Ombladon2002 Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Imi puteti da o schema cat mai simpla cu LA 4625? M-am uitat la cea din datasheet,dar nu inteleg nimic. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Mai simplă ca aia nu ( cred că ) există. Cuprinde doar ce e esențial pentru buna funcționare. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Mai 5, 2014 Autor Partajează Postat Mai 5, 2014 Nu m-ati inteles,nu m-am referit la o schema cu putine piese,ci la o schema desenata altfel,sa am piesele scrise pe schema... Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Am înțeles ce ai spus nu ce ai vrut să spui. Dar faza cu ”piesele scrise pe schemă” chiar nu o înțeleg. Acolo scrie de exemplu : C3 33µF/10V . Ce nu e clar ? Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Mai 12, 2014 Autor Partajează Postat Mai 12, 2014 (editat) M-am lamurit pana la urma,am facut amplificatorul dar are zgomot de fond mare.Fara semnal scoate un fasait+ tiuit ca si cum as schimba frecventa la radio,cand bag semnalul,tiuitul devine putin mai gros,dar este foarte deranjant iar dupa daca dau volumul mai tare de 40% incepe sa distorsioneze.Integratul este scos de pe un Kit,pe care avea aceeasi problema, am crezut ca este de vine kit-ul si am refacut cablajul degeaba.L-am alimentat dintr-o sursa PC si dintr-o baterie 12V 7.5A ,dar nu este de vina alimentarea.Stiti cum pot scapa de zgomot? Editat Mai 12, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Ce înseamnă am refăcut cablajul ? De ce crezi că cineva ghicește ce ai făcut ? Tu ai amplificatorul în față nu noi. Dacă nu dai detalii , nu postezi poze , măsurători , etc. nu vei putea primi ajutor. În altă ordine de idei , dacă a făcut la fel și într-un alt montaj ( sau nu e altul ? ) integratul se înscrie pe lista de suspecți. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Daca nu ai respectat modelul de cablaj propus de producator vei avea acel zgomot de fond care, se pare, este efectul unor autooscilatii ori a unei proaste decuplari a sursei de alimentare. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Mai 12, 2014 Autor Partajează Postat Mai 12, 2014 Adica am scos integratul de pe amplificatorul vechi si am facut unul nou,respectand schema din datasheet. Pozele le pun degeaba,deoarece nu ies bine si nu se intelege nimic,oricum am pus integratul inapoi pe kit. Acesta este Kit-ul facut cu integratul LA4625 http://www.smalltao.com/product/4682280363/12V%20TA8250%20Amplifier%20board%20the%20home%20audio%20conversion%20stereo%20two-channe Pe + este pusa o dioda si un cond 25V 2200uF,nu are punte redresoare,si din cate imi amintesc cel de la care l-am luat,l-a alimentat direct la 7/14V CA,sa fie asta problema? Daca s-a dus integratul,imi puteti spune cateva integrate (nu foarte scumpe dar sa aiba +20W pe canal in 4 ohmi) care pot fi alimentate la 12V tensiune simpla (daca asa se spune). Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Pai nu prea cred sa fie un alt echivalent si mai ieftin . ideea e ca daca la-i alimentat de la alternativ mai mult ca sigur ca la-i stricat. alte integrate sunt slabe sanse sa se potriveasca pin la pin cu asta. tiuitul ala sigur arata o oscilatie .iti trebuie osciloscop ca sa vezi ce se intimpla si un instrument sa masori nivele de DC. unele aplifuri din astea oscileaza si mai trebuie umblat la reteaua care impiedica fenomenul asta. Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Integratul care să scoată +20W/4Ω la 12V alimentare simplă nu s-a inventat încă ( și nici nu se va inventa probabil ) . Poți obține 15-16W la 12V și până la 25W la 14.4V. Dacă te interesează o aplicație auto se găsesc destule integrate cu două sau patru canale de exemplu la NXP sau ST dar nu sunt ușor de folosit. Sigur că aceste integrate se pot folosi și staționar , la 12V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum