Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare placa de sunet care sa nu faca resampling

Vizitator racris12

Postări Recomandate

Hai mai cu doua cristale ... si cum se redau celelalte tipuri la 4, 8,12 .... 96KHz pe 32 de biti  ?? Tu vrei ceva cu DAC neinclus in processor adica.

Link spre comentariu

Nu inseamna ca o placa de sunet e mai buna daca nu face resampling, ci doar ca e depasita! Conteaza doar cum il face... :scarpin 

Link spre comentariu
Vizitator racris12

Nu inseamna ca o placa de sunet e mai buna daca nu face resampling, ci doar ca e depasita! Conteaza doar cum il face... :scarpin 

Crezi? Mai e putin si ajungem la concluzia ca resampling-ul e ceva bun.
Link spre comentariu
Vizitator racris12

Am gasit una care nu face resampling, va rog daca mai stiti si altele.

Edirol UA1-EX

Inca una:

M-Audio Transit

Editat de racris12
Link spre comentariu

Nu cred, sunt chiar sigur, nici un producator, in climatul asta de competitie acerba, nu e tembel sa-si coboare calitatea produselor, aplicand tehnologii complexe si scumpe, ca sa se bucure concurenta de fiasco-ul lui. Sigur nu Creative, Auzentech, Asus, CMI.

Resamplingul poate fi foarte bun, sau prea putin reusit, si atunci mai mult strica decat ajuta.

Link spre comentariu

Si cum obtii polifonie intr-o placa de sunet daca nu cu resampling ? Ca vreau sa inteleg ce e gresit la resampling .Nu vorbim de captura unde a resempla un semnal nu faci decat sa-l incretesti mai tare , chiar daca ai extrapolator de ordin 2 la iesire .

Editat de unuldinei
Link spre comentariu
Vizitator racris12

Nu cred, sunt chiar sigur, nici un producator, in climatul asta de competitie acerba, nu e tembel sa-si coboare calitatea produselor, aplicand tehnologii complexe si scumpe, ca sa se bucure concurenta de fiasco-ul lui. Sigur nu Creative, Auzentech, Asus, CMI.

Resamplingul poate fi foarte bun, sau prea putin reusit, si atunci mai mult strica decat ajuta.

Ba tocmai asta se intampla din pacate. Asta din cauza ca 90% dintre consumatori nici nu stiu ce inseamna sampling / resampling (esantionare pe romaneste). Da mult mai bine in specificatii ca placa are cine stie ce procesor performant care face nenumarate efecte decat ca nu face resampling.

Din pacate in ultimii ani timpul nu mi-a mai permis sa fiu la curent cu noile aparitii de aceea am cerut ajutor aici. De creative nici nu vreau sa aud (pentru muzica) - toate placile lor fac resampling.

Resampling-ul poate fi: foarte prost, prost si acceptabil dar bun nu este niciodata.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Va rog sa imi recomandati o placa de sunet externa care sa nu faca resampling (nici hardware nici software). Asta implica sa aiba 2 cristale de cuart (unul pe 22kHz si altul pe 24kHz).

http://www.flaterco.com/kb/audio/PCI/clocks.jpg

Salut,

Am o intrebare: ce ar trebui sa inteleg din poza atasata? Ca are doua cristale de quartz sint  unul pe 22.5792KHz si unul pe 24.576KHz?

Te rog gaseste tu un singur un singur producator care produce astfel de cristale si eu o sa-ti gasesc placi de sunet.

Hint: nu exista/fabrica cristale de quartz cu frecventa mai mica de 32.768KHz, iar acestea sint folosite la baza de timp pentru ceasurile electronice.

Cele doua cristale din poza sint pe 22.5792MHz=22579.2KHz si respectiv 24.576MHz=24576KHz si reprezinta multiplicarea cu 512 a celor doua frecvente de sampling mai uzuale respectiv 44.1KHz * 512= 22579.2KHz si 48KHz * 512 = 24576KHz.

Prin impartirea 22.5792MHz / 512 se obtine frecventa de sampling de 44.1KHz conform standardului de CD, dar in acelasi timp prin impartirea la 256 se obtine si 88.2KHz (2X oversamplig) si 176.4KHz (4X oversamplig) prin impartirea la 128, s.a.m.d.

Din quatrz-ul de 24.576MHz se obtin referintele de 48KHz, 96KHz, 192KHz, 384KHz, 768KHz, s.a.m.d.

Sint curios cum ai ajuns la concluzia ca placile de sunet care contin aceste quartz-uri sint fara oversampling sau resampling?

Legat de necesitatea si avantajele oversamplingului si resamplingului au comentat deja citeva persoane si sint complet de acord cu ele.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Te rog gaseste tu un singur un singur producator care produce astfel de cristale si eu o sa-ti gasesc placi de sunet.

Cererea mea ramine valabila in continuare "un singur producator care produce"  inca, nu care a produs. 

Am si eu citeva asemenea quartz-uri dar nu se mai fabrica demult...

Cind proiectezi un produs pentru piata (in cazul nostru o placa de sunet) pentru pruductie de serie, nu il proiectezi folosind componente "NOS" care nu se mai fabrica de 30-50 de ani, bazindu-te pe cine-stie-ce stocuri de citeva sute de bucati care au mai ramas intregi dupa atitia ani de depozitare.

racris12 a cerut o recomandare pt o placa de sunet... Cind se produceau acele quartz-uri inca nu era inventat conceptul de placa de sunet (cel putin nu digitala).

Avind in vedere ca in prezent (de vreo 30-50 de ani incoace) nu se mai produc astfel de quartz-ri, nu o sa gaseasca nici o placa de sunet (interna sau externa)

care sa fie asa cum cere el.

Mai mult, la quartz-urile din fotografie, a fost interpretat gresit marcajul dupa cum am explicat.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Esti naiv ... sau rauvoitor  . Nu e produs acum 50 de ani . 8908 are vreo insemnatate pentru tine ? ... ca vad ca esti " cititor " de componente . Asemenea cuarturi se produc inca , faptul ca nu stii tu nu opreste linia de fabricatie . N - ar fi mai simplu sa pui mana pe carte in loc sa emiti judecati de valoare privind componentele electronice ? 

Hint: nu exista/fabrica cristale de quartz cu frecventa mai mica de 32.768KHz, iar acestea sint folosite la baza de timp pentru ceasurile electronice. " ... te - am citat . Unul din noi are dificultati in a intelege limba romana . Spui ca nu exista , iar dupa ce vezi ... brusc ai si tu cateva bucati . Despre care stii o multime de lucruri ... Nu ma intereseaza controversa ta privind placa de sunet . Nu cred ca ai vazut in postarea mea ceva referitor la vreun articol de acest fel . Am dorit doar sa ofer un contraexemplu la afirmatia ta , asta cu " hint ",  daca termenul de contraexemplu are vreo semnificatie pentru tine . Cam atat ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc GAUSS,

Mda.... limba romana e cam greu de inteles (era si un "/" pe acolo).

Componente custom made si/sau facute strict pentru diversi OEM -mi, au existat si au sa existe in continuare.

Eu ma refer strict la productia actuala/curenta si inca nu am primit un raspuns. 8908 poate sa insemne multe (binenteles ca poate insemna si data fabricatiei) dar numai dintr-o poza partiala nu-mi pot da seama.

Faptul ca tu ai niste quartz NOS pe niste frecvente nestandardizate...bravo tie! De unde pot cumpara si eu la preturi rezonabile (nu 5 - 10 -50$/buc), te rog?

Link spre comentariu

Pai de la fabricant ... cam toti producatorii de tuburi electronice au capabilitatea sa produca asemenea cuarturi . Mai ales cei din fosta URSS . Numai ca , probabil , o sa te intrebe ce faci cu ele ... nu direct , o sa - ti ceara specificatii amanuntite , si in contraoferta , dupa aceea , ce pot ei produce ... bineinteles un pic sub cerere , ca sa fie loc de discutii tehnice si negocieri de pret . In general e bine sa fie la baza o societate comerciala . Probabil ca pentru 10 buc . nu se vor deranja . Cele ce am scris nu sant inchipuiri , e rezumatul unui " traseu " pe care l - a parcurs o societate pentru care am lucrat . A , sa nu uit ... banii inainte . S - ar putea in actualul context lucrurile sa mearga mai greu ... asta e o parere pur personala .

P . S . - regret sincer neintelegerile cu limba romana . Eu am vrut sa arat ca exista cuarturi cu frecvente joase . ( Vezi prima mea postare din topic . Chestiunile cu placa de sunet nu ma intereseaza , nu sant domeniul meu  ) .  Mai am de 60 kHz , si alte cateva valori ..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări