Vizitator bocsa69 Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 stie cineva ce reprezinta RM 1,2,3 si cum calculez bobina la urmatoarea sursa ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 1) titlul nu arata ce-i in subiect 2) urmatoarea schema e...unde? 3) despre calcule si chestii s-a mai scris, cauta inainte de a intreba, totusi... Link spre comentariu
Vizitator bocsa69 Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 (editat) asta ii schema. Editat Aprilie 29, 2014 de bocsa69 Nu cita inutil mesajul anterior! Apasa butonul 'Raspunde la acest topic', in loc de cel 'Citeaza' ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Detalii cu taraita, spor! Macar stim despre ce e vorba, ceva schema de test/experimentata de facultate, sau ceva asemanator, care ar trebui sa fi fost explicata in cursuri (macar mai mult decat o faci tu aici). Link spre comentariu
Vizitator bocsa69 Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 "ar trebuii" bine zici..dar nu a fost. totusi raspunde-mi daca sti ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 'Am un pateu. E expirat?' Imi poti raspunde la asta? Nu. Din aceleasi motive, nu-ti pot raspunde nici eu la intrebarea ta. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 RM1-2-3 sunt PROBABIL rezistențe de măsură ( de valoare mică , pentru vizualizarea curentului cu ajutorul osciloscopului ). Într-un montaj final nu apar. Calculul bobinei , fără să știm frecvența și miezul e o poveste . Oricum , ăsta e un montaj care mai mult se experimentează decât se calculează. Apropo, mie mi se pare că L3 este inversată. Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Un scan cu pagina precedenta si cu urmatoarea , din cartea aia, ar lamuri totul. La schemele romanesti (bateria de 4.5V) si de puteri mici (bd135 e motivul ) se recomanda clasica oala de ferita de la urziceni , mai mult oala decat ferita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 de la nenea google: http://diodes.com/_files/products_appnote_pdfs/zetex/an2.pdf http://purco.qc.ca/ftp/Tariel-Kapanadze/Wessley-WNY-Group/flyback-transformer/0071621121_ar007.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 (editat) @miticamy De acord, mai sunt zeci. În fond e doar o variantă de RCC ( mai cunoscut prin lumea hobby-iștilor ca ”Joule thief” ). Dar , doar din numărul de spire și tensiuni nu se poate calcula - dacă observi , nici măcar consumul pe ieșire nu e specificat ( dacă o fi vreunul ). E clar doar o schemă didactică. Sigur, se pot face estimări . De exemplu , se poate estima că la valorile alea de rezistențe BD-ul iese din saturație la 100-200mA. Apoi , punem de la noi vreo 10µs timp de conducție și obținem L = 200µH, ( dar mai întâi presupunem că nu se saturează miezul primul ) și așa mai departe . Dar , cum am spus , astea sunt povești. PS Pe aia de la Zetex o știam. Aveau băieții o serie excelentă de AN pentru promovarea tranzistoarelor lor bipolare , remarcabile de altfel. Editat Aprilie 29, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum