flomar60 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 Noi am incercat , in posturile 146,147si148 sa oferim o solutie-zic eu!- superioara celei conceputa de dvs....acuma , daca tineti cont sau nu de aceste variante este optiunea dvs!...nu este nici o suparare , si solutia dvs. functioneaza...exista ,insa , riscul de oscilatii la puteri mai mari.... Spor! Link spre comentariu
fany15 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 (editat) Buna ziua!Imi pare rau daca am deranjat pe cineva insa de felul meu sunt o fire mai incapatanata Nu am vrut sa mai modific cablajul deoarece ma complicam aiurea(traseul de masa lei l-am intarit cu fir de sarma+fludor iar in privinta strapului a fost preferinta mea de la bun inceput si acesta nu afecteaza cu nimic functionalitatea cablajului si vb din pct de vedere estetic mie chiar imi place cum arata cablajul(din pacate acesta nu mi-a iesit cu fierul asa ca l-am facut pana la urma cu marker-ul dar tot a iesit OK).L-am facut cu punte si condensator insa nu prea gasesc de cumparat traf potrivit(daca aveti vreun pont,ceva de unde as putea cumpara..) Ar mai fi varianta alimentarii cu cu un incarcator de laptop de 18v la 1,1A pe care l-am vazut la rubrica vanzari insa nu stiu daca e potrivita aceasta varianta... PS:Am atasat si 2 poze cu realizarea... Editat Martie 15, 2016 de fany15 Link spre comentariu
fany15 Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Dupa primul test,am constat ca exista ceva oscilatii:(.Am scos puntea si condensatorul,alimentand montajul de la o sursa de tensiune reglabila si pare ca e ok totul(l-am alimentat cu 22V).Ceea ce nu imi place este ca se aude incet asa ca m-am pus pe cautat o schema de preamplificator.M-am oprit asupra acesteia,careia i-am proiecat pcb-ul deocamdata.Intrebarea mea este ce valori trebuie sa aiba rezistentele R5 si R4?In articol se dau mai multe valori pentru diverse *castiguri* dar nu stiu care se potrivesc mai bine pentru acest amplificator... Link spre comentariu
fany15 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Nu a mai facut nimeni acest preamplificator cu uA 741? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Daca nu ai amplificare in tensiune suficienta, mai poti mari un pic valoarea rezistentei din reactie sa cresti amplificarea la kitul de 10W (R11 in schema oficiala). Atentie la stabilitate si al offset. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 fany15, schema e functionala! ....alimenteaza la 18-20 V ....pune R4 = 1M ....R5 = 50K in serie cu un semireglabil de 100K...R3 = 3,3-4,7K...potentiometrul de iesire = 50K.... poti folosi si alt integrat care se potriveste la pini sau adaptezi legaturile pentru integratul respectiv....Spor! Link spre comentariu
fany15 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 fany15, schema e functionala!....alimenteaza la 18-20 V ....pune R4 = 1M ....R5 = 50K in serie cu un semireglabil de 100K...R3 = 3,3-4,7K...potentiometrul de iesire = 50K....poti folosi si alt integrat care se potriveste la pini sau adaptezi legaturile pentru integratul respectiv....Spor!Puteți va rog să îmi spuneți de ce trebuie sa mai pun semireglabil în serie cu R4.Nu pot să o pun direct de 100k? Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 (editat) Ca sa poti regla amplificarea dupa dorinta!...daca vrei amplificare fixa sigur ca poti monta o rezistenta fixa de 100k...dar daca amplificarea este prea mare???...sau prea mica??? PS. Cu cat amplificarea este mai mica , cu atat zgomotul de fond generat de acest etaj este mai mic....avand posibilitatea reglarii amplificarii faci o adaptare corecta intre sursa de semnal si ampliful final... Editat Martie 27, 2016 de flomar60 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum