Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza Programabila cu ATMEGA

unuldinei

Postări Recomandate

Va salut! Imi pare rau ca nu m-am mai ocupat de proiect de muuulta vreme si imi cer scuze ca totusi l-am lasat netestat

Nu ar trebui sa existe probleme de compatibilitate daca ecranul afiseaza inteligibil.

Problemele cu intervale de timp pot aparea din cauza unui EEPROM cu erori .

Pentru varianta cu 4 relee , ce programe ati setat sau puteti sa extrageti continutul EEPROM-ului asa cum e el? (save hex)

Caut sursele softului si revin cu lamuriri si varinte ok.

Link spre comentariu

Am incarcat softul in 3 atmega noi, toate se comporta identic. Am vazut la varianta cu un releu testata de tine este cu 328, nu ma deranjeaza daca folosesc 328 ptr ambele versiuni.

Am setat program 1 ptr releu 1 si program doi ptr rel 2. Am incercat si 1 cu 3 sau 2 cu 3.

Daca vrei salvez hexul si il postez aici.

Multumesc.

Editat de FlorinNTh
Link spre comentariu

Eu la un cod realizat in Arduino pentru Arduino Uno, dupa ce am trecut la Mega pentru o memorie mai mare, aveam ceva date care erau salvate in EEPROM si la trecerea pe Mega imi afisa numai aiureli. Am remediat prin scrierea EEPROM-ului cu zero prima data. Posibil si la tine daca Atmega8 este nou si ai date care le salveaza in EEPROM sa afiseze aiurea.

Asta este o idee/sfat. Posibil sa fie altceva. Eu spun ce am patit eu cu EEPROM nou in care nu s-a scis niciun fel de data.

Link spre comentariu

Intre timp am mai bricolat, am facut un montaj si pentru un canal. Nu am terminat partea de alimentare, am pitit bine stabilizatoarele de 12v.

Varianta ptr un canal functioneaza bine, singurul lucru care nu i-am dat de cap este partea de afisare program in lucru, imi arata program 1 chiar daca este altul setat.

post-229617-0-25774200-1507397930_thumb.jpg

post-229617-0-77273400-1507397935_thumb.jpg

post-229617-0-62526700-1507397941_thumb.jpg

post-229617-0-54087800-1507397948_thumb.jpg

post-229617-0-34293700-1507397955_thumb.jpg

post-229617-0-80009800-1507397961_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

In primul rand felicitari pentru realizarile de mai sus!

Vesti bune si proaste:

Incepem cu cea buna:

• versiunea pentru 4 relee, 16 programe per releu in ciclul de 24 ore cred ca e rezolvata pentru Atmega 8 (F_CPU = 1MHz) se poate descarca de aici

https://drive.google.com/open?id=1bceGQBSRKy5og7swRJaMFL8pUlv1rB_U

• Se poate testa minut cu minut in cursul orei 18. Se fixeaza ora 18:00 , iar releele vor comuta cate unul 1-2-3-4 . Se incarca EEPROM-ul (Load EEPROM) de test :

https://drive.google.com/open?id=1nOHEczz4msls1fcNlYkbsEsdqgcAXvEE

Vestea mai putin buna este ca nu mai am sursele soft pentru versiunea cu un releu. Ca sa pot corecta bug-ul voi folosi sursele de mai sus. Asa ca mai dureaza..

Editat de unuldinei
Link spre comentariu

Am terminat si versiunea de 1 releu in care am clonat software iesirea pe doi pini .

Priza Programabila cu 1 releu, ciclu de 24 de ore, 32 de programe Atmega 8 (F_CPU 1MHz internal cu FUSE default, cum vine din fabrica ).

Daca cineva vrea sa testeze am pus hex-ul aici:

Seara excelenta si o saptamana productiva!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări