Jacobs Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Am un adaptor de laptop care scoate 19v si ceva. Vreau sa-l folosesc ca sursa reglabila insa nu stiu sigur cum sa procedez.Sa folosesc pur si simplu un potențiometru? Link spre comentariu
Electronicserver Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Ce doresti sa alimentezi ?Nu poti doar inseriind un potentiometru decat pt consum redus.Poti sa faci o sursa simpla cu LM317 . Link spre comentariu
Jacobs Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 Am cautat pe google scheme cu LM317 si am gasit ce imi trebuia.Multumesc Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 cati amperi scoate adaptorul de laptop? Lm 317 duce 1 amper maxim Link spre comentariu
Jacobs Postat Mai 4, 2014 Autor Partajează Postat Mai 4, 2014 Nu stiu ce curent scoate ....pe carcasa nu scrie nimic, doar sa masor eu sa vad. Adaptorul e mai vechi si are putere mica , dar ma gandesc ca sigur scoate mai mult de 1 A. Adaptorul de la laptopul meu are mai mult de 3 A si asta care vreau sa-l fac sursa sa aiba mai putin de 1A, nu cred. Ce spuneti sa fac? Sa masor curentul de iesire si daca scoate mai mult de 1 A sa nu mai folosesc LM 317 sau sa pun o rezistenta la intrare astfel incat sa limiteze curentul prin LM317? Link spre comentariu
Relav Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Si cum te-ai gandit sa masori curentul pe care il poate scoate? Ma gandesc ca nu punand un instrument de masura in paralel pe iesirea alimentatorului.Cauta 2 rezistente de 10 Ohmi la 16W, inseriazale, si pe urma inseriate cu instrumentul de masura le conectezi la alimentator. Daca instrumentul iti va indica 0,8-0,95 A e bine.Daca arata o valoare f mica inseamna ca alimentatorul intra in limitare. Daca cu 20 Ohmi functioneaza poti incerca si cu 10 Ohmi. Dar trebuie sa fie de cel putin 40 W. Daca stiai cum se masoara un curent , imi cer scuze. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Şi cum v-aţi gândit "să măsuraţi" curentul furnizat ?Cuplând un ampermetru pe bornele de ieşire ?Sper că nu !Pentru un curent mai mare, utilizaţi un tranzistor deputere extern, ataşat integratului. Pur şi simplu, netul"geme" de astfel de scheme.L.E. Cer scuze domnului Relav pentru că parţial am repetatcele scrise de dânsul.Astfel am descoperit o altă "bilă neagră" pentru noua faţăa forumului: nu mai există avertizarea conform căreia eraianunţat de faptul că între timp a mai fost postat un mesaj.Încă un lucru util la care s-a renunţat în favoarea "schimbării" ! Editat Mai 4, 2014 de cristian_draghiescu Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 [...]L.E. Cer scuze domnului Relav pentru că parţial am repetatcele scrise de dânsul.Astfel am descoperit o altă "bilă neagră" pentru noua faţăa forumului: nu mai există avertizarea conform căreia eraianunţat de faptul că între timp a mai fost postat un mesaj.Încă un lucru util la care s-a renunţat în favoarea "schimbării" ! ... încă nu s-a terminat cu setările, puţină răbdare! Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 5, 2014 Partajează Postat Mai 5, 2014 daca faci cu lm 317 nu trebuie sa limitezi nimic nunai ca daca alimentatorul scoate mai mult tu nu o sa o sa poti scoate decat 1 amper maxim. alex de ce nu ma intrebi mai multe la munca cand vii la practica 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum