un_razesh Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Vad ca aveti ochiu' format! Da, este vorba de KL888s insa e chestia cu ...de gustibus. Depinde ce ascultati...Pe lampi s-ar putea sa va schimbati parerea. (Si da, daca imi dati 600 de euro pe ele...vi le fac cadou!) Iar deraiem de la Beyma.... Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Si muchiile ranforsarilor, si muchiile interioare rezultate dupa decuparile pt difuzoase se rotunjesc pt a reduce turbioanele pe care le provoaca fluxului de aer incident produs de spatele membranelor, pt a nu frana neuniform miscarile acestora. Acum, cat se simte treaba asta ramane de vazut. Link spre comentariu
un_razesh Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Ok, multam fain de raspuns! Asa mai castig un pic la volumul intern. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 11, 2017 Partajează Postat Decembrie 11, 2017 Atentie, nu are rost sa fie rotunjite muchiile ranforsarilor daca urmeaza a fi acoperite de material fonoabsorbant. Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Buna ziua si La Multi Ani 2018! Oameni buni m-am izbit de doua probleme si am nevoie de ajutorul vostru. Dupa ce am terminat de lipit sipcile triunghiulare la toate muchiile interioare si sipcile patrate de 30x30 pentru fixarea capacului-spate am ajuns la etapa fixarii fonominului. Surpriza neplacuta e ca am constatat ca nu-mi merge treaba cu un capsator Bosch cu acumulator. Pur si simplu nu intra capsele in mdf.... Asadar 1. Cu ce pot lipi fonominul alegand intre aracet si prenandez avand in vedere ca fonominul e cel gri din resturi textile batatorite? Fonominul are 15 mm grosime si m-am gandit la trei straturi.... 2. Sub placa cu filtre pot pune numai un strat de fonomin ? (nu stiu daca e bine sau nu), placa filtrului avand 21x23 cm, deci suprafata maricica si parca n-as lasa-o neizolata fonic. Shambala, vreau sa acopar si ranforsarile cu fonomin, multumesc de sfat! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 Este indicat sa pui un material fonoabs. sub placa filtrului, dar apoi strangi bine suruburile sa nu se miste filtrul - chiar daca fonominul va fi presat. Eu am capsat cu un capsator cu arc imprumutat de la un tapiter. Acum depinde si de mdf, cele vechi erau mult mai tari (dense). Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 9, 2018 Partajează Postat Ianuarie 9, 2018 (editat) Shambala eu am un Bosch PTK 3,6Li, e mai mult un fel de jucarie, deja am stricat vreo 20 de capse si nu reusesc sa prind primul strat... Si mai am inca doua.... Trebuie sa le lipesc dar nu stiu ce e mai potrivit. Parca as opta pentru prenandez, lipituri cu puncte nu pe toata suprafata. Camera de medii-inalte o sa aiba un singur strat, cred ca e suficient. Gata, mi-a picat fisa, ma voi folosi de sipcile triunghiulare si de cele patrate, fiind din rasinoase sunt ok pentru capsator. Editat Ianuarie 9, 2018 de un_razesh Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 (editat) Am reusit sa duc proiectul pana la final facand si probele de rigoare (cam 4 ore pana acum). Veti vedea de ce numai 4 ore. Sincer, credeam ca daca am pasit in cea de-a doua jumatate de secol vine si intelepciunea odata cu inaintarea in varsta insa din pacate vad ca a invins incapatanarea. Culmea culmilor aseara mi-au picat ochii pe un topic ceva mai vechi (cu porturile bass reflex indreptate spre podea) unde greii forumului, VTP, CBI, Shambala, ahegyes si altii spuneau clar ca greu gasesti azi un dif de bas care sa presteze bine in sealed box. Cam tarziu pentru mine... Sa revin la impresii dupa astea 4 ore de auditii - Pana in 10w bass inexistent - 10w-20w bas meschin care te indeamna sa dai volumul mai tare - Pe la 30 w bas lipsit de corp ce ma duce cu gandul la faza cu plapuma pe boxe... - 30-50w parca si-ar mai da drumu insa nu e ceea ce mi-am dorit - 50-70w aici lucrurile au luat o intorsatura cel putin bizara. Dupa nici 10 minute sotia a parasit incaperea acuzand dureri de cap si stare de voma, lucru pe care l-am simtit si eu a doua zi repetand testele la aceeasi putere Nu are sens sa continui asa si va trebui sa gasesc o solutie Ce ma sfatuiti in conditiile prezentate mai sus? Repet un pic parametrii incintelor pentru a nu fi nevoiti sa cautati in paginile anterioare: - Dimensiuni exterioare 822x400x500mm, volum intern 103L, volum medii- inalte 11,2L - Qtc = 0,773 cu un α=1,39 deci infinit baffle - Fonomin in 3 straturi, grosime finala 4cm. Un singur strat in spatele placii filtrelor si in camera de medii-inalte. Captusit cu fonomin inclusiv ranforsarile (doar un strat) - Greutate per incinta complet echipata = 46,7kg (realizate cu mdf de 22, baffle de 40mm, ranforsari cu 22, singura placa de 18 fiind cea care inchide camera medii inalte) Ar mai fi multe de spus insa nu vreau sa incarc inutil postarea ... PS: Sunt debutant, e primul meu proiect cap coada de incinta pe trei cai Editat Ianuarie 19, 2018 de un_razesh Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Ai infrasunete, care la volum marisor si-au facut efectul. Pune un filtru de 20-25hz la amp. De ce nu ai bas la 40-100hz, nu stiu, ar trebui sa faci o masuratoare sa vezi cum arata raspunsul. Inca ceva - probabil puterile estimate prezentau varfuri de 4-5x mai mari. Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 (editat) Da, e greseala mea, am uitat sa pun comutatorul de subsonic filter pe pozitia On (pentru Denonul ala e de 16Hz la 6dB/octava). Cat despre masuratori.... trebuie sa recunosc...sunt total pe dinafara nu ca nu as avea incredere in asa ceva ! Insa chiar daca as invata sa folosesc un soft de masuratori nu cred ca voi reusi sa interpretez rezultatele sau macar sa trag speranta ca ar fi si corecte. Sunt genul old school...am facut totul pe baza de calcule si urechi.....mdeh, metehnele varstei. Problema e ca am investit binisor in setul asta de incinte iar rezultatul m-a cam descumpanit:....sarcofage cu difuzoare! Nu au kick-ul pe care mi-l doream. Daca voi umple cu minet pana la 50-70% din volum am sanse sa schimb ceva? Ori oi fi dat-o de gard la filtre? (Ord 2 cu 6,8 mH si 115 microF plus un Zobel cu 8,2 ohmi si 12 microF pentru impedanta minima de 6,6 ohmi a difului de bas) Editat Ianuarie 19, 2018 de un_razesh Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Zobelul este facut pt a reduce impedanta si nu pt a o creste; la frecvente asa joase e cam fix-pix, acolo oricum impedanta e constanta. Incearca sa reduci C=115uF la 1/2 sau chiar la 1/3 si vezi daca nu-ti apare ceva kick bas. Pt probe imediate poti folosi conzi electrolitici polarizati legati + la + in serie. Fonoabsorbantul in plus nu prea va da basul lipsa, el iti va "indulci" basul - reduce reflexiile si eventual ridica usor frecventa de acordaj a incintei (cel mai mult bas e fara fonoabs). LE - am uitat ca sunt incinte inchise, deci nu mai vb de vreo frecventa de acordaj. Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Ok, multumesc de sfaturi! Cei 115 micro sunt cu 2 MKT , unul de 68 plus 47. O sa incerc cu 68 si o sa scot si Zobelul. Fonoabsorbantul ramane asa cum e. O sa se modifice ecartul de frecv pentru woofer-mid insa o sa incerc sa nu bag in seama mediile si inaltele, ce ma intereseaza acum e basul. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Pai chiar asta trebuie daca zici ca iti lipsesc basii... Poti incerca o "masuratoare" urechiometrica folosind un generator de tonuri (sunt nenumarate pe net) si variezi continuu frecventa, vezi unde suna mai tare si unde ai gaura. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 19, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Ce ma sfatuiti in conditiile prezentate mai sus? Rabdare! Daca difurile sunt noi or sa-si dea drumul. Link spre comentariu
un_razesh Postat Ianuarie 19, 2018 Partajează Postat Ianuarie 19, 2018 Dom” Mircea sa stiti ca la asta ma gandisem si eu. Prea se pomeneste de multe ori ca trebuiesc nitel rodate sa se mai lase suspensiile. Beyma au fost noi noute , la fel si ”Monacoarele” (SP6-108 PRO cu DT300). Inca o data imi cer scuze ca am abuzat de topicul deschis de dvs. @Shambala daca am lasat ecartul de frecvente la taieri prea mari poate fi si asta o cauza? Pentru bas-mid am mers cu 180Hz la bas si 400 de Hz la medii cu suprapunere teoretica la ft=250Hz (deci 70 in jos si aprox dublu in sus adica 150Hz) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum