Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo 20T2T

jonny_ryc

Postări Recomandate

va salut! am un sasiu 375s cu urmatoarea problema: in urma unui fulger a cedat nu mai schiteaza nimic! am banuit strs5707 defect , m-am aucat sa caut si am mai gasit un strs 5707 din cate stiu eu era bun, problema este ca incercand sursa pe bec scotand tranzistorul de linii si punand bec am 110v ! am verificat in primarul sursei aproape tot si sunt bune ,cond,rez, diode tot! ,se aude la alimentare ca si cum intra curentul in el , dar ledul de std-by nu se apride ,banuiesc aici si tda8138! sasiul estee fara optocuplor este cp375s! o idee ar fi bine venita!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jonny_ryc

9

• dan cod

6

• Toni Marginean

5

• nationalistu

2

memoria sunt de acord dar sa se manifeste in sesul asta?nici std-by ledul sa nu functioneze , tda8138 se alimenteaza corect dar nu am tensiunile de 12v ,5 v si cel de 8v am schema dar e cea cu optocuplor ,sasiul asta e fara!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Masurati tensiunea de 5V pe pinul 9 al TDA8138. Daca este 0V izolati acest pin si masurati unde aveti scurtul pe TDA8138 sau zona procesor/alceva alimentat din 5V.

Link spre comentariu

intr-adevar am izolat pinul 9 si masurand pinul respectiv am exact5v dar pinul liber din circuit! pe sasiu lipit nu am voltaj imi arata mai putin de 1v!

Link spre comentariu
Toni Marginean

Inseamna ca aveti "aproape" un scurtcircuit! Izolati acum pinul procesorului si masurati ce rezistenta are fata de masa. Daca indica o valoare mica inseamna ca el este defect. Apoi reconectati TDA8138 si urmariti daca aveti 5V pe traseul dezlipit de procesor.

Link spre comentariu

ce am observat este ca rzistenta R819 SE INCINGE FOARTE RAU, SI TDA -UL REGULATORUL LA FEL! CRED CA TDA-UL E IN SCURT ,AM SA IAU ALTUL SI REVIN CU UN REZULTAT!

Link spre comentariu
Toni Marginean

ce am observat este ca rzistenta R819 SE INCINGE FOARTE RAU, SI TDA -UL REGULATORUL LA FEL! CRED CA TDA-UL E IN SCURT ,AM SA IAU ALTUL SI REVIN CU UN REZULTAT!

Chiar si cu iesirile in gol? Daca da atunci TDA8138 defect.

Link spre comentariu

fara iesiri in gol, nu am incercat cu iesiri in gol sa vad daca la fel se incinge dar r819 este pus pe partea alimentari tda-ului din cate vad, cea ce ma duce faptul ca e in scurt si se incinge rau rezistenta! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări