Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Transformator

Vizitator Stefan1707

Postări Recomandate

Vizitator Stefan1707

Buna ziua ! Sunt nou pe ascest forum, de aceea am o intrebare in calitate de mic electronist. Acum cateva luni de zile am facut un amplificator cu tda2005 dual in punte (2x20W). Am gasit un transformator de 1x24V 150VA, imi poate spune cineva daca pot folosi doua punti redresoare pt a alimenta fiecare amplificaor si o pune mai mica 2 coolere. Din datasheet tda2005 suporta maxim 18V ,daca folosesc astfel puntile pentru fiecare consumator se poate ca amplificatorul sa functioneze corect fara sa se arda, as vrea sa aflu daca tensiunea se micsoreaza atunci cand sunt 2 amplificatoare amplasate pe radiatoare independente ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

E mult 24V înainte de redresare, vei obţine peste 33V în gol şi vei arde instant amplificatoarele. Ar fi o soluţie să intercalezi un stabilizator după redresare/filtrare dar va fi o complicaţie şi o cheltuială în plus. Poate ar fi mai bine să cauţi alt traf, sau în cel mai rău caz scoţi secundarul de 24V şi îl rebobinezi la loc pentru 12V punând două conductoare în paralel (tai sârma la jumătate şi bobinezi cu două fire simultan). Astfel vei avea oricând posibilitatea să obţii 24V (înseriind cele două secundare de 12V obţinute), dar poţi folosi și redresarea bialternanţă cu două diode, mai eficientă şi mai simplă în cazul tău.

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator bebita

ca sa afli tensiunea dupa redresare inmultesti curentul alternativ adica 24x1.4 care e egal cu 33,6 tensiunea dupa redresare  si filtrare

Sper ca ti-am fost de folos 

Salut

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări