Vizitator knauf75 Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Am o bucata de teava de 250mm diametru,taiata neregulat la capete,din care vreau sa scot doua bucati. Intrebarea mea este: cum trasez ,astfel incat taietura sa fie perpendiculara pe axul tevii? Aveti vreo inspiratie? Link spre comentariu
bibanu47 Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Buna seara, Daca nu ai o fata dreapta la unul din capete e complicat. Nu ai pe nimeni care ar putea sa-ti debiteze teava pe strung? Probabil ca o sa-mi raspunzi ca nu gasesti un strung cu ghidajul asa mare in diametru,incat sa intre teava in el,dar nici nu ai nevoie deoarece se prinde in bacuri intoarse si se foloseste lineta de urmarire. Ce lungime trebuie sa aiba cele doua bucati? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 (editat) Ia o bucata de tabla zincata sau neagra,cu grosimea de 0,5mm cu lungimea mai mare cu 3-4cm decit circumferinta tevii si latimea de 4-5cm,cu o latura taiata drept.Infasoaro pe teava pe care trebuie sa o tai, astfel incit capetele tablei sa se suprapuna.Cu un marker sau ac de trasat,traseaza teava pe linga marginea tablei,apoi cu un flex cu disc subtire tai pe marcaj. Editat Aprilie 30, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
franzm Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 (editat) Nu-i scula dedicata pt. trasat, dar ajuta. Sau se aseaza teava pe o prisma concava, se roteste în jurul axului si se traseaza un cerc cu ajutorul unui ac de trasat fixat pe un suport. Editat Mai 1, 2014 de franzm Link spre comentariu
myshyk Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 La teava de 250, nu ajuta. Si nici rotitul pe prisma, n-ai siguranta ca nu fuge stanga-dreapta in timpil rotirii. Solutia lui Geo ramane cea mai viabila, eventual poti face sau folosi un colier de tabla la diametrul tevii, pe care sa-l poti fixa cu un cleste sau suruburi pe e teava, ca sa nu se miste cand trasezi. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 Eu am folosit metoda cu foaia de hirtie in loc de tabla. Grig Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Eu am folosit metoda cu foaia de hirtie in loc de tabla. Grig eu fac asta cu scotch lat (de ambalaj) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Metodele de la postarile #6 si #7 se pot combina. Se pregateste un crampei de scotch lipit provizoriu pe o suprafata de sticla sau plastic. Se ia o foaie de hartie si se infasoara strans pe teava. Se ia scotch-ul pregatit anterior si se fixeaza hartia rulata pe teava. Se taie cu flexul urmarind direct marginea foii de hartie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 (editat) Eu procedez asa: iau o bucatica de scotch si o lipesc in mijlocul laturii inguste a foii de hirtie. Apoi lipesc hirtia cu schoth-ul pe teava si o rulez avind grija sa se suprapuna marginile . Ideea sa lipesc la mijlocul foii schoth-ul e ca sa o pot misca stinga dreapta cind incep rularea pe teava si sa se suprapuna marginea lunga. La final mai dau un scotch de fixare a hirtiei rulate si la taiat. Grig Editat Mai 2, 2014 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Am aplicat metoda cu fasia de tabla...a dat rezultate foarte bune. Vorba aia...am trasat si masurat+verificat de mai multe ori si totul a iesit asa cum trebuia. Teava avea vreo 2metri lungine si grosimea peretelui de 8mm ...a fost un fleac s-o tai cu flexul Multumesc tuturor pentru sfaturi. PS. flexul nu mai este in stare de nimic,la ultimi 2 cm a scos ultimul fum. Nu-i bai,ca era un jaf de Stern de 180mm Link spre comentariu
bibanu47 Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 Buna ziua, Daca i-ai fi dat cateva pauze si l-ai fi utilizat in durate de timp mai scurte,nu ar fi cedat. Link spre comentariu
Vizitator knauf75 Postat Mai 2, 2014 Partajează Postat Mai 2, 2014 I-am dat foarte multe pauze...de la 10am pana la 2pm am facut trei taieturi transversale pe diametru si una longitudinala pe 57 cm. Cel putin a avut bunavointa sa duca treaba pana la final....final :naughty: Cat poti sa-i ceri unui ''stern''? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 14, 2015 Partajează Postat Decembrie 14, 2015 da este un dar ca exista acest FORUM numai bine si sanatate Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 8, 2016 Partajează Postat Aprilie 8, 2016 am nevoie de un sfat de la dumneavoastra , vreau sa fac o flansa la o roata tractor spate U650M ca mi sa rupt in dreptul fiecarui prezon roata si vreau sa fac o flansa cu gauri ca la roata apoi sa o sudez pe geanta propiuzisa , cum fac sa iasa gaurile exact sunt 8 gauri si tabla este de 8mm Link spre comentariu
Florin berdila Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: am sa fac 8 gauri intro tabla in forma de cerc diametru cercului este de 41cm am inmultit cu 3,14 apoi rezultatu lam inpartit la 8 gauri si cand am pus subleru sa masor nu au venit la aceeasi distanta gaurile este vreun coeficiant ca am citi ca , cand inparti un cerc in 8 parti egale trebuie sa aplici coeficientu 0,765 dar nu stiu unde gresesc asa ca va rog mult sa ma ajutati Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum