Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Narva HBO200

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlinEX

4

• blazeu

1

:26 Nu stie nimeni? e asa de veche lampa asta? chiar poate sa dea 9500 de lumeni?  :dsaf

Editat de AlinEX
Link spre comentariu

deci este tehnologie martiana! nu a vazut nimeni o astfel de lampa functionand?

cred ca o s-o vand la NASA pe bani grei :85  :smt041

Link spre comentariu

Interesant mi s-a parut durata de viata: 400. Patru sute de ce? secunde, ore, ani?

Majoritatea dispozitivelor cu descarcare (unii utilizeaza denumirea "arc", dar descarcare e mai general), utilizeaza un dispozitiv extern de limitare a curentului (faimosul "balast").

Existand un al treilea electrod, cu acesta se produce amorsarea, aprinderea, tot cu un dispozitiv de limitare a curentului, fie aplicat temporizat, fie cu un dispozitiv parametric (termistor, fotorezistor , dar cu "raspuns" tip PTC).

Astea sunt generalitati, insa am sentimentul (feeling) ca jucaria aia e destinata retelelor de 110 volti....

Link spre comentariu

400 de ore cred! in fine! la ceva se folosea si in romania! ca doar de aici il am! 

una peste alta cica tensinea pe lampa trebuie sa se situeze intre 50 si 65 de volti, iar curentul, 3 - 4A! Curent continuu....

intre timp am mai gasit o descriere la fel de sumara, dar in germana! o sa mai cotrobai prin matele netului poate gasesc o schema de balast pentru aceasta lampa

http://www.3d-meier.de/tut15/Seite554.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări