alexutu Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 sall, am un astfel de aragaz, e vechi, e mai batran ca mn cica are vreo 34 de ani, inca functioneza, dar partial, in sensul ca ochiul mare nu mai merge e blocat, iar celelalte erau destul de incleiate pana astazi cand am dat cu un spary de contact si si-au mai dat drumu. Nu as vrea sa iau altul nou, pt ca mi se pare asta mult mai bn facut, am vaz aragaze de firma gen zanussi care dupa un an au explodat, si as prefera sa il pastrez pe asta, acum ma gandesc ce as putea inlocui la el ca sa fie in stare si mai buna, unde as gasi piese , ar fii complicat de reparat, ma gandeam ca ar trebui inlocuite duzele, si butoanele , as gasi noi? care ma puteti ajuta cu vreo sugestie va multumesc. cam asa arata. Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 (editat) Vezi că se demontează uşor duzele înfundate, ai nevoie de chei tubulare între 8-10 mm, dar merge şi cu chei fixe. După ce scoţi duza blocată, dai drumul la ochiul respectiv (fără duză) o secundă şi urmăreşti dacă gazul iese uşor.Astfel se elimină şi rugina sau alte mizerii depuse pe interiorul conductei. Să aeriseşti bine bucătăria când faci asta şi să nu umbli cu surse de foc prin preajmă. Eventualele mizerii ce mai rămân pe cotul conductei se pot îndepărta cu o sârmă pe capătul căreia înfăşori puţină bandă adezivă. Se găsesc diverse duze de schimb la magazinele de electrocasnice.Ai grijă că găurile duzelor diferă ca diametru dacă aragazul se foloseşte cu o butelie sau la reţea de distribuţie gaze naturale. Trebuie curăţate şi arzătoarele ochiurilor de eventualele mizerii ce s-au depus în timp, cu o perie de sârmă. Vezi că uneori trebuie reglat nivelul de aer prin deplasarea acelor obturatoare cu şurub de deasupra duzelor. Flacăra normală trebuie să aibă o culoare albastră la vârf atunci când nivelul de aer este corect reglat. Editat Mai 3, 2014 de validae 1 Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Am si eu unul , problema e ca s-au spart butoanele de plastic >> se mai gasesc noi ?? I-mi place ca are 2 arzatoare la cuptor : unul sus si celalalt jos !! Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Se mai găsesc și butoane model vechi pe la unele magazine. Link spre comentariu
TestPoint Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Uitati-va aici poate gasiti ce va trebuie......http://www.shopmania.ro/accesorii-electrocasnice~pg2?q=site%3Astildc.ro Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 13, 2014 Partajează Postat Mai 13, 2014 Pentru cei din Bucuresti, pe B-dul Ghe. Duca, langa Gara de Nord, este un magazin cu electrocasnice unde gasiti butoane la 3-4 lei bucata si duze. Posibil sa aibe si robineti. De asemenea, in piata Obor gasiti tot ce va intereseaza pentru acest aragaz. Link spre comentariu
alexutu Postat Mai 16, 2014 Autor Partajează Postat Mai 16, 2014 poate stie cineva, are ceva garnituri la butoane? am inteles ca tre unse cu un ulei special? Link spre comentariu
alexutu Postat Mai 23, 2014 Autor Partajează Postat Mai 23, 2014 l-am facut singur, am luat o solutie pt email pt a da pe la ciobituri, am gasit in obor partea de deasupra si gratar nou, am desfacut curatat robinetele de la aragaz, nu au garnituri sunt din alama banuiesc si se desfac si se curata destul de usor, asta ca sugestie pt cineva care ar vrea sa faca lafel, pt curatare am folosit spray wd 40. de asemenea am gasit in obor butoane din bachelita, care dupa ce le-am scurtat un pic sunt perfecte. acum aragazul e ca nou. multumesc pt sugestii. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Am un aragaz mi la dat cineva dar numi place ca afuma am umblat la reglaje si eu si altcineva dar nimic cemi puteti spune despre diametru gaurilor duzelor pentru fiecare gaz in parte ? Trebuie gauri mai mici cand ai butelie si gauri mai mari cand ai butan de la retea? Ce diametru are gaurile pentru fieccare gaz in parte? Va multumesc Link spre comentariu
dan-a2 Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 (editat) Trebuie curatate duzele > se mai infunda , si reglat ,, tirajul '' > se desface surubul un pic ,si se misca cilindrul de tabla (sus-jos ) pana se obtine o flacara corecta !! Editat Ianuarie 6, 2015 de dan-a2 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 An curatat duzele dar are gaurile cam mari o fi duze de gaze metan cum e reteaua de gaze de la oras stiti cumva ce diametru au gaurile de gaze butan adica de butelie? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 6, 2015 Partajează Postat Ianuarie 6, 2015 Pe butelie trebuie duze cu gaură de 0,3-0,4mm. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Dar nu difera si de marimea ochiului ?cineva mia spus ca la butelie trebuie duze cu gaura de la 0.3 pana la 1mm si la gazu de la retea 0.4 pana 1.6mm Link spre comentariu
petru_f Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Dar nu difera si de marimea ochiului ?cineva mia spus ca la butelie trebuie duze cu gaura de la 0.3 pana la 1mm si la gazu de la retea 0.4 pana 1.6mm GPL=33=0,50;40=0,60;51=0,70;77=0,85;cuptor=0,9. GND=33=0,75;40=0,9;51=1,05;77=1,25;cuptor=1,30 plus reglat aerul. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 7, 2015 Partajează Postat Ianuarie 7, 2015 Imi puteti spune ce inseamna acel numar 33 40 51 77 se refera la puterea calorica sau la ce? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum