simson Postat Mai 2, 2014 Autor Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Schema: Si etajul de alimentare: Editat Mai 2, 2014 de simson Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Ne explici şi nouă cum se deschide schema. Link spre comentariu
zal Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) La alimentare aş fi folosit un temporizator şi contactul releului pe minusul punţii, şuntat de o rez care să preîncarce cond de filtraj la o tensiune care să ferească puntea de vîrful de curent. Părerea mea. Are timp redresoarea negativării să intre în regim de funcţionare? Cam ciudat folosită. Restul pozelor nu se văd. Editat Mai 2, 2014 de zal Link spre comentariu
simson Postat Mai 2, 2014 Autor Partajează Postat Mai 2, 2014 Mai postez odata fisierul cu schema.Ma descurc mai greu cu noul ,,trend" al forumului. Desi corectorul de ton este realizat cu tranz. totusi nu l-as numi hibrid.Ar fi daca tranzistor ar contribui activ in etajul final ca de ex.atac tub final sau defazor in cazul push-pull.Acest corector de ton este un Baxandall inbunatatit in sensul ca reglajul frecv. joase si inalte se afla in retele separate de reactie si astfel sant total independente.Prin alegerea optima a elementelor pasive am reusit ca la punctul de mijloc fizic, al pot-metrelor raspunsul sa fie liniar.De altfel domeniul de reglaj in + si- atinge valori peste 20dB.De fapt voi posta oscilograme cu acest corector in actiune. Referitor la etajul final va intreb cam cat credeti,banuiti, ca am obtinut in secundar sinus nelimitat pe 8ohmi difuzor de BL fara filtre de separetie.Pe schema este Ua Ra si voi mai posta si oscilograma pe G1 GU50. Link spre comentariu
zal Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Interesantă folosirea preului de tonuri M6SKL la intrare, totuşi puteai lăsa cond lui de ieşire la 4,7uF cît erau în schema originală. Link spre comentariu
simson Postat Mai 2, 2014 Autor Partajează Postat Mai 2, 2014 Semnalul de atac grila c-da GU50 f=100Hz 5v/5ms cu sonda x10 @zal Inutil complicarea schemei cu temporizator in cazul redresoarelor cu tuburi.Marele avantaj al acestora este ca se elimina tocmai socul de curent la incarcarea electroliticilor; incarcarea se face lent pe masura incalzirii tubului , la fel si descarcarea la oprire.Acest fenomen prelungeste viata electroliticilor. Iar tubul 6X6C ce asigura negativarea are inertie termica mult mai mica decat PY88 prin urmare tensiunea de negativare GU50 apare mult mai repede decat tensiunea anodica . La acest aspect am fost atent la masuratori. De altfel am fost atent ca prima baterie de cond. dupa tuburile PY88 sa aibe capacitatea mai mica( cam 60 micro) ptr.a nu forta tuburile. La preamplificator am schimbat mai multe valori ptr. a fi adaptat la cerintele amplifului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Văd un atac(asimetric) bun/reuşit http://oi61.tinypic.com/4hv78p.jpg cred că apare un sinus frumos la ieşire (am găsit axa mai greu). Editat Mai 2, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) @simson, Ce raport de transformare are reactia negativa in catodul lui GU50 ? Am presupus ca bobina din catod e un secundar al OT pentru ca strict simbolistic vorbind arata ca fiind pe un alt miez. Editat Mai 2, 2014 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Semnalul de atac grila c-da GU50 f=100Hz 5v/5ms cu sonda x10 12.jpg @zal Inutil complicarea schemei cu temporizator in cazul redresoarelor cu tuburi.Marele avantaj al acestora este ca se elimina tocmai socul de curent la incarcarea electroliticilor; incarcarea se face lent pe masura incalzirii tubului , la fel si descarcarea la oprire.Acest fenomen prelungeste viata electroliticilor. Iar tubul 6X6C ce asigura negativarea are inertie termica mult mai mica decat PY88 prin urmare tensiunea de negativare GU50 apare mult mai repede decat tensiunea anodica . La acest aspect am fost atent la masuratori. De altfel am fost atent ca prima baterie de cond. dupa tuburile PY88 sa aibe capacitatea mai mica( cam 60 micro) ptr.a nu forta tuburile. La preamplificator am schimbat mai multe valori ptr. a fi adaptat la cerintele amplifului. Reactia negativa din catod este cea care permite acestui tub sa se alinieze celorlante tuburi din aceasta categorie de putere, o dozare corecta controleaza simetria sinusului pe transformator Link spre comentariu
adigh Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Reactia negativa din catod este cea care permite acestui tub sa se alinieze celorlante tuburi din aceasta categorie de putere, o dozare corecta controleaza simetria sinusului pe transformator Simetria sinusului nu se poate controla din reactia negativa in catod. Si de fapt nici-o reactie negativa nu controleaza simetria. Tubul poate fi doar linearizat. Probabil asta ai vrut sa zici. Intr-un anumit sens si linearizarea influenteaza simetria dar e altceva decit compensarea simetriei. Eram curios cita reactie in catod a folosit simson. Poate cineva spune cita RNK e idealul pentru GU50 ? Nu cred, pentru ca actioneaza si ca o corectie a raspunsului la joase a OT. Nu tine numai de tub. Editat Mai 2, 2014 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) ... Referitor la etajul final va intreb cam cat credeti,banuiti, ca am obtinut in secundar sinus nelimitat pe 8ohmi difuzor de BL fara filtre de separetie.Pe schema este Ua Ra si voi mai posta si oscilograma pe G1 GU50. Nu putem bănui/crede/intui prea bine nu ai precizat ce frecvenţă intră în discuţie....,mă încerc pentru 1Khz cu sarcina dată("8Ω"-BL) în jur de 9Vef. Am pus 8Ω în ghilimele pentru că difuzorul tău BL pentru 1Khz posibil are Z=10-11Ω (practic Ra/Za vine ca sarcină reflectată) nu mai contează precizarea din schemă Ra=3k2(valabilă pentru Rs=8Ω) , dacă ţinem cont şi de înfăşurarea din catod chiar nu ştiu cum ai făcut precizarea Ra=3k2 când Rs=8Ω Editat Mai 2, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Cu un bias de 60mA si o modulatie de 100% a curentului de bias se obtine in cel mai fericit caz 42mAef. In realitate mai putin. Cu o sarcina de 3,2kOhm rezulta o putere maxima teoretica in primar de 5,6W. Daca tinem cont de randamentul OT atunci puterea va fi sub 5W. In cazul de fata curentul de bias va limita puterea, nu tensiunea de alimentare. Editat Mai 2, 2014 de adigh Link spre comentariu
simson Postat Mai 2, 2014 Autor Partajează Postat Mai 2, 2014 Intre timp am devenit mai expert in foto.Inca o data semnal pe G1 GU: S-au concomitent pe difuzor: @Valderama , @adigh Nu putem bănui/crede/intui prea bine nu ai precizat ce frecvenţă intră în discuţie Ptr. frecventa de 100Hz am oscilograma cu Pmax sinus.V-as ruga inca o propunere,ma bucur ca colaboram. Link spre comentariu
adigh Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Fara sa fac farmacie la 4,6diviziuni si 5V/div rezulta 23Vvv. Adica 8,1Vef. Adica vreo 8,2W. Intrebarea care se pune e daca la 100Hz nu cumva difuzorul tau se apropie de frecventa de rezonanta si ii creste impedanta. Iar puterea pe difuzor va creste. Pune o rezistenta de 8Ohm la iesire si mai vedem. Puterea nu are cum sa fie mai mare de 5W cu Ra=3,2k si deci 8Ohm in secundar. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Simson are un sinus frumos /bun/simetric la ieşire în sarcină(încep să văd lucru serios) aştept continuarea prezentări. Să trecem dacă vrei la 1Khz-sinus după care 10khz-sqw şi ceva cu 50Hz-sqw şi sinus(preferabil iniţial sarcina neinductivă după care chiar difuzorul tău BL). Posibil să avem un spectacol dat de gu-50-triodă cfg SE(Simson). Editat Mai 2, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum