tepeleacatalin Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 buna ziua...supun atentiei dvs urmatoarea problema am in reparatie un radioreceptor bucur 1.....problema este ca gama de uus este muta in difuzoare se aude un fisiit destul de anemic de modulatie dar nu receptioneaza nimic am masurat tensiunile pe bornele blocului de uus si mi-au dat urmatoarele valori picior 8 = 5.48 v in loc de 6.2 v picior 7 = 5.14 v in loc de 6 v picior 6 = 7 v in loc de 8.2 v picior 5 = 4.9 v in loc de 5.9 v evident tensiunile fata de masa sunt negative ..nu am mai pus semnul mentionez ca pe am functioneaza corect am inlocuit condensatorii de filtraj care ar putea sa fie cauza nefunctionarii...tensiunile reduse in medie cu 1 volt?...sau alta cauza.... si aceasta reducere ...ce o poate determina? la un alt bucur 8......pe care l-am pus la punct sapt trecuta diferentele de tensiune fata de schema sunt de max 0.1 volti poate e un nimic...dar in acest moment nu am nici o idee...blocul uus e o parte sensibila si nu vreau sa stric mai rau cu stima...catalin Link spre comentariu
tavi 84 Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Blocul UUS fiind pe standard OIRT,ar putea cel mult sa se auda pe frecventa imagine niste posturi suficient de puternice(daca sunt care sa se incadreze ca frecventa in plaja destul de limitata).Dioda de referinta in direct care asigura tensiunea de polarizare a bazelor celor doua tranzistoare din tuner a-ti verificat-o? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 8, 2014 Partajează Postat Mai 8, 2014 Pana la verificari pe blocul de UUS trebuie verificat lantul de FI sa fie in toate mintile,altfel risca sa umble in bloc degeaba.Daca nu are semnal modulat,poate monta de pofta un bloc verificat de pe alt aparat si eventual tras in banda,si pe urma vede incotro o va lua cu sapaturile.Preventiv pe lantul FI se pot inlocui plachetele de la 10nF la 0,1uF ca sa fie sigur de o treaba,ca minunile alea dau defecte frumoase cand li se pune pata pe viata. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 gama de uus este muta in difuzoare se aude un fisiit destul de anemic de modulatie dar nu receptioneaza nimic Exista posturi care emit in UUS OIRT in zona unde locuiesti? Link spre comentariu
tepeleacatalin Postat Mai 13, 2014 Autor Partajează Postat Mai 13, 2014 (editat) multumesc pentru raspunsuri...pana la urma am inlocuit tot blocul de uus cu un altul care stiam ca e functional...tensiunile au revenit la normal si functioneaza....ramane acum de vazut ce e defect in blocul scos..banuiesc ca ceva care consuma mai mult...un tz in scurt condensatori etc in zona galati emite in banda est pro fm...circa 70 mhz.....adica emite si in banda est...normal emite pe 92 mhz Editat Mai 13, 2014 de tepeleacatalin Link spre comentariu
wwilly Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Receptorul acordat pe circa 70Mhz, receptioneaza defapt postul ProFM de pe frecventa imagine 92Mhz. 92 - ( 10.7 x 2 ) = 70.6 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum