Vizitator geogeo Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Salut,am o statie auto defecta AXIOM PE4300 si nu gasesc piesa asta din poza si de aici ,are doi pini in scurt si se incalzeste, aveti ideie ce este?Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Nu e o piesă, ci un fel de integrat hibrid in tehnologie SMT. Fără schema staţiei e cam greu de spus ce funcţie are acolo. Link spre comentariu
Vizitator geogeo Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 mda ...ma gandeam eu ,am vazut ca are tranzistori smd si rezistente probabil lipite....cred ca il cojesc de chistia aia neagra de pe deasupra . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Ar putea fi arie de condensatori dupa cit de pronuntate sint piesele de pe corpul respectiv.Zic si eu. Link spre comentariu
validae Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Am văzut în mai multe aparate astfel de circuite, și în general aveau și componente active, tranzistori, diode etc. Link spre comentariu
Vizitator geogeo Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Am ciopartito uite aici si i am schimbat un tranzistor si m-i sa parut pe la condensatorul din dreapta ceva lipituri reci .Asa este cum zice @validae sunt tranzistori smd ,cred ca are rol de prefinali si ceva legat de functionarea in punte a amplificatorului,revin cu probe sa vad daca bubuie . Link spre comentariu
Vizitator geogeo Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 beack faza este ca ...FUNCTIONEAZA perfect ....nu arata prea bine dar functioneaza, nu stiam dece o vinde omul asa ieftin probabil vre-un electronist a cautat acest integrat si nu la gasit .Oricum suna bine statia si chiar se poate repara tipurile astea de integrat ,ce-i drept te cam chinui sa cureti meclemul ala, multumesc pentru ajutor si poate ii este de ajutor cuiva aceasta ideie . Link spre comentariu
dan cod Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Felicitari de reusita.Este complex hibridul ala.Bine ca ai distrus rezistentele metalizate direct pe placa cand ai dat jos maglavaisul de pe el. Link spre comentariu
Vizitator geogeo Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Multumesc, vreo doua ore mi a luat ...cu rabdare si atentie.Ma temeam putin de condensatori ceramici... Link spre comentariu
Vizitator amplifiers Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 Demult am facut asa ceva cu un STK 4046 - amplificator mono de vreo 300 w. Dar nu era cu maclavais, era cu capac din plastic. I-am scobit capacul si am stat o noapte intreaga sa scot schema pe hartie, dupa care am refacut integratul la aceeasi dimensiune, cu componente discrete. A functionat perfect, am si pastrat schema. Integratul initial nu era cu SMD-uri, era cu componente fabricate chiar acolo pe placa. A fost munca de chinez sa ma chiorasc sa-mi dau seama se reprezinta fiecare. Dar a meritat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum