Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru nostalgici kit 10W iprs

Vizitator pasa2121

Postări Recomandate

fany15, puntea de care vorbesti are absolut aceleasi dimensiuni fizice ca sora ei KBL808...si, probabil pretul este cu 0,50lei mai mare....dar aceasta mentionata de mine are 8A...curentul prin doua module nu poate depasi 4A in cel mai rau caz....si atunci recomand KBL808....

Link spre comentariu

fany15, puntea de care vorbesti are absolut aceleasi dimensiuni fizice ca sora ei KBL808...si, probabil pretul este cu 0,50lei mai mare....dar aceasta mentionata de mine are 8A...curentul prin doua module nu poate depasi 4A in cel mai rau caz....si atunci recomand KBL808....

.Amplificatorul in varianta mono are un consum de maxim 1A asa ca o punte de 4A e arhi-suficienta :rade: .Daca imi place amplificatorul voi mai face inca un cablaj identic ca si configuratie.(partea de alimentare e inclusa pe fiecare placuta)

Editat de fany15
Link spre comentariu

Ar mai trebui indicata si amplasarea componentelor pe acel cablaj, unde vine conectata intrarea de semnal, iesirea spre difuzor, alimentarea etc.

In prima imagine postata aveam o greseala pe care am remediat-o:condensatorul C4 era conectat la anodul diodei D2 si nu la catod .Imaginea cu amplasarea componentelor pe placa este asta:

Posted Image

Nu prea ai respectat ceea ce am subliniat. In primul rand, muta alimentarea in partea dreapta a placii.

Inititial vroiam sa o fac in partea dreapta a placii cum am vazut intr-o prima schema dar apoi am gasit o a doua schema cu alimentarea pe partea stanga dupa care am realizat cablajul....De ce alimentarea trebie sa fie pe partea dreapta?Uitati schema despre care e vorba:

Posted Image

Editat de fany15
Link spre comentariu

Recomand celor ce doresc construirea acestui KIT-amplificator sa utilizeze in locul 2N3055 ,BD249 sau TIP35.In acest mod dispar firele de legatura dintre finali si cablaj.

Montajul va arata mult "mai frumos" ,finalii aliniati, lipiti direct in cablaj.De asemenea TIP35 sau BD249 sunt mult mai simplu de fixat si izolat pe radiator,fata de "batranul" 2N3055,pentru un amator aceasta constituind un avantaj.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări