Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer cu Beyma 12BR70

Mircea Crisan

Postări Recomandate

Pai... Ce legatura are?

JBL-ul ala l-am probat si eu intr-o incinta inchisa de mici dimensiuni.

Se auzea mai bine in bucatarie decat in camera.

Link spre comentariu

Se pare ca Beyma 12BR70 este cu vre-o 100Ron mai mult decat acel JBL, poate ca merita banutii, ma asteptam sa coste mult mai mult. Am citit topicul si am dedus ca sunteti multumit de rezultat. Vara aceasta vreau sa-mi realizez un subwoofer in regim DIY, eram curios sa aud o parere despre aceste drivere auto care au un pret atractiv.......insa iau in calcul si varianta cu Beyma.

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa mergi pe Beyma pentru un buget stramtorat desi este mai scump ca JBL-ul.

Asculta si ale opinii dar este greu de gasit ceva in banii astia.

Ai vazut opinia lu' CBI care nu este un habarnist.

Link spre comentariu

Daca esti interesat ..eu am doua bucati wigo acoustic 12 inch.

Sunt wooferele din boxele saba 1300 ... au fs la 25hz,8ohm,sasiu turnat,spider de 16cm.

Conul lor sub forma de palnie..am vazut mai mult pe la Supravox.

Rau este ca nu gasesc mai multe detalii despre ele...dar am abandonat proiectul stereo cu ele si ma gandeam ca poate te ajuta unul,celalalt il pastrez eu pentru un sub. Este muult prea mult cu amandoua pentru o camera de apartament. Eu am facut pentru ele incinte inchise cu dimensiunile celor de la Saba ..si pot spune ca se duc jos jos. Am boxe t-line cu woofere vifa care cica coboara in 25hz dar acestea de 12 inch m-au uimit putin....probabil misca si mai mult aer.

Ca putere suporta 70w lejer per bucata.

http://www.inner-magazines.com/news/436/57/Saba-Professional-1300-a-second-round/

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image 
Oricum ..poti cauta si alte variante.....decat JBL-ul acela.
Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

dj bryz, ce dimensiune aveau cutiile de saba? Intreb sa vad daca gasesc la mine ceva cutii la volumul dat, cu ani in urma am ascultat 1300 si mi-a ramas gandul la ele.

Merci.

Link spre comentariu

multam, chiar OK documentatia. Ce medie super trebuie sa fi fost daca au taiat-o cu ordin I sus-jos ! Simplu, elegant tot filtraj, de asta m-au facut de cap la prima auzire...

acum ma mananca si te intreb daca nu vrei sa te desparti de ele :rade:

Editat de adrian lucian
Link spre comentariu

@dj_bryz crezi ca acest difuzor se preteaza pentru un subwoofer? Intreb pentru ca pare cam firav....... eu deja detin un subwoofer Pioneer s-21w, as vrea sa-i inlocuiesc cu unul mai puternic, de aceea intreb......

Link spre comentariu

Pai avand in vedere ca acel pioneer are un difuzor de 6.5 inch imi imaginez ca saracul ..poate ..dar in limita bunului simt+ ca ajunge in 33hz cu ajutorul incintei.

Difuzorul din saba nu este deloc firav.Am spus mai sus ca la bloc nu poti sa asculti cu amandoua...iar cu unul singur te mai incropesti dar tot e mult.

Stau la etajul 1 si in seara cand am facut proba in incinta inchisa...cu doar 50w la borne ...ma sunat un prieten de la etajul 5 ..ca se aude pana la el...si se aude destul de bine nu doar asa surd.E nasol la bloc.

Ce mi-a placut mie la aceste difuzoare este faptul ca atunci cand coboara......o fac asa cu infundare de urechi si cu miscare mare de saltea.

Am incercat sa elimin tot ce "zbarnaia" prin camera...dar deja nu mai am ce.

Este un difuzor cu surround de cauciuc...destul de moale. Practic...apesi pe el cand este in aer liber si ai spune ca se rupe daca dai 30w in el.....se misca foarte foarte usor....insa conul este gros si are si cursa maricica.

Am wooferele Vifa de 8 inch din boxele mele t+a...sunt foarte foarte moi difuzoarele......dar aici e secretul.

In caz ca nu vrei fidelitate in bas...pentru ca si basul are o fidelitate a lui si nu e doar zdruncineala....poti lua unul auto,o gogoasa cu con de plastic.Poti lua Beyma daca ti se pare mai solid....este doar alegerea ta...insa incearca sa iei ceva facut pentru casa.

Andrei Lucian ..daca o sa fiu hotarat sa dau ..cred ca voi da doar unul.

In caz ca etc.....astept un mesaj privat pentru ca nu vreau sa fac din topicul asta bazar.

O zi buna

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Se pare ca Beyma 12BR70 este cu vre-o 100Ron mai mult decat acel JBL, poate ca merita banutii, ma asteptam sa coste mult mai mult. Am citit topicul si am dedus ca sunteti multumit de rezultat. Vara aceasta vreau sa-mi realizez un subwoofer in regim DIY, eram curios sa aud o parere despre aceste drivere auto care au un pret atractiv.......insa iau in calcul si varianta cu Beyma.

Pana la urma ce ai hotarat?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Pana la urma m-am hotarat la  Beyma 12BR70, astazi cand ajung acasa fac comanda. Ramane de vazut si de simulat dimensiunile incintei si tipul de material ales. O sa fac ceva simulari cu winisd si o sa pun graficele.

Link spre comentariu

Aseara am incercat sa simulez cutia+driverul in WinISD, dupa cum se vede si in grafic driverul reuseste sa coboare mai jos in frecventa in cutie de tip bas-reflex, insa are o panta mai putin netezita decat in cutie inchisa. Nu stiu in ce masura e afectat sunetul negativ, sau daca va fi afectat. O sa mai jonglez putin cu valorile, deocamdata am ales un vol al cutiei de 120l, si in simularea cu cutie bas-reflex dupa cum se vede se obtin 32Hz la 89dB.

post-211087-0-90683300-1468043939_thumb.jpg

Link spre comentariu

Citeste putin si cu atentie topicul...  Incintele recomandate sunt de 60-80 litri - 120 e cam mult si o sa se auda lesinat iar acordat la 24 de herti e total aiurea o sa distrugi mecanic difuzorul pentru ca e sub frecventa lui de rezonanta

Mai bine incerci un BR la 70 de litri acordat la pe la 35 de herti - simuleaza si vezi ce iese dar nu te increde in programul ala ca e destul de departe de realitate - nu tine cont de nist variabile intalnite in viata reala

Link spre comentariu

In documentul cu specificatii tehnice e trecut un volum de 50/120l recomandat pentru incinta. Am facut o simulare pentru 70l, incinta inchisa vs bas reflex. Dupa cum se vede si in grafice valorile de la Group delay au mai scazut fata de o incinta cu volum mare de 120l, ceea ce e bine din cate stiu, inseamna un raspuns mai rapid al driverului.

post-211087-0-35214400-1468095656_thumb.jpg

post-211087-0-26205400-1468095665_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pana la urma am renuntat la Beyma, am cumparat un Magnat Monitor Sub 300A la un pret mic de 340Ron cu tot cu transport, cam cat ma costa doar driverul pentru constructia diy. Subwoofer-ul se afla intr-o stare foarte buna, arata si functioneaza de nota 10, fara baraieturi sau alte zgomote ciudate. Are un bas adanc chiar si la volum mic, iar la volum mare incep sa vibreze toate, se vede diferenta intre acesta cu driver de 30cm si celalalt Pioneer sw 21 cu driver mic si care-i anemic. Sincer cum zicea si fostul proprietar este prea mult pentru o camera de 5x4,5m. Insa am o nedumerire, dupa ce opresc sursa de semnal audio, un mp3 cu care am facut doar poba, pana acesta intra singur in stand-by, am un zgomot ca si cum ai lasa intrarea de la un amplificator in aer. Aceeasi manifestare o am si la Pioneer la care am alta sursa de semnal, un receiver. Care ar fi rezolvarea acestei probleme? Sau de ce apare acest zgomot?

post-211087-0-13608800-1468611731_thumb.jpg

post-211087-0-05899800-1468611739_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări