Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pentru nostalgici kit 10W iprs

Vizitator pasa2121

Postări Recomandate

Vizitator pasa2121

Pentru auditie de camera sunt perfecte. Desi nu sunt in carcasa functioneaza impecabil, cu bias ~40 mA. Am nevoie daca ma poate ajuta cineva cu pcb-urile pt. amplif. acela de 100W, am nevoie de putere mai mare. Nu ma intereseaza sa fie chiar asa de mici si subtiri.. doar sa fie facute bine de cineva.

Link spre comentariu

primul meu amplificator a fost acest montaj in 92-93 asa eram eu de fericit ca aveam un amplificator ce spargea guura targului :dsgfds

functiona si functioneaza si astazi impecabil este dat unui nepot cu tot cu boxe. ceva difuzoare pe hartie facute de fostul electromures sau electronica nu mai stiu exact

Editat de pop_ady44
Link spre comentariu

Poti sa faci cablajul in regim de amator  >>  eu am realizat  cateva module ptr. prieteni  cand a aparut in  Tehnium !!  >>  o sa fii multumit ,daca folosesti componente de calitate  >>chiar sunt  mai bune decat  chinezariile  de sute de watti  din magazine  !!

Editat de dan-a2
Link spre comentariu
Vizitator pasa2121

Nu am timp (si cred ca nici priceperea necesara in materie de desen) sa redesenez cablajul ca sa-l pot efectua in regim de amator. Asta de mai sus de 10W este foarte usor si traseele sunt foarte groase, lucru care mi-a permis sa-l fac. Pentru cel de 100W sper sa ma ajute cineva cu cablajul. Am nevoie doar de cablajul imprimat...Gaurile le dau singur. Pentru cineva care face asta des nu cred ca dureaza mai mult de 60 de minute cu tot cu corodat.

Editat de pasa2121
Link spre comentariu
Vizitator reddry

felicitari!

ce vremuri!IPRS-ul vindea componente declasate diy-erilor (kit-uri)!

tind sa cred ca un amplificator cu SR de 2500V/μs apartine doar imaginatiei unor extrateresti:)

Link spre comentariu

Asa cum erau ele, declasate si cum mai vrei, acei tranzistori notati SNC1,SPC1, SND1, SPD1 SN100, erau mai buni de 101 ori decit k-caturile pe care le cumparati astazi din magazinele de pe la noi, ma refer la clone china, 3 la 10 lei....

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Acel amplif nu are nici pe departe 100W, e din perioada cînd încă mai credeau unii că se poate stoarce atîta din 2N3055. Mai realist ar fi 25-30W/8 Ohmi şi vreo 50W/4 Ohmi dacă ţin trz, alimentarea şi cond de la ieşire. Acesta e marea problemă, cond actuali, miniaturizaţi, nu sînt făcuţi ptr decuplări de curenţi mari, ca cei vechi. Deci ori pui mai mulţi în paralel, ori limitezi sarcina la 8 Ohmi, sperînd să nu îmbobocească cond.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări