Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 14, 2006 Partajează Postat Noiembrie 14, 2006 Sal!Vreau si eu o schema pt orga de lumini wireless pe 3 canale daca aveti.Am gasit vreo 2 scheme dar una se alimenteaza la 110V iar la cealalta nu am lista cu componente.Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 14, 2006 Partajează Postat Noiembrie 14, 2006 Daca elimin d1 din skema pot sa o alimentez la 220??Pare banal dar sunt incepator!!! Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 14, 2006 Partajează Postat Noiembrie 14, 2006 d1 e pe post de punte redresoare, daca o scoti vei asista in cel mai bun caz la un foc de artificii, bun si ala pentru evenimente, daca doresti sa faci schema functionala la 220v~ trebuie sa umblii la rezistente Link spre comentariu
Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 14, 2006 Partajează Postat Noiembrie 14, 2006 Asta e lista cu piese pls ma ajuta cineva sa fac orga de luminifunctionala pe 220~ Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 15, 2006 Partajează Postat Noiembrie 15, 2006 fiind incepator, indicat e sa ai transformator pe partea de alimentare cum sunt cele prezentate de mine la http://www.niqro.as.ro/orga.htm ..si schema de ai ales-o tu e functionala si la 220V (fiind prezentata la http://www.aaroncake.net/circuits/organ.htm )... doar ca ar trebui intercalat un condensator inaintea diodei sa reduca tensiunea sau dublezi valoarea rezistentei R1 la 100k/2-3W dar, atentie, condensatorii de filtraj C1 si C2 sa fie la 400V... da' totusi iti indic cea prezentata in postul http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=116101#116101 pentru ca cea prezentata de tine nu are filtre pentru primul bec (J1), iar pentru cel de-al doilea (J2) si al treilea (J3) doar filtru trece sus..deci nu-i asa grozava schema.. in sensul ca nu separa frecventele, da' pentru un incepator merge :smt006 Atentie! neavand izolare galvanica fata de retea, sa o pui in carcasa d eplastic si neaprat la potentiometre sa pui butoane de plastic, ca te corentezi ?! Link spre comentariu
Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 15, 2006 Partajează Postat Noiembrie 15, 2006 va multumesc pentru ajutorul pe care mi l-ati dat.Transformator audio pe unde gasesc?Sincer nu am auzit pana acum de asa ceva....sunt incepator va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 21, 2006 Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 de cat sunt rezistentele alea pana la urma de 1sau2 w sau de 0,5w...pt ca scrie 1/2w...nu-mi dau seama. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 21, 2006 Partajează Postat Noiembrie 21, 2006 1/2=0,5ca transformator poti pune unul miniatural de 24/220V sau chiar 12/220V Link spre comentariu
Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 De cati volti trebuie sa fie condensatorii ceilalti???Ca microfon as putea sa pun unul de ala gen pastila de la casetofoane ??? Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 avand in vedere ca tensiunea este mica (10-14V) in rest..condensatorii nepolarizatii ii iei la 63V (parca aia e tensiunea minima la care se fac).. iar microfonul de la un casetofon ordinar e ok Link spre comentariu
Vizitator dj_captain Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 Am fost sa-mi cumpar ceva piese ce mi lipseau si m-am lovit de o mare problema.Lumea nu a auzit de tiristorii care-mi trebuiesc mie :106B1 SCR.M-am documentat si am vazut ca pot sa-i inlocuiesc cu Teccor S2003LS1 cica sunt mai buni astia.Oamenii s-au speriat cand au auzit si denumirea asta.Am intrat si pe net pe mai multe firme din buc si am cautat dar nu am gasit.Ce ma sfatuiti sa fac?De unde pot face rost de tiristorii astia sau cu ce pot sa-i inlocuiesc???Nu cunosc oamenii din Ct-a piesele???Va multumesc!!!Ma apuc de treaba acum cu ce am. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 T1N4. Daca se mai fabrica. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 106 SCR = tiristor de 1A la 600V si au in fata codul producatorului: TIC106, C106ia mai du-te odata la magazin si cere TIC106 :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum