displsy cu led neaparat.Multumesc. Salut, Sursa: ELV-SPS_9001_0-30v_0-20a SMPS.pdf Spor! Editat Ianuarie 30, 2019 de ducu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum