nationalistu Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Daca n-are 2n3055 pe finali se pierde farmecul amplificatorului Pai de de se pierde acel farmec...daca nu se pun acei 2N3055 ?? chiturile originale aveau SN100,rar gaseai cu 2N3055 in ele.Asa ca se pot pune si alti tranzistori...nu va suna altfel...nu are cum. Schema a fost gandita extrem de simplist....sa fie asamblata si de copilasul de la cresa. Editat Februarie 3, 2016 de nationalistu Link spre comentariu
Letcon Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 (editat) Repet intrebarea:De ce alimentarea nu poate fi pe partea stanga?Multumesc http://www.elforum.info/uploads/monthly_10_2015/post-201171-0-70967900-1446318149.jpg http://www.elforum.info/uploads/monthly_10_2015/post-201171-0-55343400-1446319046.jpg In schema de mai sus se vad clar alimentarile si iesirea in partea dreapta si intrarea de semnal in stanga.La fel si pe cablaj,jumatatea dreapta este partea de alimentare,iesire si jumatatea stanga partea de semnal mic,intrare... Editat Februarie 3, 2016 de Letcon Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Recomand celor ce doresc construirea acestui KIT-amplificator sa utilizeze in locul 2N3055 ,BD249 sau TIP35.In acest mod dispar firele de legatura dintre finali si cablaj. Montajul va arata mult "mai frumos" ,finalii aliniati, lipiti direct in cablaj.De asemenea TIP35 sau BD249 sunt mult mai simplu de fixat si izolat pe radiator,fata de "batranul" 2N3055,pentru un amator aceasta constituind un avantaj. Finalii acestui amplificator necesita prindere pe un radiator marisor...care nu incape pe placuta cablajului asa ca de fire nu scap .Radiator pe placauta cred ca o sa fie in schimb la prefinali desi nu stiu daca disipa cine stie ce cladura. http://www.elforum.info/uploads/monthly_10_2015/post-201171-0-70967900-1446318149.jpg http://www.elforum.info/uploads/monthly_10_2015/post-201171-0-55343400-1446319046.jpg In schema de mai sus se vad clar alimentarile si iesirea in partea dreapta si intrarea de semnal in stanga.La fel si pe cablaj,jumatatea dreapta este partea de alimentare,iesire si jumatatea stanga partea de semnal mic,intrare... Uitandu-ma si eu pe alte scheme de amplificatoare am constat exact ce spuneti dvs asa ca am pus alimentarea pe partea dreapta... Este ok cablajul acum? Link spre comentariu
atupi Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Dar cum ar fi daca alimentarea ar fi un modul separat astfel incat sa nu mai trebuiasca sa puneti firele acelea lungi la tranzistorii finali si sa vina frumos ca un modul direct pe radiator. Mai ajustati un pic cablajul sa se alinieze frumos functie de radiatorul utilizat: http://www.awiller.de/main/images/stories/symasym_pcb.jpg sau daca utilizati To3: http://s39.photobucket.com/user/nickcase/media/Audio/103_0312.jpg.html E plin internetul de realizari practice in regim DIY din care va puteti inspira. Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Dacă alimentarea r modul separat tot trebuie să pun fire...dispunerea finalilor pe placă prefer să o las asa(eventual o să folosesc pini și mufe pentru a nu mai lipi firele direct pe placă). Link spre comentariu
atupi Postat Februarie 3, 2016 Partajează Postat Februarie 3, 2016 Dpdv tehnic este mult mai acceptabil sa ai un modul de alimentare separat decat niste tranzistori cu terminale de 20cm. Chiar daca e vb de o nostalgie cred ca ar trebui lucrat dupa standardele de acum nu de atunci. Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Firele nu vor fi de 20 cm în niciun caz...Să revenim la proiectarea cablajului:Sunt ok traseele ca distanta și mărime?Se regasesc pe cablaj bucle de masa? Editat Februarie 4, 2016 de fany15 Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Dpdv tehnic este mult mai acceptabil sa ai un modul de alimentare separat decat niste tranzistori cu terminale de 20cm. Chiar daca e vb de o nostalgie cred ca ar trebui lucrat dupa standardele de acum nu de atunci. Daca vrei sa refaci originalul...atunci foloseste piesele indicate,dupa aceea ai sa-ti dai seama de ce functiona ...naspa! Nici nu era conceput ca sa fie un amp.HI-FI! Era destinat incepatorilor de orice varsta,pt. a se familiariza cu montajele electronice..si mai erau astfel de kit-uri...ambulanta...nu mai stiu acum! Oricum,ideea a fost buna...parerea mea! Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Eu vreau sa realizez acest amplificator doar pentru a-mi mai exersa abilitatile de a proiecta cablaje cu programe specifice(persoanal folosesesc ExpressPCB)..dar trebuie sa recunosc ca sunt si curios cum suna acest amplificator(acel sunet al vremurilor demult apuse).Vreau sa realizez in scurt timp cablajul,prin metoda transferului termic ...asa ca va mai intreb o data pe cei cunoscatori ,cablajul este proiectat bine? Ps:Unde as putea conecta un led care sa imi indice starea de functionare a amplificatorului?Multumesc Editat Februarie 4, 2016 de fany15 Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 (editat) Dpdv tehnic este mult mai acceptabil sa ai un modul de alimentare separat decat niste tranzistori cu terminale de 20cm. Chiar daca e vb de o nostalgie cred ca ar trebui lucrat dupa standardele de acum nu de atunci. Tranzistorii pe care ii voi folosi sunt in capsula TO-3,fiecare fiind prins pe radiator separat asa ca nu are rost modificarea cablajului... Editat Februarie 4, 2016 de fany15 Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Eu asa as face: ...asta ca sa pastrez topologia conceputa de dvs.... ....in rest ,pare corect cablajul... Spor! Link spre comentariu
alf Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Eu asa as face Se poate fara strapuri. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2016 Partajează Postat Februarie 4, 2016 Dacă se mai introduce o diodă în serie cu cea din schemă şi încă una în paralel cu semireglabilul, s-ar moderniza un pic ampliful şi traseul cu roşu s-ar putea duce drept prin cea de a doua diodă. Link spre comentariu
fany15 Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Buna seara!Am ingrosat traseele de masa si am rearanjat un pic piesele de la partea de semnal (nu renunt la strapuri).Traseele de masa au acum o latime de 3 mm iar celelalte au 1,5mm.Sa le maresc pe cele de 1,5 mm la 2mm sau e suficienta latimea?(Cablajul il fac cu *fierul de calcat*) Link spre comentariu
Letcon Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 (editat) Nu pricep de ce nu vrei sa renunti la strapul ala de deasupra de D2..ii aiurea sa-l lasi cand se poate foarte elegant si fara el.La P2 poti alege alt package,cat mai aproape de ce gasesti in magazin de cumparat ca sa nu ai dificultati la montare. La ce putere debiteaza kitul,nu conteaza asa mult diferentele mici la grosimea traseelor...oricum ai avut sugestii si nu vrei sa ti cont de ele. Editat Februarie 8, 2016 de Letcon Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum