dj_bryz Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Salutare prieteni, de curand am decis sa iau 2 perechi de difuzoare 2 x GDN/20/40/14...si 2x GDN/20/40/10 (10 pentru ca nu am mai gasit 14)...dar din cate vad difera doar culoarea sasiului si anul fabricatiei.Am pus garniturile difuzoarelor cu 14 in coada si acum functioneaza perfect.Am incercat sa cumpar difuzoare care inca mai au garnitura veche indiferent de stare(rupta jumate sau 3 sferturi). Am decis sa pun cate 2 difuzoare pe incinta cu dimensiunile 83x26x22cm si am incercat sa ma apropii cat am putut de dimensiunile incintelor originale care au 46 H.....dar tot am scazut putin din volum si am ajuns la inaltimea de 40+40=80. Am optat pentru varianta bass reflex cu un port de 5lx12L + Tweetere slabute Dibeisi la 15ron bucata ...le-am luat pentru ca nu am avut buget si sunt destul de bunicele si ca design si au si ferro fluid si nu au ele spl mare dar i-si fac treaba deocamdata. Rugamintea mea este urmatoarea: Am nevoie de valorile unui filtru pe 4 cai.....si nu cer pretentii foarte mari dar vreau sa fie neaparat de ordin 2...daca aveti placerea si rabdarea. Cum nu mi-a ajuns inca kg-ul de fir....momentan am cateva bobine facute din cap si "experienta" cu ce am avut prin casa...si nu le-am masurat valorile pentru ca nu am cu ce...asa ca va cer o estimare...si anume "cam cate spire rezulta atatia mH?". Pe difuzorul de jos am o bobina in serie+condensator 100uf in paralel. Pe urmatorul difuzor am o bobina in serie asemanatoare primei+condensator 22uf in paralel. Pe media provizorie am condensator 33uf in serie +bobiba mai micuta in paralel+condensator 10uf in serie. Pe inalte am 2condensatori de 2,2uf legati intre ei in paralel ..pusi in serie +..bobina mai micuta....in jur de 100spire cu sarma de 0,4mm in paralel. Este o aiureala in interior pentru ca deocamdata nu am ce i-mi trebuie. Momentan am doar o incinta facuta ..urmand sa fie colantata. Deocamdata atac boxele cu un kit stereo LM1875 alimentat la 2x25vcc. Am nevoie de ajutor la filtre va rog....si stiu ca este greu ca am pretentii mari pe 4 cai...dar nu vreau ceva mortal...ci doar sa i-mi filtreze cum vreau. Multumesc astept pareri. Editat Mai 4, 2014 de dj_bryz Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Ai verificat caracteristicile difurilor? Link spre comentariu
dj_bryz Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Te referi la parametrii?...Difuzoarele sunt aproape aceleasi.....si oricum dupa ce pun garnituri pe 40/10 ..voi schimba difuzoarele intre ele....adica voi avea cate un 10 si 14/incinta Editat Mai 4, 2014 de dj_bryz Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Evident că la parametri, chiar şi schimbate garniturile la ambele tipuri, tot rămîne o diferenţă. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Evident că la parametri, chiar şi schimbate garniturile la ambele tipuri, tot rămîne o diferenţă. Te cred...dar am ascultat 40/14 si 40/10..inainte de schimbare si suna identic....dar acum nu stiu cum se vor comporta 40/10 in incinta dupa ce le pun garnituri. Nu cred ca va fi o diferenta care sa treaca de 10%.....si oricum 40/10 vor sta pe joase....iar 40/14 pe midbass....sau invers....ma mai gandesc. Editat Mai 4, 2014 de dj_bryz Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Exact ce bănuiam, ambele difuri, identice sau nu dar separate prin filtru, în acelaşi volum. Nu e bine, se vor influenţa reciproc, trebuie separate în incinte individuale, calculate ptr fiecare. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Exact ce bănuiam, ambele difuri, identice sau nu dar separate prin filtru, în acelaşi volum. Nu e bine, se vor influenţa reciproc, trebuie separate în incinte individuale, calculate ptr fiecare. Exact ce am uitat sa mentionez......cand apas unul din ele...basul se aude mai jos si mai "moale" ca si cum ar fi "perete" in loc de membrana...iar cand eliberez si se aud amandoua basul este mai puternic dar nu este atat de jos....si am un kick obositor de tare.gen 70hz....care nu este caldut deloc...si nu pot spune nici ca suna a spart dar nici minunat....si sunt nevoit sa cobor 200hz din egalizatorul placii de sunet. Ma gandeam sa le separ...pentru ca i-mi este usor. Editat Mai 4, 2014 de dj_bryz Link spre comentariu
dj_bryz Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 Daca 20/40/14 are Fs 45hz si Qes 0,62.....EBP ar fi 27,9 ...iar daca EBP este sub 50....difuzorul este bun pentru compresie...iar daca EBP este peste 70 difuzorul este bun pentru bass reflex...iar daca este intre 50 si 70 ..merge in amandoua tipurile. Deci ..ar merge mai bine compresie?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum