Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Bucur Defect Uus

tepeleacatalin

Postări Recomandate

buna ziua...supun atentiei dvs urmatoarea problema

am in reparatie un radioreceptor bucur 1.....problema este ca gama de uus este muta 

in difuzoare se aude un fisiit destul de anemic de modulatie dar nu receptioneaza nimic

am masurat tensiunile pe bornele blocului de uus si mi-au dat urmatoarele valori

picior 8 = 5.48 v in loc de 6.2 v

picior 7 = 5.14 v in loc de 6 v

picior 6 = 7 v in loc de 8.2 v

picior 5 = 4.9 v in loc de 5.9 v

evident tensiunile fata de masa sunt negative ..nu am mai pus semnul 

mentionez ca pe am functioneaza corect

am inlocuit condensatorii de filtraj 

care ar putea sa fie cauza nefunctionarii...tensiunile reduse in medie cu 1 volt?...sau alta cauza....

si aceasta reducere ...ce o poate determina?

la un alt bucur 8......pe care l-am pus la punct sapt trecuta diferentele de tensiune fata de schema sunt de max 0.1 volti

poate e un nimic...dar in acest moment nu am nici o idee...blocul uus e o parte sensibila si nu vreau sa stric mai rau

cu stima...catalin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tepeleacatalin

2

• doru3160

1

• remus68

1

• tavi 84

1

Top autori în acest subiect

Blocul UUS fiind pe standard OIRT,ar putea cel mult sa se auda pe frecventa imagine niste posturi suficient de puternice(daca sunt care sa se incadreze ca frecventa in plaja destul de limitata).Dioda de referinta in direct care asigura tensiunea de  polarizare a bazelor celor doua tranzistoare din tuner a-ti verificat-o?

Link spre comentariu

Pana la verificari pe blocul de UUS trebuie verificat lantul de FI sa fie in toate mintile,altfel risca sa umble in bloc degeaba.Daca nu are semnal modulat,poate monta de pofta un bloc verificat de pe alt aparat si eventual tras in banda,si pe urma vede incotro o va lua cu sapaturile.Preventiv pe lantul FI se pot inlocui plachetele de la 10nF la 0,1uF ca sa fie sigur de o treaba,ca minunile alea dau defecte frumoase cand li se pune pata pe viata.

Link spre comentariu

gama de uus este muta in difuzoare se aude un fisiit destul de anemic de modulatie dar nu receptioneaza nimic

Exista posturi care emit in UUS OIRT in zona unde locuiesti?

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri...pana la urma am inlocuit tot blocul de uus cu un altul care stiam ca e functional...tensiunile au revenit la normal si functioneaza....ramane acum de vazut ce e defect in blocul scos..banuiesc ca ceva care consuma mai mult...un tz in scurt condensatori etc

in zona galati emite in banda est pro fm...circa 70 mhz.....adica emite si in banda est...normal emite pe 92 mhz

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări