Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Tweetere

Vizitator Septi0

Postări Recomandate

Vizitator Septi0
Am o pereche de boxe M-Audio DX4 la care vreau sa le inlocuiesc tweeterele.(conul unuia din tweetere este rupt, celalalt este indoit)
In spatele tweeterelor actuale scrie 10w max 4 ohm (nimic altceva referitor la specificatii).
In user guide scrie ca boxele sunt echipate cu "1-inch mylar dome tweeter".Dimensiunea exterioara este de 74 mm.

Am tot cautat pe site-urile autohtone, insa nu am gasit tweetere cu dimensiunea de 74 mm si 4 ohmi de aceea cer ajutorul vostru, daca ma puteti ghida spre un produs inlocuitor compatibil si ca specificatii si ca performanta.Sau daca s-ar putea repara acestea.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adamath_2006

3

• CBI

1

• sorin_denver

1

• dj_bryz

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai putea sa incerci Monacor DT 74/4 sau DT 74/8 depinde ce gasesti :)

Dt 74/4 e fix ce ai nevoie si Dt 74/8 e varianta in 8ohmi

p.s. sunt cu ferro fluid nu mylar

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu

Astazi se gaseste ferrofluid si in tweeterele Dibeisi de 20ron....insa mai important este materialul calotei.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
Vizitator Septi0

Ai putea sa incerci Monacor DT 74/4 sau DT 74/8 depinde ce gasesti :)

Dt 74/4 e fix ce ai nevoie si Dt 74/8 e varianta in 8ohmi

p.s. sunt cu ferro fluid nu mylar

M-am uitat si eu la modelul DT 74/8 insa am renuntat la el fiind pe 8 ohmi.Presupun ca nu e o idee buna sa pun o pereche pe 8 ohmi, nu? 

Modelul 74/4 nu l-am gasit in stoc pe nicaieri din pacate.

Link spre comentariu

M-am exprimat si eu gresit,ce-i drept... o virgula deseori conteaza :)

In specificatiile difuzorului sunt mentionate ca si elemente componente pe langa ferro fluid si "high quality dome".

high quality dome ~ nu coincide cu mylar, matase sau titanium este probabil un fabric made care in specificatii suna ca un ribbon zic cei de la Monacor ca si fidelitate .  

L.e. : Incearca daca il poti comanda de la un distribuitor ca pe oferta la rece nu l-am vazut nici eu pe nicaieri.

Editat de Adamath_2006
Link spre comentariu
Vizitator Septi0

Cum nu am găsit pe nicăieri, caut o persoană ce ar putea să-mi repare aceste tweetere.

Nu contează locația, pot să le trimit prin poștă.

Poze cu tweeterele:

-----------------------------------------------

post-198439-0-47486700-1399299756_thumb.jpgpost-198439-0-08566800-1399299757_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

sunt f bune pt ce ai nevoie,chiar mai bune decat originalele

dar tot este posibil sa necesite mici ajutari ale filtrului,incearca sa-i scoti schema in caz ca nu se integreaza acolo

si Dayton au ceva twetere micute,cat si Monacor(de ex DT25N),dar sunt mai scumpute

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări