Vizitator sfetcu_adrian Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Salut Am cumparat recent un modul de inchidere centralizata pentru masina am reusit sa o montez , doar inchiderea si deschiderea usilor. Pentru portbagaj are un inpuls de 1,5vcc la iesirea din modul la apasarea butonului de portbagaj din telecomanda. imi trebuie si mie o schema cum sa scot un +12vcc de la baterie catre actuatorul de la portbagaj cu ajutorul impulsului ala de 1,5 V. Poate cu un releu sau cu un tranzistor de comutatie,cva nush. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Iti trebuie un tranzistor bipolar npn si un releu cu bobina la 12Vcc. Daca vrei fac indata o schema. Link spre comentariu
Vizitator sfetcu_adrian Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 da as vrea. ms moolt Link spre comentariu
Marian Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Asa cum se poate observa solutia este destul de simpla, necesita doar cateva componente, comportamentul este la fel de simplu, atunci cand impulsul de 1,5v apare, acesta deschide Q1 care trage catre masa capatul din colector al bobinei releului, celalalt capat al bobinei este conectat la +12vcc, deci cand tranzistorul se deschide, si releul se aclanseaza si cupleaza alimentarea pe actuator, cand impulsul de 1,5V dispare, tranzistorul se blocheaza automat si deci releul nu mai este alimentat, de declanseaza si deci actuatorul nu mai este la randul sau alimentat. La releu, mai precis la contactele sale, pinul comun il legi la 12Vcc, iar contactul NO/Normal deschis il duci la actuator+, cand releul se aclanseaza acest NO este cuplat cu pinul comun, si deci dus catre alimentare. Link spre comentariu
Vizitator sfetcu_adrian Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Ms mult inca o data!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum