Vizitator da78n Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Am un UPS cu următoarele specificaţii: - Putere 650 VA ; - Incarcare 360 W ; iar în interior este dotat cu o baterie 12V, 7AH. Având în vedere că nu prea mai face faţă am decis să-i schimb bateria. Întrebarea mea este cât de mare aş putea pune acumulatorul (căci aş vrea să pun unul mai mare de 7AH)? Mă gândesc că la un acumulator mai mare şi timpul de încărcare ar creşte (ceea ce nu deranjează) dar automat şi perioada de funcţionare în lipsa tensiunii de intrare ar creşte. Nu am idee ce face defapt electronica din el (în afara de încărcare şi comutare), să nu aibe ceva protecţie (ca la telefoane de exemplu) şi să nu vrea să funcţioneze decât cu acumulatoare originale. Printre variantele luate în calcul ar fi schimbarea cu totul sau montarea a încă unuia în paralel. Dacă aveţi experienţă în depanare şi upgrade la UPS câteva sfaturi ar fi binevenite. Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Merge și cu acumulatori mai mari fără probleme.Eu am unul asemănător care merge de câțiva ani pe un acumulator auto de 55Ah, singura chestie e că trebuie să-i adaugi o siguranță automată care să protejeze circuitul în cazul scurtcircuitării mosfeților, cele de pe placă nu se prea ard decât după ce ia foc placa :naughty: În rest e așa cum ai intuit, va dura mai mult până se încarcă complet acumulatorul, da nu-i niciun bai, că oricum are timp destul. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Daca acumulatorul este de 12V atunci poate fi oricat de mare, cred ca limita este undeva la 2000Ah pentru ca UPSul tau nu poate asigura un curent suficient de mentinere al acumulatorului. Editat Mai 4, 2014 de Fulgerik Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum