cosmin65397 Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 De cateva luni am observat ca potentiometrul de balans pe canalul drept zagaria si intrerupea si functiona doar intr-o anumita pozitie, am dat jos potentiometrul de pe placa si dupa ce l-am desfacut am observat ca avea rupt o parte cu 3 pini,potentiometrul este logaritmic antiparalel de 250K Alps,nu cred ca gasesc asemnator pentru inlocuire asa ca intreb ce solutii am pentru remedierea problemei,exista posibilitatea de anulare a balansului conectand direct canalele stang si drept? ce pot sa fac? Amplificatorul este Sansui G50X,am schema de la G33X si G55X care sunt asemanatoare si au acelasi potentiometru pe balans. Link spre comentariu
leo 17 Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 incearca poate poti sa reconditionezi pe cel original ..lipeste pinul inapoi ,curata stratul de contact pt cursor ...si poate va fi din ok Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Mai 2, 2014 Autor Partajează Postat Mai 2, 2014 M-am tot gandit la varianta asta si nu am cum sa lipesc partea cu cei 3 pini de la cursor astfel sa aiba contact cat de cat perfect...doar sa gasesc un cursor identic Link spre comentariu
zal Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Exact unul din ăsta am schimbat într-un preamp Kenwood acum două zile, sînt foarte proaste. Constructiv, pista din spate e canalul stg, cea din faţă canalul dr. Privind dinspre ax, canalul stg are punte dinspre mijloc spre stg (ca să nu atenueze) şi rez de la mijloc spre dr (pinul la masă ptr atenuare), canalul dr e invers, cursoarele sînt pe semnal. Teoretic, ptr a nu influenţa rez echivalentă volum - balans, ar trebui montat acolo unul dublu de 470-500k liniar, dar nu ar mai avea efectul corect, aşa că, cu puţină dibăcie, se poate pune unul simplu de 470-500k liniar, cursorul legat la masă, pinul din stg pe semnal canalul dr, cel din dr pe semnal canalul stg, efectul va fi puţin diferit de cel original dar va funcţiona corect. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Mai 2, 2014 Autor Partajează Postat Mai 2, 2014 Zal daca mai ai potentiometrul schimbat, poate ti-a ramas vreun cursor bun,ori de pe canlul stang ori de pe cel drept,as incerca sa-l refac pe asta al meu,asta daca cel schimbat de tine ar fi tot de 250k. Am facut o proba sa vad cum se aude fara potentiometru si sunetul e foarte slab,as incerca pana gasesc remediu sa pun cate 2 rezistente de 20 pana la 25k pe fiecare canal ,asta ca sa incerc ca sunetul sa fie maxim pe canal dar nu stiu cat de corect este,solutia asta mi-a trecut prin cap .. Link spre comentariu
zal Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Nu-l mai am, l-am returnat proprietarului preului. E normal să se audă slab, ai atenuat semnalul aşa, nu ai citit cu atenţie ce am scris mai sus, de aia ţi-am ataşat un desen, ai două variante, ambele văzute de pe faţa cu piese a plăcii. Verifică totuşi pinii legaţi la masă, cablajul din pdf nu e vizibil. Link spre comentariu
cosmin65397 Postat Mai 3, 2014 Autor Partajează Postat Mai 3, 2014 ZAL multumesc mult pt ajutor!! O sa incerc varianta cu rezistente pana gasesc un potentiometru la aceleasi dimensiuni. Dupa schema postata de tine ar trebui sa arate astfel: Link spre comentariu
zal Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Da, aşa ar trebui să meargă cu balansul fix. Verifică totuşi rez celor două piste, 250k cu vreo 20% ar fi ceva între 200...300k. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum