Nostalgic Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Am asamblat un PC cu o placa de bază MS-6763 v.1. Hdd conectat pe IDE1 nu-mi este recunoscut , în bios îmi arată că nu există. Am montat şi SATA, tot acelaşi rezultat.Dacă conectez la IDE2 , acolo îmi recunoaşte şi hardul şi cd -ul.Pe IDE 1 nu-mi recunoaşte nici un periferic (cd-hdd,dvd.). Ce poate fi ? Vă rog dacă ştie cineva să mă lămurească şi pe mine, să pot rezolva acestă problemă. Vă mulţumesc cu mult respect! Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Dacă ai conectat hardul şi cd-ul cu acelaşi cablu IDE cu care ai făcut proba pe IDE 2, atunci problema e din placa de bază. Dacă ai încercat cu alt alt cablu pe IDE 1 se prea poate să fie cablul de vină.Ai umblat cumva în setările din BIOS? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 Îţi mulţumesc pentru răspuns -validae-, dar cu acelaşi cablu am probat pe IDE1 sau IDE2,am verificat placa de bază cu lupa poate găsesc întreruperi, rezultate negative. În bios nu am modificat nimic.Cred că-l voi utiliza aşa ,cu toate că nu pot să conectez două hhd de exemplu. Link spre comentariu
unuldinei Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Citeste manualul placii de baza ,mai ales la configurarea din BIOS ! Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Descarcă de aici manualul: http://www.usearchmedia.com/download/?kw=MS-6763-engl%20V1.0%20865GM3%20865PEM2%20Series.pdf&prod=7&ref=4984061&m=books&system_controller=signup&system_action=index&sf=search Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 Citeste manualul placii de baza ,mai ales la configurarea din BIOS ! Am citit.Am resetat şi biosul la setările implicite , fără rezultate pozitive. Link spre comentariu
traianpop Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 Sper sa nu ma exprim gresit, deci: -unele placi de baza recunosc pe IDE 1 setat doar HDD master, asa ca verificati jumperii la HDD; -pe IDE 1 incearca doar cu unitatea optica, cu jump pe CS, sau jump scos; PS: e o idee, eu asa am reusit la o alta placa. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 6, 2014 Autor Partajează Postat Mai 6, 2014 Multumesc! "Traian ".Desigur am setat HDD pe master, dar nu vrea sa-mi recunoasca hardul.Nu stiu ce sa-i mai fac.Poate mai are cineva vreo idee, sau arunc placa la cos. Link spre comentariu
riderinblack Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 E southbridge-ul cu probleme (poate fi reparata dar..... costa destul de mult), foloseste placa asa pana se defecteaza de tot. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Mai 6, 2014 Autor Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) E southbridge-ul cu probleme (poate fi reparata dar..... costa destul de mult), foloseste placa asa pana se defecteaza de tot. Multumesc tuturor ce mi-au raspuns! Cred ca asa o voi utiliza. Editat Mai 6, 2014 de NOSTALGIC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum