Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hdd Nedetectat

Nostalgic

Postări Recomandate

Am asamblat un PC cu o placa de bază MS-6763 v.1.

Hdd conectat pe IDE1 nu-mi este recunoscut , în bios îmi arată că nu există.

Am montat şi SATA, tot acelaşi rezultat.Dacă conectez la IDE2 , acolo îmi recunoaşte şi hardul şi cd -ul.Pe IDE 1 nu-mi recunoaşte nici un periferic (cd-hdd,dvd.).

Ce poate fi ?

Vă rog dacă ştie cineva să mă lămurească şi pe mine, să pot rezolva acestă problemă.

Vă mulţumesc cu mult respect!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nostalgic

5

• validae

2

• traianpop

1

• unuldinei

1

Top autori în acest subiect

Dacă ai conectat hardul şi cd-ul cu acelaşi cablu IDE cu care ai făcut proba pe IDE 2, atunci problema e din placa de bază. Dacă ai încercat cu alt alt cablu pe IDE 1 se prea poate să fie cablul de vină.Ai umblat cumva în setările din BIOS?

Link spre comentariu

Îţi mulţumesc pentru răspuns -validae-, dar cu acelaşi cablu am probat pe IDE1 sau IDE2,am verificat placa de bază cu lupa poate găsesc întreruperi,

rezultate negative. În bios nu am modificat nimic.Cred că-l voi utiliza aşa ,cu toate că  nu pot să conectez două hhd de exemplu.

Link spre comentariu

Citeste manualul placii de baza ,mai ales la configurarea din BIOS !

Am citit.Am resetat şi biosul la setările implicite , fără rezultate pozitive.

Link spre comentariu

Sper sa nu ma exprim gresit, deci:

-unele placi de baza recunosc pe IDE 1 setat doar HDD master, asa ca verificati jumperii la HDD;

-pe IDE 1 incearca doar cu unitatea optica, cu jump pe CS, sau jump scos;

PS: e o idee, eu asa am reusit la o alta placa.

Link spre comentariu

Multumesc! "Traian ".Desigur am  setat HDD pe master, dar nu vrea sa-mi recunoasca hardul.Nu stiu ce sa-i mai fac.Poate mai are cineva vreo idee, sau arunc placa la cos.

Link spre comentariu

E southbridge-ul cu probleme (poate fi reparata dar..... costa destul de mult), foloseste placa asa pana se defecteaza de tot.

Link spre comentariu

E southbridge-ul cu probleme (poate fi reparata dar..... costa destul de mult), foloseste placa asa pana se defecteaza de tot.

Multumesc tuturor ce mi-au raspuns! Cred ca asa o voi utiliza.

Editat de NOSTALGIC
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări