fany15 Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Chiar acum ma uitam pe foaia de catalog a puntii respective(1W10) si am constat exact ceea ce spuneti dvs.Ramane sa aleg intre diodele 1N540x si o punte de 4A/800V (KBL408) Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 fany15, puntea de care vorbesti are absolut aceleasi dimensiuni fizice ca sora ei KBL808...si, probabil pretul este cu 0,50lei mai mare....dar aceasta mentionata de mine are 8A...curentul prin doua module nu poate depasi 4A in cel mai rau caz....si atunci recomand KBL808.... Link spre comentariu
fany15 Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 (editat) fany15, puntea de care vorbesti are absolut aceleasi dimensiuni fizice ca sora ei KBL808...si, probabil pretul este cu 0,50lei mai mare....dar aceasta mentionata de mine are 8A...curentul prin doua module nu poate depasi 4A in cel mai rau caz....si atunci recomand KBL808.... .Amplificatorul in varianta mono are un consum de maxim 1A asa ca o punte de 4A e arhi-suficienta .Daca imi place amplificatorul voi mai face inca un cablaj identic ca si configuratie.(partea de alimentare e inclusa pe fiecare placuta) Editat Ianuarie 30, 2016 de fany15 Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 30, 2016 Partajează Postat Ianuarie 30, 2016 Are limitările lui, schema nu-l ajută prea mult, aşa că plăcerea rămîne în realizare. Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Pana la urma am gasit la magazinul local o punte mai mica de 2A/600v(KPB206)...iata varianta finala a cablajului amplificatorului.Poate sa imi spuna cineva va rog daca este ok proiectat? Ps:Nu am stiut cum sa atasez un document pdf si de asta am pus o imagine(printscreen la pdf) Link spre comentariu
alf Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 iata varianta finala a cablajului amplificatorului http://www.infoelectronica.ro/date_upload/lucrari_m/IEAC9N.pdf Link spre comentariu
George Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 Ar mai trebui indicata si amplasarea componentelor pe acel cablaj, unde vine conectata intrarea de semnal, iesirea spre difuzor, alimentarea etc. Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 http://www.infoelectronica.ro/date_upload/lucrari_m/IEAC9N.pdf Primul principiu l-am respectat.In privinta celui de al doilea cat de mare trebuie sa fie distanta intre traseele de forta si cele de semnal mic?Al treilea principiu nu il inteleg... Link spre comentariu
alf Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Nu prea ai respectat ceea ce am subliniat. In primul rand, muta alimentarea in partea dreapta a placii. Editat Februarie 2, 2016 de alf Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 2, 2016 Partajează Postat Februarie 2, 2016 (editat) Ar mai trebui indicata si amplasarea componentelor pe acel cablaj, unde vine conectata intrarea de semnal, iesirea spre difuzor, alimentarea etc. In prima imagine postata aveam o greseala pe care am remediat-o:condensatorul C4 era conectat la anodul diodei D2 si nu la catod .Imaginea cu amplasarea componentelor pe placa este asta: Nu prea ai respectat ceea ce am subliniat. In primul rand, muta alimentarea in partea dreapta a placii. Inititial vroiam sa o fac in partea dreapta a placii cum am vazut intr-o prima schema dar apoi am gasit o a doua schema cu alimentarea pe partea stanga dupa care am realizat cablajul....De ce alimentarea trebie sa fie pe partea dreapta?Uitati schema despre care e vorba: Editat Februarie 2, 2016 de fany15 Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Repet intrebarea:De ce alimentarea nu poate fi pe partea stanga?Multumesc Link spre comentariu
Vizitator pasa2121 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 din punctul meu de vedere de amator, pentru a nu fi aproape de etajul de intrare. Link spre comentariu
adydep Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Recomand celor ce doresc construirea acestui KIT-amplificator sa utilizeze in locul 2N3055 ,BD249 sau TIP35.In acest mod dispar firele de legatura dintre finali si cablaj. Montajul va arata mult "mai frumos" ,finalii aliniati, lipiti direct in cablaj.De asemenea TIP35 sau BD249 sunt mult mai simplu de fixat si izolat pe radiator,fata de "batranul" 2N3055,pentru un amator aceasta constituind un avantaj. Editat Februarie 3, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
Mli Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Daca n-are 2n3055 pe finali se pierde farmecul amplificatorului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum