Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Protectia asta cu siguranta impotriva conectarii inverse pe acumulator functioneaza daca este facuta cu cap, mie mi se pare mai utila o siguranta automata, probabil 10-16A ar trebui sa fie suficient pentru majoritatea redresoarelor, am testat facand pur si simplu scurt pe bornele acumulatorului cu o dioda schottky de 40A de la surse ATX inseriata cu o astfel de siguranta si de fiecare data siguranta a declansat in timp util, dioda rezistand "eroic" la fiecare astfel de soc, totodata daca puntea redresoare este suficient de solida atunci siguranta automata poate fo o protectie eficace si la scurt pe iesirea redresorului, va declansa suficient de rapid incat puntea sa nu aiba de suferit, si nu mai trebuie sa tot inlocuiesti la sigurante, pur si simplu dai de butonul ala...parerea mea oricum...

Link spre comentariu

Tensiunea minima de la care incepe incarcarea unei celule de acumulator este de 2.25V (respectiv 13.8V pe intreg acumulatorul), insa aplicarea unei astfel de valori minime conduce la un timp foarte lung de incarcare. Tensiunea continua recomandata pentru incarcarea unui acumulator si masurata la bornele lui este situata in intervalul 14.2 - 14.5V. Peste aceasta valoare apare emisia de vapori de acid si, ulterior fenomenul de fierbere.

Link spre comentariu

Am vazut ca scade tensiunea scade la bornele redresorului cand tensiunea retelei de 220v scade la 190v imi scade la 11.40vcc ce sa fac

Solutia, un transformator cu tensiune mai mare, sau poti bobina pe acela daca ai loc, si achizitionezi, sau  iti construiesti un kit de redresare ca a lui @marian cum are la vanzare si ai scapat de probleme...este mai complicat dar foarte util...

Stima.

Link spre comentariu
Vizitator bassmafya17

legat de redresorul meu care zic eu ca nu functioneaza bine,n am stiut si am alimentat un electromotor auto.s a ars intstantaneu siguranta.puntea redresoare kbpc3510.tensiunea inainte de punte 10.2 iar la clesti 8 si ceva.cum verific puntea?valorile sunt bune?ampermetrul aparatului nu merge

Link spre comentariu
Vizitator bassmafya17

tensiune de iesire am,cred ca incarca,conectat la baterie tensiunea este de 12.4 dar fara baterie doar 8.4 cam asa.din el nu a iesit fum,nimic.vreau sa stiu daca este in parametri,sau scoate putin.multumesc

Link spre comentariu

tensiune de iesire am,cred ca incarca,conectat la baterie tensiunea este de 12.4 dar fara baterie doar 8.4 cam asa.din el nu a iesit fum,nimic.vreau sa stiu daca este in parametri,sau scoate putin.multumesc

Cu 8,4V nu ai tensiune suficientă de încărcare, ai nevoie de minim 10V după redresare, ca tensiunea finală de încărcare a acumulatorului să ajungă la măcar 14,4V. 

Pentru Florin Berdilă:  Las-o așa, că variația aia nu face probleme, mai bine încarci cu tensiune ceva mai mică decât prea mare.Oricum la 11,4V care îți rămân după redresare, tensiunea de vârf e totuși de circa 16V, deci acumulatorul ajunge în final la 16V dacă-i lași cei 14,4V la borne.

Link spre comentariu

O supraincarcare cu curent mic este uneori necesara pentru uniformizarea incarcarii elementelor. Pe masina nu se poate si cu timpul elementele se dezechilibreaza. In timpul descarcarii elementul cel mai putin incarcat se strica.Este greu de scos spire din secundar, dar se pot adauga pe deasupra (daca este loc) si se leaga in antifaza cu secundarul.

Link spre comentariu
Vizitator bassmafya17

concluzia cu redresorul meu,care este?e defect?sa inlocuiesc puntea redresoare?sa il las asa?de ce inainte de punte am doar 10v?

daca se ardea transformatorul stiam o treaba....dar asa...? :84

Link spre comentariu

Păi puntea redresoare ai verificat-o ? Că tensiunea mică la ieșirea din traf n-ai cum s-o remediezi fără intervenție (spire adăugate) asupra trafului. Puntea poți s-o probezi cu un multimetru oarecare sau chiar cu o lampă de continuitate (o baterie de telefon și un bec de lanternă sau led roșu înseriate).Măsori pe rând diodele punând testerele între bornele de (-) și (s) în ambele sensuri, apoi între bornele (+) și (s) în ambele sensuri. Va trebui să citești într-un sens o valoare a căderii de tensiune și în cealaltă înfinit, sau cu lampa de continuitate să se aprindă becul într-un sens și în celălalt să nu se aprindă. Dacă la o măsurătoare vei avea indicație zero în ambele sensuri, ai diodă în scurt (lampa se aprinde în ambele sensuri), sau infinit în ambele sensuri (lampa stinsă în ambele sensuri), ai diodă întreruptă.

post-179973-0-22729400-1417550663_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator bassmafya17

va multumesc domnule validae,va respect pentru pregatirea ce o aveti in acest domeniu.am masurat,nu am dioda intrerupta si nici in scurt.pe o parte am 486 ohmi si in partea cealalta 510.cand schimbam polaritatea aparatului de masura,pe rand la fiecare imi aparea 1.tind sa cred ca puntea este buna.ce parere aveti?

Link spre comentariu

Dacă la fiecare măsurătoare pe diodele punții ai găsit două valori diferite ale rezistenței, puntea e în regulă.Tensiunea mică a trafului poate fi din cauza spirelor prea puține în secundar (sub 12-13Vc.a.), spirelor prea multe în primar (raport incorect de transformare) sau pur și simplu al tensiunii scăzute de rețea în zona dvs. În afara tensiun i de rețea, restul se pot remedia relativ simplu.Dacă tensiunea mică e cauzată de traf, se pot adăuga ușor 10-15 spire peste bobinajul secundar, de obicei mai rămâne ceva spațiu.... o poză de aproape cu traful ar fi ideală.Ceva detalii despre traf (secțiunea miezului, grosimea sârmei din secundar) ar fi obligatorii pentru calculul corect.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări