iuli10 Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 Salut! Am mai multe tuburi de tipul PCL85 si PCL805, si ma intrebam daca se poate realiza un etaj final audio cu astfel de tuburi... Stie cineva vreo schema pentru acest scop? Va multumesc! Link spre comentariu
imreberes Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Valorile condensatorilor din catozi cam "nestandarde". Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Adevarat , si cele din catozi sunt electrolitice. Stima Link spre comentariu
romicap Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Atentie la tensiunea pentru filament ....17,5 V serie ,indirect ,If.0,3A Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Mai bine il face cu rusoaica 6f3p Stima Link spre comentariu
zal Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Ce mare şmecherie? Se pun cond de 100uF, oricum variază capacitatea cu temperatura la electrolitici. Valorile-mi sugerează că schema e rezultatul vre-unei simulări. Editat Mai 2, 2014 de zal Link spre comentariu
Untold Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 (editat) Valorile condensatorilor din catozi cam "nestandarde". 100uF si 150uF cred c-ar merge in loc de 85, respectiv 117. Si da, sunt cond electrolitici, o schema simulata si eu cred ca este, cum zicea si maestrul Zal. Editat Mai 3, 2014 de Untold 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) Salut! Am mai multe tuburi de tipul PCL85 si PCL805, si ma intrebam daca se poate realiza un etaj final audio cu astfel de tuburi... Stie cineva vreo schema pentru acest scop? Va multumesc! Analizati si aceasta abordare pentru E(P)CL85-805,personal mi se pare ceva bun,mai ales prin usurinta realizari transformatorului de iesire prin care nu trece componenta continua,sau poate la SEPP(varianta pentoda) un curent neglijabil. Daca va prezenta interes,putem dezvolta discutia pe aceasta tema si poate amanunte pentru realizarea practica. Raspunsul (teoretic) la frecventa de 30Hz si 30Khz pe o sarcina de 8 ohmi pentru SEPP modul pentoda (in imaginea 3) Editat Mai 6, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
romicap Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Excelenta abordarea Dvs. Cred ca o voi pune pe masa de lucru! Ma gandeam la un SE paralel cu doua tuburi ECL82 dar m`ati intors ... Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Excelenta abordarea Dvs. Cred ca o voi pune pe masa de lucru! Ma gandeam la un SE paralel cu doua tuburi ECL82 dar m`ati intors ... Cred ca o alegere buna ar fi cea de a-2-a schema,aveti si ceva putere (~9W) si THD foarte mic. OT este foarte simplu si usor de realizat practic,mai ales ca nu veti utiliza impachetarea tolelor cu intrefier.Amplificatorul va reda foarte bine si sigur o banda de frecventa de la 20Hz....>25Khz. Link spre comentariu
iuli10 Postat Mai 11, 2014 Autor Partajează Postat Mai 11, 2014 Multumesc pt. ajutor. In vederea realizarii unui trafo. de iesire (SE simplu) , care este impedanta optima de sarcina a lui PCL85 ?... Despre varianta 805 stiam ca e undeva la 4000 ohmi, dar pentru PCL 85 nu se specifica nicaieri... Link spre comentariu
THOMAS Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 (editat) Multumesc pt. ajutor. In vederea realizarii unui trafo. de iesire (SE simplu) , care este impedanta optima de sarcina a lui PCL85 ?... Despre varianta 805 stiam ca e undeva la 4000 ohmi, dar pentru PCL 85 nu se specifica nicaieri... In principiu tuburile PCL85 si PCL805 sunt identice,parerea mea. Asadar cred ca si Ra ar fi cam acelasi pentru ambele tuburi : http://postimg.org/gallery/8v7n6nq8/ http://www.dmitrynizh.com/6f5p-set-impl.htm In adresa de mai sus o sa gasiti multe amanunte despre realizarea unu SET cu tubul dorit de dv. si tot acolo se mai spune asta :" 6F5P is Russian TV deflection triode/pentode combo tube, somewhat like ECL85/6GV8. If the pentode section is connected in triode mode, the tube provides a great playground for experiments with 2-stage SET designs on a "dime". It is no joke, however. The plate currves are very linear, reminding 45 or 2A3, input capacitance is low and the plate resistance is < 800 Ohm. " Tubul 6F5P este echivalent cu ECL85(805) si cu cele din seria PCL85(805) pentru cele din urma diferind numai curentul de filament adica trebuiesc 300mA si aproximativ 12V~...14V~ alimentarea acestui filament se va face dintr-un secundar pe transformatorul de alimentare de 18V~...20V~ in serie cu o rezistenta calculata sa limiteze la 300mA(600mA pt.doua tuburi) curentul prin filament. Editat Mai 11, 2014 de LMOlimpiu Link spre comentariu
mitokadona Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 a mai realizat careva schema de mai sus?...doresc sa o incerc si eu , dar mai astept niste pareri. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 7, 2014 Partajează Postat Decembrie 7, 2014 a mai realizat careva schema de mai sus?...doresc sa o incerc si eu , dar mai astept niste pareri.Parerile pot fi subiective.Cel mai simlu este sa probezi chiar tu schema,care este extrem de simpla.in sound,cel mai mult conteaza calitatea transformatorului de iesire,restul este banal ..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum