Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se alege amplificatorul si subwooferul?

Vizitator remus22

Postări Recomandate

Vizitator

Am subliniat ce este mai important.

Pina la urma nu este treaba mea sa imi bat capul atit..

Ia ce difuzor doresti, cu ce amplificator doresti.

Eu te sfatuiesc sa te uiti atent la prima imagine, ceea ce am subliniat

Succes.

Iar ca altii sint mai destepti ca "unii" dintre noi, vezi imaginea 2, subliniat in 2 culori, adica ceea ce incerc eu sa va explic.

Sper ca aveti notiuni tehnice minime in limba engleza...

Daca nu, ca sumar, la un difuzor de 250W rms, "dobitocii aia" recomanda un amplificator intre minim 400W rms si maxim 625W rms.

post-175406-0-18660900-1399159702_thumb.jpg

post-175406-0-82604700-1399159729_thumb.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

pana la urma omul face cum vrea,isi ia dif mai mare decat statia lui si il arde prin exemplul dat de dv,sau va urmeaza sfatul si ia un dif mai mic ca statia lui si iarăși il arde prin exemplul dat de dv,pentru ca nu cred ca el nu o sa dea statia la maxim si fie dif mai mic sau mai mare ca putere nu o sa il distruga prin exemplu dat de dv,imi cer scuze daca va enervez

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

În final, trebuie să facem un compromis şi/sau să ne hotărîm la ce putem da foc întîi, la dif sau la amplif. :scarpin

Nu cred că exemplul cu difurile şi amplifurile de studio e aplicabil în alte domenii unde lipseşte controlul strict al volumului şi cultura muzicală. E un caz particular. Din păcate producătorii de echipamente domestice nu prezintă studii în privinţa asta, dar urmărind ce produceau şi cum împerecheau amplifurile cu boxele unii mai serioşi, din epoca de aur a audio, concluziile sînt diferite.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator

Culmea este ca eu ma duc la evenimente cu un amplificator de 2x650W rms/8 ohm, iar boxele au 850W rms 8 ohm.

Nu am ars niciodata nimic, insa amplificatorul are limiter ,chiar si la volum maxim (de multe ori se intimpla asta) nu intra in clipping hard.

Urmeaza sa imi fac un amplificatopr de 2x1200W/8 ohm, ca sa am cu ce sa atac boxele cum trebuie.

Nici atunci nu voi arde nimic, pentru ca stiu sa am control.

O crestere de 3db inseamna o dublare a puterii iar de 6db o quadruplare a puterii, de ex daca la 0 db avem 500W; la +3db o sa avem 1000W; iar la +6db vom avea 2000W.

Decibelul este logaritmic.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nici atunci nu voi arde nimic, pentru ca stiu sa am control.

asa este dm leco dv stiti,dar sunt uni care nu stiu ce sunt alea distorsiuni si se ocupa de sonorizari

Link spre comentariu
Vizitator

Acei oameni ar trebui sa se ocupe de altceva ori sa invete din ce se discuta pe forum, sau in cel mai rau caz din propriiile greseli...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări