Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

repetor

George(sb)

Postări Recomandate

Mar interesa daca ma poate ajuta cineva cu o schema de repetor ma intereseaza sa functioneze intre 94 si 96 mhz, sa fie foarte stabil, pe tranzistoare si sa aiba macar 20-30W, dar nici ceva foarte puternic

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

5

• yo9hrb

3

• yo5oqa

2

• ywar2

1

Top autori în acest subiect

Inca n-am auzit ca vreun repetor de radioamatori sa functioneze pe frecventele astea (si nu pentru ca as fi eu surd sau altceva...).Oricum, n-ai precizat ce repetor vrei sa fie: simplex (papagal) ... sau semiduplex, caz in care va fi f. greu de facut un filtru duplexor la o frecventa asa mica.

Link spre comentariu

ma gandesc ca e simplex, exact nici eu ni stiu ce vreau sa fac, cert este ca doresc sa retransmit un post de radio care se receptioneaza bine la marginea sibiului si in sibiu se receptioneaza foarte prost, cu aparate mai sensibile in unele locuri chiar se receptioneaza bine, semnalul vine am inteles dintr-un alt repetor de la cozia

Link spre comentariu

Nu cunosc foarte bine legislatia in domeniu, dar banuiesc ca ai nevoie de o certificare a produsului. Chestia asta costa, de obicei o face un producator care-si recupereaza cheltuielile astea dintr-un lot de aparate, nu dintr-unul.

Link spre comentariu

Cel mai simplu este sa scoti semnalul audio dintr-un receptor radio obisnuit si sa-l bagi intr-un emitator (se gasesc scheme destule). Problema e ca frecventa de emisie este bine sa fie cit mai departata de cea de receptie, altfel ti se va ineca receptorul cu propriul semnal; din acelasi motiv este nevoie de un filtru pe receptie cu mai multe etaje, bine acordat, dificil de construit fara aparatura adecvata.Si nu in ultimul rind, noua frecventa de emisie nu va fi autorizata pentru postul respectiv, asa ca ... eu n-as incerca sa fac treaba asta.

Link spre comentariu

la chestia cu emitatorul alimentat din receptor m-am gandit din start, ideea era ca nu doresc sa decalez frecventa, intrebare: se poate emite pe aceeasi frecventa? si cum pot face ca emisia sa fie stereo?, voi incerca sa fac totul pe cale legala, nu am chef sa imi fac probleme inutil ,pentru ca eu oricum receptionez respectivul post de radio prin intermediul internetului

Link spre comentariu

George, eu nu inteleg ce cistig ai tu la faza asta. De ce vrei tu neaparat sa retransmiti programul, ai un avantaj din chestia asta? Daca tu esti cel care receptioneaza rau postul cu pricina (presupun), decit sa faci un repetor, mai bine faci o antena cu cistig. Si ca sa nu crezi ca sint chiar rau cu tine, te sfatuiesc sa cauti pe net sau la biblioteca in cartile lui Basoiu, despre repetorul pasiv.

Link spre comentariu

ideea e ca respectivul post de radio emite in permanenta acelasi gen de muzica si cred ca sunt destui sibieni care nu au internet si sunt intoxicati de muzica de rahat difuzata de posturile de radio care se pot receptiona aici, si sunt destui care ar asculta in masina si totodata si eu mi-as elibera si eu banda ocupata la internet pentru acest post de radio, deocamdata nu ochesc sa am un profit, dar mai incolo poate voi putea obtine ceva din intretinere :weedman:

Link spre comentariu

TREBUIE sa emiti pe alta frecventa. E imposibil sa emiti pe aceeasi frecventa. Daca cunosti efectul de microfonie in aparatura audio, ei bine, asta o sa se intample si in aparatura radio. Sa presupunem prin absurd ca receptorul nu va fi inecat de noua emisie amplificata. In mod cert un receptor de mai incolo va receptiona si un semnal si pe celalalt, dar defazate, adica o sa auda cu ecou. Las-o balta ca nu merge. Si alta frecventa nu primesc greucenii, daramite un amator.

Link spre comentariu
Vizitator yo7hli

intuiesc ca este vorba de radio deea care a instalat recent un emitator pe cozia.nu o sa poti face legal ceea ce vrei. Daca respectivii ar obtine licenta pentru zona de care vorbesti si-ar monta propriile echipamente, nu ar apela la terte persoane pentru retransmisie.pentru uzul propriu si ca sa faci si o chestie mai interesanta ai putea retransmite postul respectiv in format DRM pe banda de 27MHz :rock: Nu am legislatia la indemina dar cred ca ar fi legal, cu respectarea ERP de 4W.

Link spre comentariu

Nu am legislatia la indemina dar cred ca ar fi legal, cu respectarea ERP de 4W.

Nu prea cred. Ar suna a emisiune comerciala. Banda de 27 totusi este de radiocomunicatii, nu de radiodifuziune. Nici eu nu sunt cu legea in brate, dar totusi.... In Ploiesti nici taximetristi nu mai sunt in banda de 11m. S-au mutat undeva pe la 160MHz. Cred ca din cauza caracterului comercial al comunicatiilor.
Link spre comentariu

Chiar daca nu are scop comercial, nu se poate transmite muzica !Frecventele se scot la concurs !! Trebuie o gramada de avize de la diverse institutii, inclusiv igcti, care nu va fi niciodata de acord cu echipamente manufacturate folosite in radiodifuziune. De asemenea la acordarea licentelor se specifica si puterea de emisie si aria de acoperire a emitatorului. Daca la tine nu se receptioneaza OK, te poti adresa centrului zonal al igcti care ii va soma sa intre in legalitate cu calitatea emisiei daca orasul tau trebuie sa fie in aria de acoperire sau sa reduca puterea daca nu trebuie sa fie receptionati in zona si lucreaza cu puteri peste limita autorizata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări